Liste vo de Kulturgüeter z Muttez

Dialäkt: Baseldütsch

D Liste vo de Kulturgüeter z Muttez si alli Objekt in dr Gmäind Muttez im Kanton Basel-Landschaft, wo noch dr Haager Konwenzioon zum Schutz vo Kulturguet bi bewaffnete Komflikt, em Bundesgsetz vom 6. Oktober 1966 über e Schutz vo de Kulturgüeter bi bewaffnete Komflikt[1] und dr Verornig vom 17. Oktober 1984 über e Schutz vo de Kulturgüeter bi bewaffnete Komflikt[2] under Schutz stöön.

Alli Objekt vo de Kategorie A und B si in dr Liste, d Objekt vo dr Kategorii C feele no (Stand: 1. Januar 2013).

KulturgüeterBearbeite

KGS-Nr Foti   Objekt Kat. Tüp Adrässe Koordinate
11676     Au-HardDr spootrömisch Wachdurm in dr Hard A F Au-HardAu-Hard (616541 / 265480)


1483      Genossenschaftssiedlung FreidorfGnosseschaftssiidlig Freidorf A G St. Jakobs-StrasseSt. Jakobs-Strasse (614301 / 265150)


1485     Rangierbahnhof, Hauptdienstgebäudes Hauptdienstgeböid vom Rangschierbaanhoof A G Rangierbahnhof 9Rangschierbaanhoof 9 (615728 / 264846)


1484      Reformierte Kirche St. ArbogastDie Reformierti Arbogast-Chille A G Kirchplatz 1Chilleblatz 1 (615583 / 263528)


12164     BahnhofDr Baanhoof B G Bahnhofstrasse 62Baanhoofstrooss 62 (615765 / 264783)


12166     BauernhausmuseumS Buurehuusmuseum B G Oberdorf 2Oberdorf 2 (615601 / 263447)


12165   Bauernhausmuseum (Sammlung)D Sammlig vom Buurehuusmuseum B S Oberdorf 2Oberdorf 2 (615598 / 263445)


12168     Evangelisch-reformiertes PfarrhausS evangelisch-reformierte Pfarrhuus B G Hauptstrasse 1Hauptstrooss 1 (615528 / 263605)


10571     GemeindearchivS Gmäindiarchiv B S Kirchplatz 3Chilleblatz 3 (615593 / 263571)


9936     Gemeindezentrum MittenzaS Gmäindizentrum Mittenza B G Hauptstrasse 2–4Hauptstrooss 2–4 (615584 / 263600)


12167     Karl Jauslin-Sammlung im OrtsmuseumD Karl Jauslin-Sammlig im Ortsmuseum B S Schulstrasse 15Schuelstrooss 15 (615720 / 263783)


12315   Kunsthaus BasellandKunsthuus Baaselland B S St. Jakobs-Strasse 170Joggeli-Strooss 170 (613896 / 265590)


12316     OrtsmuseumOrtsmuseum B S Schulstrasse 15Schuelstrooss 15 (615715 / 263783)


14813      Römisch-katholische Pfarrei Johannes Maria VianneyDie römisch-katholischi Pfarrei Johannes Maria Vianney B G Tramstrasse 55Dramstrooss 55 (615178 / 264260)


12170      Ruine Hinterer WartenbergHinderi Wartebärg Ruine, Siidlig us dr Bronsezit B F (616230 / 263050)


12169      Ruine Mittlerer WartenbergMiddleri Wartebärg Ruine, Siidlig us dr Bronsezit B F (616280 / 263160)


1486      Ruine Vorderer WartenbergVorderi Wartebärg Ruine, Siidlig us dr Bronsezit B F (616540 / 263441)

LegändeBearbeite

In dere Dabälle si die Informazione din:

KGS-Nr: Nummere vom Kulturguet, us de KGS-Liste vom Bund und vo de Kantöön.
Foti: Fotografii vom Kulturguet. Wemm mä uf s Foti kliggt, gseet mä e grössers Bild. Nääbedra si zwäi Sümbool:
  No mee Bilder vom Objekt uf Wikimedia Commons.
  E Lingg zum e nöis Bild uufelaade. Bestimmti Parameter si drbii scho im Vorus usgfüllt.
Objekt: Naame vom Objekt. Do und dört stoot dr Naame, wo allgemäin bekannt isch.
Kat: Kategorii vom Kulturguet: A = nazionali Bedütig; B = regionali/kantonali Bedütig; C = lokali Bedütig
Tüp: Art vom Kulturguet: G = Geböid oder sustigs Bauwärk; S = Sammlig (Archiv, Bibliotheke, Museum); F = Archeologischi Fundstell; K: Chliises Kulturobjekt (z. B. Brunne, Wäägchrüz, Dänggmööler); X = Spezialfall
Adrässe: Strooss und Huusnummere vom Kulturguet (wenn si bekannt si), mänggisch dr Ort / Ortsdäil
Koordinate: Standort vom Kulturguet noch de Schwizer Landeskoordinate (CH1903).

Der Inhalt vo dr Dabälle isch noch de Kategorie sortiert.

Wemm mä uf «Charte mit alle Koordinate» rächts oobe im Artikel kliggt, wird d Laag vo alle Kulturgüeter im gweelte Kartenobjekt aazäigt.

WeblinggBearbeite

  Commons: Muttenz – Sammlig vo Multimediadateie

FuessnooteBearbeite

  1. Bundesgesetz über den Schutz der Kulturgüter bei bewaffneten Konflikten. (PDF; 127 kB) admin.ch, abgerufen am 30. Oktober 2012.
  2. Verordnung über den Schutz der Kulturgüter bei bewaffneten Konflikten. (PDF; 128 kB) admin.ch, abgerufen am 30. Oktober 2012.