Lischt vu dr Mitglider vum Landdag vu Bade-Wirttebärg (10. Wahlperiod)

Die Lischt git en Iberblick iber alli Mitglider vum 10. bade-wirttebärgische Landdag (1988–1992) mit Fraktionszuegherigkait un Wahlkrais.

Dr 10. Landdag isch am 20. Merz 1988 gwehlt wore. Di 1. Plenarsitzig isch am 7. Juni 1988 gsii, di letscht am 20. Februar 1992.

SitzverdailigBearbeite

Fraktion Sitz
CDU 68
SPD 42
FDP/DVP 10
GRÜNE 7
Gsamt 125

AbgordnetiBearbeite

Name Fraktion Wahlkrais Mandat Aamerkig
Hans Albrecht FDP/DVP 44 Enz Zwaitmandat
Ernst Arnegger CDU 67 Bodesee Diräktmandat
Werner Baumhauer CDU 24 Hoedna Diräktmandat
Wolfgang Bebber SPD 19 Eppenga Zwaitmandat
Hans Beerstecher SPD 12 Ludwigsburg Zwaitmandat
Birgitt Bender GRÜNE 01 Stuttgart I Zwaitmandat Fraktionsvorsitzeri bis 1990
Frieder Birzele SPD 10 Geppenga Zwaitmandat
Gerhard Bloemecke CDU 37 Mannem III Diräktmandat
Rainer Brechtken SPD 15 Woeblenga Zwaitmandat
Ulrich Brinkmann SPD 48 Brysgau Zwaitmandat
Liselotte Bühler SPD 04 Stuegert IV Zwaitmandat
Reinhard Bütikofer GRÜNE 34 Haidelberch Zwaitmandat
Walter Caroli SPD 50 Lohr Zwaitmandat
Wolfgang Daffinger SPD 39 Woinem Zwaitmandat
Rudolf Decker CDU 06 Leabärg Diräktmandat
Walter Döring FDP/DVP 22 Hall Zwaitmandat Fraktionsvorsitzer
Josef Dreier CDU 68 Wanga Diräktmandat
Wolfgang Drexler SPD 07 Esslenga Zwaitmandat
Jürgen Eisele CDU 31 Ettlinge Diräktmandat
Heinz Eyrich CDU 58 Löörech Diräktmandat
Gundolf Fleischer CDU 48 Brysgau Diräktmandat
Alfred Geisel SPD 26 Oola Zwaitmandat
Rosemarie Glaser GRÜNE 47 Freiburg II Zwaitmandat
Karl Göbel CDU 64 Ulm Diräktmandat
Helmut Göschel SPD 41 Sinse Zwaitmandat
Heinz Goll SPD 32 Raschti Zwaitmandat
Ulrich Goll FDP/DVP 67 Bodesee Zwaitmandat
Friedrich Haag FDP/DVP 02 Stuegert II Zwaitmandat
Alfred Haas CDU 49 Ämmedinge Diräktmandat
Heinrich Haasis CDU 63 Balenga Diräktmandat
Annemarie Hanke CDU 09 Nirtenga Diräktmandat gstorbe am 17. Februar 1992 (Noofolger: Ulrich Stechele)
Heinz Heckmann CDU 29 Brusel Diräktmandat
Martin Herzog CDU 07 Esslenga Diräktmandat Mandat niderglait zum 30. Septämber 1989
(Noofolgeri: Christa Vossschulte)
Felix Hodapp CDU 52 Kähl Diräktmandat
Fritz Hopmeier CDU 08 Kircha Diräktmandat
Peter Hund SPD 24 Hoedna Zwaitmandat
Michael Jacobi GRÜNE 14 Bietigheim-BisSinge Zwaitmandat
Ernst Keitel CDU 22 Hall Diräktmandat
Bernd Kielburger SPD 44 Enz Zwaitmandat
Birgit Kipfer SPD 06 Leabärg Zwaitmandat
Eugen Klunzinger CDU 05 Beblenga Diräktmandat
Rudolf Köberle CDU 69 Raveschburg Noorugger im Diräktmandat yydrätte am 20. Jänner 1990 fir dr Alfons Maurer
