Hauptmenü ufmache

Herbie Hancock

en amerikanische Dschääs-Muusiker
Dr Herbie Hancock am Nice Jazz Festival 2010

Dr Herbert Jeffrey „Herbie“ Hancock (* 12. April 1940 z Chicago, Illinois) isch e amerikanischer Dschääs-Pianist und Komponist und en Oscar- und Grammy-Briisdreeger. S Improwisiere vom Hancocks isch brägt vo ere „Funky-Spiilwiis“ und dr Verwändig vo expressive Chrüzrhüthme. E Hufe vo siner Komposizione si Klassiker worde, wo Dschääs-Musiker as Improwisationsgrundlaag verwände. Dodrzue ghöre Watermelon Man, Cantaloupe Island und Maiden Voyage, wo alli in de 1960er Joor uf em Blue-Note-Leibel erschiine si.

Dr Hancock isch sit em 31. August 1968 mit dr dütsche Dekoratöörin und Kunstsammlere Gudrun Meixner[1] (* Stendal) verhürootet; si häi e Dochder, Jessica. Im Hancock si Schwöster Jean, wo e Songtextere und Kompiuteranalüstin gsi isch, isch 1985 41-jöörig bim ene Flugzügunfall umchoo.[2]

DiskografiiBearbeite

AlbumBearbeite

  • 1962: Takin’ Off (Blue Note Records)
  • 1963: My Point of View (Blue Note)
  • 1963: Inventions and Dimensions (Blue Note)
  • 1964: Empyrean Isles (Blue Note)
  • 1965: Maiden Voyage (Blue Note)
  • 1968: Speak Like a Child (Blue Note)
  • 1969: The Prisoner (Blue Note)
  • 1969: Fat Albert Rotunda (Warner Bros.)
  • 1971: Mwandishi (Warner Bros.)
  • 1972: Crossings (Warner Bros.)
  • 1973: Sextant (Columbia Records)
  • 1973: Head Hunters (CBS)
  • 1974: Thrust (CBS)
  • 1975: Man-Child (CBS)
  • 1975: Flood (CBS/Sony Japan)
  • 1976: Secrets (CBS)
  • 1976: V.S.O.P. (Album)|V.S.O.P (CBS)
  • 1977: V.S.O.P. (Band)|V.S.O.P. – The Quintet (CBS)
  • 1977: V.S.O.P. – Tempest in the Colosseum (CBS/Sony)
  • 1977: The Herbie Hancock Trio (CBS/Sony Japan)
  • 1978: Sunlight (CBS)
  • 1978: An Evening with Herbie Hancock and Chick Corea in Concert (CBS)
  • 1979: V.S.O.P. – Live Under the Sky (CBS)
  • 1979: Feets Don’t Fail Me Now (CBS)
  • 1979: Directstep (CBS/Sony Japan)
  • 1979: The Piano (CBS/Sony Japan)
  • 1980: Mr. Hands (CBS)
  • 1980: Monster (CBS)
  • 1981: Magic Windows (CBS)
  • 1982: Quartet (CBS)
  • 1982: Lite Me Up (CBS)
  • 1983: Future Shock (CBS)
  • 1984: Sound-System (CBS)
  • 1985: mit em Foday Musa Suso – Village Life (CBS)
  • 1988: Perfect Machine (CBS)
  • 1992: A Tribute to Miles (Reprise Records)
  • 1994: Dis Is da Drum (Mercury Records)
  • 1995: Return of the Headhunters (PolyGram)
  • 1996: The New Standard (Verve Records)
  • 1997: mit em Wayne Shorter – 1 + 1 (Verve)
  • 1998: Gershwin’s World (Verve)
  • 2001: Future 2 Future (Columbia/Transparent Music)
  • 2003: mit em Michael Brecker und Roy Hargrove – Directions in Music (Verve)
  • 2005: Possibilities (Hancock Music/Hear Music/Vector/Warner) (u. a. mit dr Christina Aguilera, Damien Rice, Joss Stone, John Mayer und Sting)
  • 2007: River: The Joni Letters (Verve) (u. a. mit dr Joni Mitchell, Leonard Cohen, Norah Jones, Corinne Bailey Rae, Luciana Souza und Tina Turner)
  • 2008: Then and Now: The Definitive Herbie Hancock (Verve), Kompilazion
  • 2008: Hear, O Israel - A Prayer Ceremony in Jazz (mit em Thad Jones, Ron Carter, Jerome Richardson, Grady Tate und Jonathan Klein)
  • 2010: The Imagine Project (Sony)
  • 2010: The Latin Side of Herbie Hancock (mit em Conrad Herwig, Eddie Palmieri und Randy Brecker)
  • 2012: Complete Live at Jorgie's 1961 (mit em Donald Byrd und Pepper Adams Quintet)

