Lhasa de Sela

D` Lhasa de Sela, besser bekannt als Lhasa (* 27. September 1972 z Big Indian, USA; † 1. Jänner 2010 in Montreal), isch en US-amerikanischi Sängeri vu deilwiis mexikanischer Abstammig gsi, wo in Kanada gläbt het. Ihri Muetter isch di amerikanischi Fotografin und Schauschpilerin Alexandra Karam, ire Vatter dr mexikanischi Professor Alejandro Sela. Si isch z New York uf d Wält cho, isch aber in Mexiko ufgwaxe. Als 13-jörigi hed si sich in San Francisco als Sängeri und Musikeri versuecht. Mit 19 Joor hed si schliesslig dr kanadisch Musiker Yves Desrosiers z Montréal kennegleert. Zäme mit ihm het si ir erschts Album uffgnoo.

D Lhasa de Sela isch am 1. Jänner 2010 an Brustchrebs gstorbe.

DiskographiiBearbeite

  • 1998 - La Llorona (Audiogram/Atlantic)
  • 2003 - The Living Road (Audiogram/Nettwerk)
  • 2009 – Lhasa

VideoBearbeite

  • 1997 - El Desierto
  • 2005 - Con toda palabra
  • 2009 – Lhasa

WeblinggBearbeite

  Commons: Lhasa de Sela – Sammlig vo Multimediadateie