Hans Dieter Köder SPD 05 Beblenga Zwaitmandat
Winfried Kretschmann GRÜNE 09 Nirtenga Zwaitmandat
Rolf Kurz CDU 15 Woeblenga Diräktmandat
Karl Lang CDU 12 Ludwigsburg Diräktmandat
Ulrich Lang SPD 22 Hall Zwaitmandat
Hugo Leicht CDU 42 Pforze Diräktmandat
Manfred List CDU 14 Bietigheim-BisSinge Noorugger im Diräktmandat yydrätte am 1. Augschte 1991 fir dr Lothar Späth
Franz Longin CDU 04 Stuegert IV Diräktmandat
Eberhard Lorenz SPD 64 Ulm Zwaitmandat
Hans Lorenz CDU 39 Woinem Diräktmandat
Alfons Maurer CDU 69 Raveschburg Diräktmandat Mandat niderglait am 17. Februar 1990
(Noofolger: Rudolf Köberle)
Ulrich Maurer SPD 03 Stuegert III Zwaitmandat
Robert Maus CDU 57 Singe Diräktmandat
Paul-Stefan Mauz CDU 61 Hechinge-Mensinge Diräktmandat
Gerhard Mayer-Vorfelder CDU 02 Stuegert II Diräktmandat
Wolfram Meyer CDU 28 Kallsruh II Diräktmandat
Walter Mogg SPD 61 Hechinge-Mensinge Zwaitmandat
Herbert Moser SPD 55 Duttlinge-Eschinge Zwaitmandat
Hermann Mühlbeyer CDU 20 Neckarsulm Diräktmandat
Helmut Münch SPD 36 Mannem II Diräktmandat
Christine Muscheler-Frohne GRÜNE 62 Dibenga Zwaitmandat
Karl Nicola SPD 49 Ämmedinge Zwaitmandat
Ulrich Noller GRÜNE 44 Enz Noorugger im Zwaitmandat yydrätte am 23. Jänner 1992 fir dr Gerd Schwandner
Günther Oettinger CDU 13 Vaehenga Diräktmandat Fraktionsvorsitzer ab 1991
Helmut Ohnewald CDU 25 Gmend Diräktmandat
Karl Östreicher CDU 21 Haulau Diräktmandat
Guntram Martin Palm CDU 16 Schorndorf Diräktmandat Mandat niderglait 1992 (Noofolger: Karl Walter Ziegler)
Manfred Pfaus CDU 38 Necker-Odewald Diräktmandat
Ernst Pfister FDP/DVP 55 Duttlinge-Eschinge Zwaitmandat
Dieter Puchta SPD 59 Waldshuet Zwaitmandat
Johanna Maria Quis GRÜNE 46 Fryburg I Zwaitmandat Mandat niderglait zum 3. Juli 1990
(Noofolgeri: Barbara Schroeren-Boersch)
Josef Rebhan CDU 53 Rautweill Diräktmandat
Ludger Reddemann CDU 46 Fryburg I Diräktmandat
Julius Redling SPD 54 Villinge-Schwenninge Zwaitmandat
Peter Reinelt SPD 58 Löörech Zwaitmandat
Dieter Remppel CDU 10 Geppenga Diräktmandat
Friedhelm Repnik CDU 62 Dibenga Diräktmandat
Albert Reuter CDU 23 Main-Tauber Diräktmandat
Jürgen Rochlitz GRÜNE 39 Woinem Zwaitmandat
Robert Ruder CDU 51 Offenburg Diräktmandat
Barbara Schäfer-Wiegand CDU 27 Kallsruh I Diräktmandat
Bernhard Scharf FDP/DVP 39 Woinem Zwaitmandat
Thomas Schäuble CDU 32 Raschti Diräktmandat
Hermann Schaufler CDU 60 Reitlenga Diräktmandat
Winfried Scheuermann CDU 44 Enz Diräktmandat
Rezzo Schlauch GRÜNE 02 Stuegert II Zwaitmandat Fraktionsvorsitzer ab 1990
Dietmar Schlee CDU 70 Semmerenga Diräktmandat
Erich Schneider CDU 17 Backena Diräktmandat
