Lo & Leduc

es Schwizer Mundart-Popduo us Bärn
Lo & Leduc (2018)
Dialäkt: Bärndütsch
Chartplatzierige
(vorläufig)
Albe[1]
Zucker fürs Volk
  CH 1 Platin 20.04.2014 (96 Wu.)
Ingwer und Ewig
  CH 2 26.03.2017 (… Wu.)
Update 4.0
  CH 19 11.02.2018 (18 Wu.)
Single[1]
All die Büecher
  CH 40 16.03.2014 (6 Wu.)
Jung verdammt
  CH 2 Platin 04.05.2014 (46 Wu.)
Dynamite (mit Ira May & Noah Veraguth)
  CH 21 10.08.2014 (6 Wu.)
Blaui Peperoni
  CH 41 08.03.2015 (1 Wu.)
Bini bi dir
  CH 59 19.04.2015 (10 Wu.)
Chapeau (mit Seven)
  CH 43 17.07.2016 (1 Wu.)
Mis Huus dis Huus
  CH 13 12.02.2017 (13 Wu.)
Erfunde
  CH 68 12.03.2017 (1 Wu.)
Für Ingwer und Ewig
  CH 67 26.03.2017 (1 Wu.)
Chileli vo Wasse
  CH 17 04.02.2018 (12 Wu.)
079
  CH 1 3-fach-Platin 11.02.2018 (… Wu.)
Lug wi mir flüge
  CH 100 11.02.2018 (1 Wu.)

Lo & Leduc sy es Schwiizer Mundart-Popduo us Bärn. Di beide Musiker heisse Lorenz «Lo» Häberli (* 1986) u Luc «Leduc» Oggier (* 1989). Dr Lo isch houptsächlich für d Teggste vrantwortlich, dr Leduc komponiert d Musig.

KarriereBearbeite

Dr Lo u dr Leduc hei sech bim 2005 ggründete Bärner Mundart-Ensemble Pacomé lehre kenne. Wo de Luc Oggier 2007 aus Sänger u Rapper vo de Band wäge Stimmproblem es haubs Jahr usgfauen isch, isch de Lorenz Häberli aus Ersatz yygsprunge u nächhär aus fests Mitglied drbyblibe.[2]

2009 hei Pacomé es ersts Aubum vröffentlicht. Druff sy no so vüu Lieder übrig gsy, drum hei die beide Rapper, denn no aus Lo & Luc, drnäbe es eigets Aubum mit em Titu Update 1.0 aus Gratis-Download usebracht.[3][4] Scho es haubs Jahr später isch Update 2.0 äbefalls chostelos über s Internet z haa gsy. S dritte Aubum isch 2012 erschine u isch ufwändiger mit Musig, wo me drzue cha tanze, produziert worde. Ou Update 3.0 isch nomau frey vrfügbar gsy u dank Songs wie Räuber u Poli, wo ou aus YouTube-Video vröffentlicht worden isch, en Erfoug gsy.[5]

No im glychlige Jahr hei d Planige für s erste kommerzieue Aubum vo Lo & Leduc aagfange. A dr Uni hei die beide näbe dr Musig no Germanistik u Geschichte gstudiert. Sie hei mit em Dodo aus Produzänt zämegschaffed, wo scho mit de Steff la Cheffe erfougrych gsy isch.[2] Im Früelig 2014 s Aubum fertig gsy. Mit dr vorhäär vröffentlichte Single All die Büecher sy si uf Platz 42 vo de Singlecharts cho, s Aubum Zucker fürs Volk isch nach im Erschyne im Apriu uf Platz 3 ygstige u het e Wuche später mit Platz 2 syni Höchstplatzierig gha. S Aubum isch s ganze Jahr i de Charts blybe u isch Aafang 2015 nomau i d Top Ten zrüggkehrt, wiu sich de Song Jung verdammt zumene Top-3-Hit entwicklet het. D Single u s Aubum hei Platin-Status erreicht.[6]

Bi de Swiss Music Awards 2015 sy Lo & Leduc d Interpreete mit de meiste Nominierige (Best Group, Best Live Act u Best Talent) gsy. Sie hei d Uszeichnig i aune drü Kategorie gwunne und sy nach em Stress 2008 die zwöite Interpreete, wo drei Awards i eim Jahr gwunne hei.

Im März 2018 isch dr ändgüutig Durchbruch mit dr Single 079 cho. Dä Song isch i de Schwiizer Hitparade uf Platz 1 u isch meh aus 21 Wuche[7] dert blibe. Drfür isch er mit 3-fach Platin uszeichnet worde.

Im Herbscht 2019 isch iire Song 079 bim Wettbewäärb Die grössten Schweizer Hits ufe erscht Platz choo.[8]

BiuderBearbeite

DiskografyBearbeite

Aubum

  • Update 1.0 (2009)
  • Update 2.0 (2010)
  • Update 3.0 fin de siècle (2012)
  • Zucker fürs Volk (2014)
  • Ingwer und Ewig (2017)
  • Update 4.0 (2018)

Lieder

  • Magma im Arm (2014)
  • All die Büecher (2014)
  • Jung verdammt (2014)
  • Dynamite (Ira May, Noah Veraguth, Lo & Leduc, 2014)
  • Blaui Peperoni (2015)
  • Chapeau (Lo & Leduc & Seven, 2016)
  • Mis Huus dis Huus (2017)
  • Erfunde (2017)
  • Für Ingwer und Ewig (2017)
  • Chileli vo Wasse (2018)
  • 079 (2018)
  • Lug wi mir flüge (2018)

WeblinkBearbeite

  Commons: Lo & Leduc – Sammlig vo Multimediadateie

FuessnooteBearbeite

  1. 1,0 1,1 Lo & Leduc in der Schweizer Hitparade
  2. 2,0 2,1 Lo & Leduc: «Tapferkeit vor dem Freund», Martina Gradmann, Coop Zeitung, 21. Juli 2014
  3. Pacomé: Berner Live-Rap vom Feinsten, Jessica King, Berner Zeitung, 9. November 2009
  4. Rappend in die Zukunft schauen, Yvonne Mühlematter, Berner Oberländer, 15. Februar 2010
  5. Zwei auf dem Weg nach oben, Michael Graber, Tagblatt, 10. Januar 2012
  6. Gold- und Platinauszeichnungen Schweiz: 2014 / 2015
  7. Steffen Hung: Lo & Leduc - 079 - hitparade.ch. Abgerufen am 5. August 2018.
  8. Florian Stuber: Die grössten Schweizer Hits: Lo & Leduc siegen bei Jubiläums-Show, uf nau.ch
  Dä Artikel basiert uff ere fräie Übersetzig vum Artikel „Lo_&_Leduc“ vu de dütsche Wikipedia. E Liste vu de Autore un Versione isch do z finde.