Hauptmenü ufmache

LääbeBearbeite

D Edie McClurg isch vor allem us Nääberolle in Färnseeserie bekannt, het aber au in Kinofilm gspiilt. Iiri ersti Rolle im e Film het si 1976 in Carrie – Des Satans jüngste Tochter vom Brian De Palma ghaa. Am Ändi vo de 1980er Joor het si in e baar Film vom John Hughes gsoiilt, wie Ein Ticket für Zwei mit em Steve Martin, wo si d Berootere in ere Autivermietig gsi isch, oder as inkompetänti Sektretärin in Ferris macht blau. Im Film Aus der Mitte entspringt ein Fluß vom Robert Redford het si d Mueter vo dr Emily Lloyd gspiilt, und in dr Disney-Komödie Flubber isch si näben em Robin Williams ufdräte. Si het Sprächrolle in Animazionsfilm übernoo, wie Mrs. Brisby und das Geheimnis von NIMH, Das große Krabbeln, Arielle, die Meerjungfrau und Die Kühe sind los.

Filmografii (Uswaal)Bearbeite

KinoBearbeite

  • 1976: Carrie – Des Satans jüngste Tochter
  • 1980: Cheech & Chong – Noch mehr Rauch um überhaupt nichts
  • 1980: Tracy trifft den lieben Gott
  • 1982: Eating Raoul
  • 1984: Cheech & Chong – Weit und breit kein Rauch in Sicht
  • 1986: Ferris macht blau
  • 1986: Mach’s nochmal, Dad
  • 1987: Ein Ticket für Zwei
  • 1988: She is having a Baby
  • 1988: Elvira – Herrscherin der Dunkelheit
  • 1991: Curly Sue – Ein Lockenkopf sorgt für Wirbel
  • 1992: Aus der Mitte entspringt ein Fluß
  • 1994: Natural Born Killers
  • 1997: Flubber
  • 1998: Der Guru
  • 2000: Aufgelegt!
  • 2006: Cars (Originalstimm vo dr Minny)
  • 2009: Fired Up! (Ms. Klingerhoff)
  • 2011: Cars 2 (Originalstimm vo dr Minivan Minnie)

FernsehenBearbeite

  • 1977: The Kallikaks
  • 1985–1989: Small Wonder
  • 1986–1991: Der Hogan-Clan
  • 1991: Golden Girls
  • 1995: Caroline in the City
  • 1997: Melrose Place
  • 1997–2000: Nash Bridges

WeblinksBearbeite

  Commons: Edie McClurg – Sammlig vo Multimediadateie