Liste vo de Mitglider vom Schwiizer Ständerot vo de 49. Legislaturperiode

Dä Artikel lischtet alli Persone uff, wo während dr 49. Legislaturperiode 2011–2015 em Ständerat aghöre.

Saal vom Ständerat im Bundeshuus

Im Ständerat vertreteni ParteieBearbeite

Partei Abkürzig Sitz
Christlichdemokratischi Volkspartei CVP 12
Sozialdemokratischi Partei SP 11
FDP. Die Liberale FDP 10
Schwiizer Volkspartei SVP 5
Grüeni Partei GPS 2
Grüenliberali Partei GLP 2
Bürgerlich-Demokratischi Partei BDP 1
Christlichsoziali Partei CSP 1
parteilos - 1

Amtierendi RatsmitgliderBearbeite

Name Partei Kanton Geburtsdatum Ständerat siit Brueff Foti
Abate, Fabio Fabio Abate FDP   Tessin 1966/01/04 4. Januar 1966 2011/12/05 5. Dezember 2011 Rechtsaawalt  
Altherr, Hans Hans Altherr FDP   Appezäll Osserode 1950/04/29 29. April 1950 2004/03/08 8. März 2004 Rechtsaawalt  
Baumann, Isidor Isidor Baumann CVP   Uri 1955/09/23 23. September 1955 2011/12/05 5. Dezember 2011 Regierigsrat  
Berberat, Didier Didier Berberat SP   Nöieburg 1956/12/01 1. Dezember 1956 2009/09/21 21. September 2009 Gmeindsrat  
Bieri, Peter Peter Bieri CVP   Zoog 1952/06/21 21. Juni 1952 1995/01/23 23. Januar 1995 Lehrer  
Bischof, Pirmin Pirmin Bischof CVP   Soledurn 1959/02/24 24. Februar 1959 2011/12/12 12. Dezember 2011 Rechtsaawalt  
Bischofberger, Ivo Ivo Bischofberger CVP   Appezöll Inneroode 1958/02/24 24. Februar 1958 2007/06/04 4. Juni 2007 Rektor  
Bruderer, Pascale Pascale Bruderer SP   Aargou 1977/07/28 28. Juli 1977 2011/12/05 5. Dezember 2011 Unternehmesberateri  
Comte, Raphaël Raphaël Comte FDP   Nöieburg 1979/09/29 29. September 1979 2010/03/01 1. März 2010 Student  
Cramer, Robert Robert Cramer GPS   Gänf 1954/02/07 7. Februar 1954 2007/12/03 3. Dezember 2007 Regierungsrat Staatsrat  
Diener, Verena Verena Diener glp   Züri 1949/03/27 27. März 1949 2007/12/06 6. Dezember 2007  
Eberle, Roland Roland Eberle SVP   Thurgau 1953/12/07 7. Dezember 1953 2011/12/05 5. Dezember 2011 Unternehmer
Eder, Joachim Joachim Eder FDP   Zoog 1951/11/24 24. November 1951 2011/12/05 5. Dezember 2011 Regierungsrat  
Egerszegi, Christine Christine Egerszegi FDP   Aargou 1948/05/29 29. Mai 1948 2007/12/03 3. Dezember 2007 Lehreri  
Engler, Stefan Stefan Engler CVP   Graubünda 1960/05/30 30. Mai 1960 2011/12/05 5. Dezember 2011 Regierungsrat
Fetz, Anita Anita Fetz SP   Basel-Stadt 1957/03/19 19. März 1957 2003/12/01 1. Dezember 2003 Unternehmer Unternehmerin  
Fohn, Peter Peter Föhn SVP   Schwyz 1952/12/11 11. Dezember 1952 2011/12/15 15. Dezember 2011 Unternehmer Unternehmer  
Fournier, Jean-Rene Jean-René Fournier CVP   Wallis 1957/12/18 18. Dezember 1957 2007/12/03 3. Dezember 2007 Regierungsrat Staatsrat  
Germann, Hannes Hannes Germann SVP   Schaffhuuse 1956/07/01 1. Juli 1956 2002/09/16 16. September 2002 Ökonom  
Graber, Konrad Konrad Graber CVP   Lozärn 1958/07/24 24. Juli 1958 2007/12/03 3. Dezember 2007 Wirtschaftsprüefer  
Gutzwiller, Felix Felix Gutzwiller FDP   Züri 1948/02/22 22. Februar 1948 2007/12/03 3. Dezember 2007 Professor  
Haberli-Koller, Brigitte Brigitte Häberli-Koller CVP   Thurgau 1958/08/23 23. August 1958 2011/12/05 5. Dezember 2011 Kauffrau  
