Freddie Highmore

e britische Schouspiiler, Synchronsprecher u Drehbuechautor

Dr Alfred «Freddie» Thomas Highmore (* 14. Februar 1992 z'London) isch e britische Schouspieler, Synchronsprecher u Drehbuechautor. Sis Debüt het er im Komediefilm Woman Talking Dirty (1999) gha. Me kennt neh für sini Rollene i Wenn Träume fliegen lernen, Charlie und die Schokoladenfabrik, Der Klang des Herzens, Die Geheimnisse der Spiderwicks, Bates Motel u The Good Doctor.

Dr Freddie Highmore i 2021

LäbeBearbeite

Dr Freddie isch am 14. Februar 1992 in Camden Town z'London uf d Wält cho. Sini Muetter, d'Sue Latimer, isch e Talentagentin, wo unter anderem Daniel Radcliffe als Klient het. Si Vater isch dr ehemalig Schouspieler Edward Highmore. Er het e jüngere Brüetsch wo Albert «Bertie» heisst.

Filmografi (Uuswahl)Bearbeite

Als SchouspilerBearbeite

  • 1999: Women Talking Dirty
  • 2000: Happy Birthday Shakespeare (Fernsehfilm)
  • 2001: Die Nebel von Avalon (The Mists of Avalon, Fernsehfilm)
  • 2001: Jagd auf den Schatz der Riesen (Jack and the Beanstalk: The Real Story, Fernsehfilm)
  • 2004: Zwei Brüder (Two Brothers)
  • 2004: Wenn Träume fliegen lernen (Finding Neverland)
  • 2004: Five Children and It
  • 2005: Charlie und die Schokoladenfabrik (Charlie and the Chocolate Factory)
  • 2006: Ein gutes Jahr (A Good Year)
  • 2006: Arthur und die Minimoys (Arthur et les Minimoys)
  • 2007: Der Klang des Herzens (Evan Taylor/August Rush)
  • 2008: Die Geheimnisse der Spiderwicks (The Spiderwick Chronicles)
  • 2009: Arthur und die Minimoys 2 – Die Rückkehr des bösen M (Arthur et la vengeance de Maltazard)
  • 2010: Toast (Fernsehfilm)
  • 2010: Arthur und die Minimoys 3 – Die große Entscheidung (Arthur et la guerre des deux mondes)
  • 2011: Von der Kunst, sich durchzumogeln (The Art of Getting By)
  • 2013–2017: Bates Motel (Fernsehserie)
  • 2016: The Journey
  • seit 2017: The Good Doctor (Fernsehserie)

Als DrehbuechautorBearbeite

  • 2016–2017: Bates Motel (Fernsehserie, 2 Folge)
  • 2018: The Good Doctor (Fernsehserie, Folg 2.01 Hello)

Als RegisseurBearbeite

  • 2017: Bates Motel (Fernsehserie, 5.08 The Body)
  • 2019–2021: The Good Doctor (Fernsehserie, 2 Folge)

Als SynchronsprächerBearbeite

  • 2007: Der Goldene Kompass (The Golden Compass)
  • 2009: Astro Boy – Der Film

WeblinkBearbeite

  Commons: Freddie Highmore – Sammlig vo Multimediadateie