FilmmuusigBearbeite

  • 1966: Blow Up – Reschii: Michelangelo Antonioni
  • 1973: The Spook Who Sat by the Door – Reschii: Ivan Dixon
  • 1974: Ein Mann sieht rot (Death Wish) – Reschii: Michael Winner
  • 1984: Sergeant Waters – Eine Soldatengeschichte (A Soldier’s Story) – Reschii: Norman Jewison
  • 1986: Jo Jo Dancer – Dein Leben ruft (Jo Jo Dancer, Your Life Is Calling) – Reschii: Richard Pryor
  • 1986: The George McKenna Story (Färnseefilm)
  • 1986: Um Mitternacht (Round Midnight) – Reschii: Bertrand Tavernier
  • 1988: Colors – Farben der Gewalt (Colors) – Reschii: Dennis Hopper
  • 1988: Action Jackson – Reschii: Craig R. Baxley
  • 1989: Harlem Nights – Reschii: Eddie Murphy
  • 1991: Livin’ Large! – Reschii: Michael Schultz

Singels und EPsBearbeite

  • 1969: Fat Mama
  • 1969: Wiggle-Waggle
  • 1972: Crossings
  • 1973: Watermelon Man
  • 1974: Spank-a-Lee
  • 1974: Chameleon
  • 1974: Palm Grease
  • 1975: Hang Up Your Hang Ups
  • 1976: Doin' It
  • 1978: I Thought it Was You
  • 1978: Sunlight
  • 1978: An Evening with Herbie Hancock & Chick Corea (& Chick Corea) (EP)
  • 1979: You Bet Your Love
  • 1979: Tell Everybody
  • 1979: Ready or Not
  • 1979: Knee Deep
  • 1980: Don't Hold it In
  • 1980: Just Around the Corner
  • 1980: Go for It
  • 1980: Stars in Your Eyes
  • 1980: Making Love
  • 1980: Saturday Night
  • 1981: Magic Number
  • 1981: Everybody's Broke
  • 1981: Lite Me Up
  • 1982: Gettin' to the Good Part
  • 1982: Paradise
  • 1983: Rockit
  • 1983: Autodrive
  • 1983: Future Shock
  • 1983: Rockit
  • 1984: Hardrock
  • 1984: Metal Beat
  • 1984: Mega-Mix
  • 1984: People Are Changing
  • 1986: Round Midnight
  • 1988: Vibe Alive
  • 1988: Beat Wise
  • 1994: Call It '94
  • 1995: Call It '95
  • 1995: Dis Is da Drum / Call It '95 (Remix)
  • 1996: Watermelon Man
  • 2001: The Essence
  • 2001: The Good Part (vs. Chris Simmonds)
  • 2014: Twilight Clone / Just Around the Corner

SchrifteBearbeite

LitratuurBearbeite

  • Ian Carr u. a.: Jazz Rough Guide. Metzler, Stuttgart 1999, ISBN 3-476-01584-X
  • Christian Broecking: Herbie Hancock. Interviews. Broecking Verlag, Berlin 2010, ISBN 978-3-938763-12-4, Besprechung:[3]
  • Leonard Feather und Ira Gitler: The Biographical Encyclopedia of Jazz. Oxford University Press, Oxford/New York 1999, ISBN 978-0-19-532000-8, Besprechung:[4]
  • Bob Gluck: You'll Know When You Get There: Herbie Hancock and the Mwandishi Band. University of Chicago Press, Chicago 2012, ISBN 978-0226300047
  • Wolf Kampmann: Reclams Jazzlexikon. Reclam, Stuttgart 2003, ISBN 3-15-010528-5
  • Franz Krieger: Herbie Hancocks Harmonik in The Sorcerer in Jazzforschung / Jazz Research 37(2005)
  • Franz Krieger Musikalische Übernahmen und Originalität bei Herbie Hancock in Jazzforschung / Jazz Research 38(2006)
  • Martin Kunzler: Jazz-Lexikon, Bd. 1. Rowohlt, Reinbek 2002, ISBN 3-499-16512-0
  • Stephen F. Pond: Head Hunters: The Making of Jazz's First Platinum Album. University of Michigan Press, Ann Arbor 2005.

WeblinggBearbeite

  Commons: Herbie Hancock – Album mit Multimediadateie
Diskografie
Ardikel

FuessnooteBearbeite

  1. Bild von Hancock und Meixner Archivlink (Memento vom 27. Septämber 2007 im Internet Archive)
  2. Jean Hancock, Lyricist Killed in Jet Crash
  3. «Herbie Hancock» - Ein Lebenskünstler über sich, dpa / Die Zeit, 11. April 2010
  4. Besprechung von Leonard Feather and Ira Gitler. The Biographical Encyclopedia of Jazz (Memento vom 22. Septämber 2016 im Internet Archive), JazzTimes, April 2000