Pete Townshend

Crystal128-configure.svg Dää Artikel isch no arg churz.

E Artikel sott im Normalfall fimf Sätz haa, dass er au intressant isch.
Wänn dä Artikel in zwo Wuche nit uusböue wore isch, cha s syy, dass er glescht wird.
Wenn Du mainsch, dä Artikel sott blybe oder Du wettsch e speter uusböue,
no chasch uf de Diskussionssyte gärn e Yyspruch schrybe.


De Pete Townshend, CBE (* 19. Mai 1945 z London, Ängland) isch e britische Sänger, Gitarrischt und Kompenischt. Är isch Leadsänger und Grindigsmitgliid vu dr Rockband The Who. D Musikzytschrift Rolling Stone het en uf Blatz 10 vu dr Lischt vu dr beschte Gitarrischte vu allne Zyte gsetzt.

Pete Townshend
Pete Townshend (2007)
Pete Townshend (2007)
Date
Geburtsname Peter Denis Blandford Townshend
Uf d Wält cho 19. Mai 1945 z London, Ängland, UK
Genre Rock, Hard Rock, Pop Rock
Beschäftigung Sänger, Gitarrischt, Kompenischt
Instrument Gsang, Gitarre, Gsang, Keyboard, Bass, Mandolin, Banjo
Aktiv 1960 -
Label Track, Polydor, Decca, Atco, Atlantic
Het gspiilt mit The Who, Deep End, Ronnie Lane, Tunderclap Newman

DiskografiBearbeite

  • Who Came First (1972)
  • Empty Glass (1980)
  • All the Best Cowboys Have Chinese Eyes (1982)
  • Scoop (1983)
  • White City: A Novel (1985)
  • Another Scoop (1986)
  • The Iron Man: A Musical (1989)
  • Psychoderelict (1993)
  • A Benefit for Maryville Academy (1998)
  • Live: The Fillmore (2000)
  • Live: The Empire (2000)
  • Live: Sadler’s Wells (2001)
  • Live: La Jolla (2001)
  • Scoop 3 (2001)

LiteraturBearbeite

WeblinkBearbeite

  Commons: Pete Townshend – Sammlig vo Multimediadateie

Pete Townshend in de Internet Movie Database (änglisch)