Norbert Schneider CDU 45 Fraidestadt Diräktmandat
Alfred Schöffler SPD 20 Neckarsulm Zwaitmandat
Ventur Schöttle CDU 65 Egna Diräktmandat
Günter Schrempp SPD 47 Freiburg II Diräktmandat
Barbara Schroeren-Boersch GRÜNE 46 Fryburg I Nooruggeri im Zwaitmandat yydrätte am 4. Juli 1990 fir d Johanna Maria Quis
Marianne Schultz-Hector CDU 03 Stuegert III Diräktmandat
Gerd Schwandner GRÜNE 44 Enz Zwaitmandat Mandat niderglait zum 21. Jänner 1992
(Noofolger: Ulrich Noller)
Hermann Seimetz CDU 11 Geislenga Diräktmandat
Rolf Seltenreich SPD 35 Mannem I Diräktmandat
Michael Sieber CDU 40 Schwetzinge Diräktmandat
Helga Solinger SPD 02 Stuegert II Zwaitmandat
Lothar Späth CDU 14 Bietigheim-BisSinge Diräktmandat Mandat niderglait zum 31. Juli 1991
(Noofolger: Manfred List)
Dieter Spöri SPD 18 Haalbrunn Diräktmandat Fraktionsvorsitzer
Ulrich Stechele CDU 18 Haalbrunn Noorugger im Diräktmandat yydrätte am 17. Februar 1992 fir d Annemarie Hanke
Wilfried Steuer CDU 66 Bibra Diräktmandat
Dieter Stoltz SPD 27 Kallsruh I Zwaitmandat
Peter Straub CDU 59 Waldshuet Diräktmandat
Roland Ströbele CDU 55 Duttlinge-Eschinge Diräktmandat
Gerd Teßmer SPD 38 Necker-Odewald Zwaitmandat
Erwin Teufel CDU 54 Villinge-Schwenninge Diräktmandat Fraktionsvorsitzer bis 1991
Arnold Tölg CDU 43 Calb Diräktmandat
Klaus von Trotha CDU 56 Konschtanz Diräktmandat
Karl Theodor Uhrig CDU 50 Lohr Diräktmandat
Brigitte Unger-Soyka SPD 34 Haidelberch Zwaitmandat
Kurt Vollmer FDP/DVP 15 Woeblenga Zwaitmandat
Eugen Volz CDU 26 Oola Diräktmandat
Christa Vossschulte CDU 07 Esslenga Nooruggeri im Diräktmandat yydrätte am 2. Oktober 1989 fir dr Martin Herzog
Karl Weber CDU 34 Haidelberch Diräktmandat
Gerd Weimer SPD 62 Dibenga Zwaitmandat
Karl Weingärtner SPD 60 Reitlenga Zwaitmandat
Werner Weinmann SPD 09 Nirtenga Zwaitmandat
Gerhard Weiser CDU 41 Sinse Diräktmandat
Ulrich Wendt CDU 33 Bade Diräktmandat
Peter Wetter CDU 01 Stuttgart I Diräktmandat
Karl-Peter Wettstein SPD 40 Schwetzinge Zwaitmandat
Claus Weyrosta SPD 14 Bietigheim-BisSinge Zwaitmandat
Franz Wieser CDU 30 Brette Diräktmandat
Brigitte Wimmer SPD 28 Kallsruh II Zwaitmandat
Peter Wintruff SPD 30 Brette Zwaitmandat
Norbert Zeller SPD 67 Bodesee Zwaitmandat
Karl Walter Ziegler CDU 16 Schorndorf Noorugger im Diräktmandat yydrätte 1992 fir dr Guntram Martin Palm
Gerd Zimmermann CDU 19 Eppenga Diräktmandat

LiteraturBearbeite

  • Klaus-J. Holzapfel (Hrsg.): Landtag von Baden-Württemberg. 10. Wahlperiode – 1988–1992. 1. Auflage. Neue Darmstädter Verlagsanstalt, Rheinbreitbach 1988, ISBN 3-87576-213-4