Heche, Claude Claude Hêche SP   Jura 1952/12/20 20. Dezember 1952 2007/12/03 3. Dezember 2007 Bauzeichner  
Hess, Hans Hans Hess FDP   Obwaldä 1945/05/04 4. Mai 1945 1998/06/08 8. Juni 1998 Rechtsaawalt  
Hösli, Werner Werner Hösli SVP   Glaris 1961/08/30 30. August 1961 2014/06/16 16. Juni 2014 Leiter Alterszentrum
Imoberdorf, Rene René Imoberdorf CSP   Wallis 1950/04/24 24. April 1950 2007/12/03 3. Dezember 2007 Gmeindspräsident  
Janiak, Claude Claude Janiak SP   Baselbiät 1948/10/30 30. Oktober 1948 2007/12/03 3. Dezember 2007 Rechtsaawalt  
Keller-Sutter, Karin Karin Keller-Sutter FDP   Sanggale 1963/12/22 22. Dezember 1963 2011/12/05 5. Dezember 2011 Bruefsmittelschuellehreri  
Kuprecht, Alex Alex Kuprecht SVP   Schwyz 1957/12/22 22. Dezember 1957 2003/12/01 1. Dezember 2003 Generalagent  
Levrat, Christian Christian Levrat SP   Frybùrg 1970/07/07 7. Juli 1970 2012/03/11 11. März 2012 Jurist  
Lombardi, Filippo Filippo Lombardi CVP   Tessin 1956/05/29 29. Mai 1956 1999/12/06 6. Dezember 1999 Medienunternehmer  
Luginbuhl, Werner Werner Luginbühl BDP   Bärn 1958/01/04 4. Januar 1958 2007/12/03 3. Dezember 2007  
Maury Pasquier, Liliane Liliane Maury Pasquier SP   Gänf 1956/12/16 16. Dezember 1956 2007/12/03 3. Dezember 2007 Geburtshelferin  
Minder, Thomas Thomas Minder   Schaffhuuse 1960/12/26 26. Dezember 1960 2011/12/05 5. Dezember 2011 Unternehmer
Niederberger, Paul Paul Niederberger CVP   Nidwaudä 1948/12/05 5. Dezember 1948 2007/12/03 3. Dezember 2007  
Rechsteiner, Paul Paul Rechsteiner SP   Sanggale 1952/08/26 26. August 1952 2011/12/12 12. Dezember 2011 Rechtsawalt  
Recordon, Luc Luc Recordon GPS   Waadt 1955/09/20 20. September 1955 2007/12/03 3. Dezember 2007 Rechtsanwalt  
Savary, Geraldine Géraldine Savary SP   Waadt 1968/11/14 14. November 1968 2007/12/03 3. Dezember 2007 Journalistin  
Schmid, Martin Martin Schmid FDP   Graubünda 1969/05/24 24. Mai 1969 2011/12/05 5. Dezember 2011 Rechtsanwalt
Schwaller, Urs Urs Schwaller CVP   Frybùrg 1952/10/31 31. Oktober 1952 2003/12/01 1. Dezember 2003 Rechtsanwalt  
Seydoux, Anne Anne Seydoux-Christe CVP   Jura 1958/07/07 7. Juli 1958 2007/12/03 3. Dezember 2007 Rechtsanwalt Rechtsanwältin  
Stadler, Markus Markus Stadler glp   Uri 1948/12/24 24. Dezember 1948 2010/06/01 1. Juni 2010 Berater
Stockli, Hans Hans Stöckli SP   Bärn 1952/04/12 12. April 1952 2011/12/05 5. Dezember 2011 Rechtsanwalt  
Theiler, Georges Georges Theiler FDP   Lozärn 1949/05/20 20. Mai 1949 2011/12/05 5. Dezember 2011 Unternehmer  
Zanetti, Roberto Roberto Zanetti SP   Soledurn 1954/12/14 14. Dezember 1954 2010/03/01 1. März 2010 Geschäftsleiter

Änderige während dr LegislaturperiodeBearbeite

Name Partei Kanton Geburtsdatum Amtsaatritt Rücktritt/Tod Nochfolger Foti
Berset, Alain Alain Berset SP   Frybùrg 1972/04/09 9. April 1972 2003/12/01 1. Dezember 2003 2011/12/14 14. Dezember 2011
(Wahl in de Bundesrot)
Christian Levrat  
Freitag, Pankraz Pankraz Freitag FDP   Glaris 1952/12/12 12. Dezember 1952 2008/03/03 3. März 2008 am 5. Oktober 2013 verstorbe Thomas Hefti  
Jenny, This This Jenny SVP   Glaris 1952/05/04 4. Mai 1952 1998/06/08 8. Juni 1998 2014/02/13 13. Februar 2014
(Rücktritt)
Werner Hösli  

Lueg auBearbeite

WeblinkBearbeite