Lischte vo de Presidänte vo den Veräinigte Schtaate

e Lischte vo de US-Presidänte

Uf dere Lischte vu de Presidänte vo den USA sind alli Staatscheffe us de Gschicht vo den USA ufgfüehrt. Näbst de Presidänte syt Inchraftträtte vo de US-amerikanische Verfassig vo 1789 sind au die entsprächende Vizepresidänte verzeichnet.

S Sigel vom Presidänt vo den USA

LischteBearbeite

Vom Unabhängigkeitschrieg bis zum Sezessionschrieg (1789–1861)Bearbeite

Nr. Presidänt Partei Amtszyt Periode Vizepresidänt
1   George Washington parteilos 30. April 1789
 3. März 1797
1. John Adams  
2.
2   John Adams Föd.  4. März 1797
 3. März 1801
3. Thomas Jefferson  
3   Thomas Jefferson Demokr.-
Rep.
 4. März 1801
 3. März 1809
4. Aaron Burr  
5. George Clinton  
4   James Madison Demokr.-
Rep.
 4. März 1809
 3. März 1817
6. George Clinton
7. Elbridge Gerry  
5   James Monroe Demokr.-
Rep.
 4. März 1817
 3. März 1825
8. Daniel D. Tompkins  
9.
6   John Quincy Adams Demokr.-
Rep.
 4. März 1825
 3. März 1829
10. John C. Calhoun  
7   Andrew Jackson Demokr.  4. März 1829
 3. März 1837
11. John C. Calhoun
12. Martin Van Buren  
8   Martin Van Buren Demokr.  4. März 1837
 3. März 1841
13. Richard Johnson  
9   William Henry Harrison Whig  4. März 1841
 4. April 1841
14. John Tyler  
10   John Tyler Whig  4. April 1841
 3. März 1845
14. Vorlage:Small
11   James K. Polk Demokr.  4. März 1845
 3. März 1849
15. George M. Dallas  
12   Zachary Taylor Whig  4. März 1849
 9. Juli 1850
16. Millard Fillmore  
13   Millard Fillmore Whig  9. Juli 1850
 3. März 1853
16. Vorlage:Small
14   Franklin Pierce Demokr.  4. März 1853
 3. März 1857
17. William R. King  
15   James Buchanan Demokr.  4. März 1857
 3. März 1861
18. John C. Breckinridge

Vom Sezessionschrieg bis zum Zwäite Wältchrieg (1861–1945)Bearbeite

Nr. Presidänt Partei Amtszäit Period Vizepresident
16   Abraham Lincoln Rep.  4. März 1861
15. April 1865
19. Hannibal Hamlin  
20. Andrew Johnson  
17   Andrew Johnson Demokr. 15. April 1865
 3. März 1869
20. Vorlage:Small
18   Ulysses S. Grant Rep.  4. März 1869
 3. März 1877
21. Schuyler Colfax  
22. Henry Wilson  
19   Rutherford B. Hayes Rep.  4. März 1877
 3. März 1881
23. William A. Wheeler  
20   James A. Garfield Rep.  4. März 1881
19. Septämber 1881
24. Chester A. Arthur  
21   Chester A. Arthur Rep. 19. Septämber 1881
 3. März 1885
24. Vorlage:Small
22   Grover Cleveland Demokr.  4. März 1885
 3. März 1889
25. Thomas Hendricks  
23   Benjamin Harrison Rep.  4. März 1889
 3. März 1893
26. Levi Morton  
24   Grover Cleveland Demokr.  4. März 1893
 3. März 1897
27. Adlai E. Stevenson  
25   William McKinley Rep.  4. März 1897
14. Septämber 1901
28. Garret Hobart  
29. Theodore Roosevelt  
26   Theodore Roosevelt Rep. 14. Septämber 1901
 3. März 1909
29. Vorlage:Small
30. Charles W. Fairbanks  
27   William Howard Taft Rep.  4. März 1909
 3. März 1913
31. James S. Sherman  
28   Woodrow Wilson Demokr.  4. März 1913
 3. März 1921
32. Thomas Riley Marshall  
33.
29   Warren G. Harding Rep.  4. März 1921
 2. Auguscht 1923
34. Calvin Coolidge  
30   Calvin Coolidge Rep.  2. Auguscht 1923
 3. März 1929
34. Vorlage:Small
35. Charles Gates Dawes  
31   Herbert C. Hoover Rep.  4. März 1929
 3. März 1933
36. Charles Curtis  
32   Franklin D. Roosevelt Demokr.  4. März 1933
12. April 1945
37. John N. Garner  
38.
39. Henry A. Wallace  
40. Harry S. Truman  

D'Zyt nach em Zwäite Wältchrieg (syt 1945)Bearbeite

Nr. Presidänt Partei Amtszäit Period Vizepresidänt
33   Harry S. Truman Demokr. 12. April 1945
19. Jänner 1953
40. Vorlage:Small
41. Alben W. Barkley  
34   Dwight D. Eisenhower Rep. 20. Jänner 1953
19. Jänner 1961
42. Richard Nixon  
43.
35   John F. Kennedy Demokr. 20. Jänner 1961
22. Novämber 1963
44. Lyndon B. Johnson  
36   Lyndon B. Johnson Demokr. 22. Novämber 1963
19. Jänner 1969
44. Vorlage:Small
45. Hubert H. Humphrey  
37   Richard Nixon Rep. 20. Jänner 1969
 9. Auguscht 1974
46. Spiro T. Agnew  
47. Gerald Ford  
38   Gerald Ford Rep.  9. Auguscht 1974
19. Jänner 1977
47. Nelson A. Rockefeller  
39   Jimmy Carter Demokr. 20. Jänner 1977
19. Januar 1981
48. Walter Mondale  
40   Ronald Reagan Rep. 20. Jänner 1981
19. Jänner 1989
49. George H. W. Bush  
50.
41   George H. W. Bush Rep. 20. Jänner 1989
19. Jänner 1993
51. Dan Quayle  
42   Bill Clinton Demokr. 20. Jänner 1993
19. Jänner 2001
52. Al Gore  
53.
43   George W. Bush Rep. 20. Jänner 2001
20. Jänner 2009
54. Dick Cheney  
55.
44   Barack Obama Demokr. 20. Jänner 2009
20. Jänner 2017
56. Joe Biden  
57.
45   Donald Trump Rep. 20. Jänner 2017
20. Jänner 2021
58. Mike Pence  
46   Joe Biden Demokr. 20. Jänner 2021
59. Kamala Harris  

FarblegändeBearbeite

Faarf Partei
Demokratischi Partei
Republikanischi Partei
Föderalistischi Partei
Demokratische-Republikanischi Partei
Whig-Partei
parteilos

LiteraturBearbeite

  • Peter Schäfer: Die Präsidenten der USA in Lebensbildern, Komet, 2. Auflage, Köln 2005 ISBN 3-89836-450-X
  • Klaus-Jürgen Matz: Wer regierte wann? Regententabellen zur Weltgeschichte. Von den Anfängen bis zur Gegenwart, dtv, 5. Auflage, München 2001 ISBN 3-423-32523-2

WeblinkBearbeite

  Commons: Presidänte vo den USA – Sammlig vo Multimediadateie
  Dä Artikel basiert uff ere fräie Übersetzig vum Artikel „Lëscht_vun_de_Presidente_vun_den_USA“ vu de luxeburgische Wikipedia. E Liste vu de Autore un Versione isch do z finde.