Rooti Lischt vu dr Bruetvoogelaarte z Baade-Wiirtebäärg

Uf dr Roote Lischt vu dr Bruetvoogelaarte z Baade-Wiirtebäärg sin im Joor 2013 260 fir s Biet vu Baade-Wiirtebäärg noogwisene Voogelaarte gstande. Vu däne Aarte hän 199 dr Status I ghaa (yyhaimischi Aarte, wu reegelmääßig bruetle), 20 Aarte dr Status II (Aarte, wu uureegelmääßig bruetle), 33 Aarte dr Status III (Neozoe: Aarte, wu främd im Biet sin) un 8 Aarte dr Status IV (Aarte, wu mer s z weenig iber si waißt).

Wisseschaftlige Name Hoochdytsch Status Gfeerdigsgraad
Accipiter gentilis Habicht I *
Accipiter nisus Sperber I *
Acrocephalus arundinaceus Drosselrohrsänger I 1
Acrocephalus paludicola Seggenrohrsänger IV
Acrocephalus palustris Sumpfrohrsänger I *
Acrocephalus schoenobaenus Schilfrohrsänger I 1
Acrocephalus scirpaceus Teichrohrsänger I *
Actitis hyloleucos Flussuferläufer I 1
Aegithalos caudatus Schwanzmeise I *
Aegolius funereus Raufußkauz I *
Agapornis fischeri Erdbeerköpfchen IIIb
Agapornis taranta Bergpapagei (Taranta-) IIIb
Aix galericulata Mandarinente IIIa
Aix sponsa Brautente IIIb
Alauda arvensis Feldlerche I 3
Alcedo atthis Eisvogel I V
Alectoris rufa Rothuhn I ex 0
Alopochen aegyptiaca Nilgans IIIa
Amandava amandava Tigerfink IIIb
Amazona aestiva Rotbugamazone IIIb
Amazona oratrix Gelbkopfamazone IIIa
Anas acuta Spießente II
Anas clypeata Löffelente I 1
Anas crecca Krickente I 1
Anas penelope Pfeifente IIIb
Anas platyrhynchos Stockente I V
Anas poecilorhyncha Fleckschnabelente IIIb
Anas querquedula Knäkente I 1
Anas strepera Schnatterente I *
Anser anser Graugans I *
Anser brachyrhynchus Kurzschnabelgans IIIb
Anser cygnoides f. dom. Schwanen-/Höckergans IIIa
Anser erythropus Zwerggans IIIb
Anser indicus Streifengans IIIb
Anthus campestris Brachpieper I ex 0
Anthus pratensis Wiesenpieper I 1
Anthus spinoletta Bergpieper I 1
Anthus trivialis Baumpieper I 2
Apus apus Mauersegler I V
Apus melba Alpensegler I *
Aquila chrysaetos Steinadler I ex 0
Aquila pomarina Schreiadler I ex 0
Ardea cinerea Graureiher I *
Ardea purpurea Purpurreiher I R
Asio flammeus Sumpfohreule I ex 0
Asio otus Waldohreule I *
Athene noctua Steinkauz I V
Aythya ferina Tafelente I V
Aythya fuligula Reiherente I *
Aythya nyroca Moorente I 1
Botaurus stellaris Rohrdommel I ex 0
Branta canadensis Kanadagans IIIa
Branta leucopsis Weißwangengans IIIb
Bubo bubo Uhu I *
Bubulcus ibis Kuhreiher IIIb
Burhinus oedicnemus Triel I ex 0
Buteo buteo Mäusebussard I *
Cairina moschata Moschusente IIIb
Calandrella brachydactyla Kurzzehenlerche II
Caprimulgus europaeus Ziegenmelker I 1
Carduelis cannabina Bluthänfling I 2
Carduelis carduelis Stieglitz I *
Carduelis chloris Grünfink I *
Carduelis citrinella Zitronenzeisig I 1
Carduelis flammea Birkenzeisig I *
Carduelis spinus Erlenzeisig I *
Carpodacus erythrinus Karmingimpel II
Certhia brachydactyla Gartenbaumläufer I *
Certhia familiaris Waldbaumläufer I *
Charadrius dubius Flussregenpfeifer I V
Chlidonias hybrida Weißbart-Seeschwalbe II
Chlidonias nigra Trauerseeschwalbe I ex 0
Ciconia ciconia Weißstorch I V
Ciconia nigra Schwarzstorch I 3
Cinclus cinclus Wasseramsel I *
Circaetus gallicus Schlangenadler I ex 0
Circus aeruginosus Rohrweihe I 2
Circus cyaneus Kornweihe I ex 0
Circus pygargus Wiesenweihe I 1
Cisticola juncidis Zistensänger II
Coccothraustes coccothraustes Kernbeißer I *
Coloeus monedula Dohle I *
Columba livia f. dom. Straßentaube IIIa
Columba oenas Hohltaube I V
Columba palumbus Ringeltaube I *
Coracias garrulus Blauracke I ex 0
Corvus corax Kolkrabe I *
Corvus corone Rabenkrähe I *
Corvus frugilegus Saatkrähe I *
Coturnix coturnix Wachtel I V
Crex crex Wachtelkönig I 2
Cuculus canorus Kuckuck I 2
Cyanistes caeruleus Blaumeise I *
Cygnus atratus Schwarzschwan IIIa
Cygnus olor Höckerschwan I *
Delichon urbicum Mehlschwalbe I V
Dendrocopos leucotos Weißrückenspecht I R
Dendrocopos major Buntspecht I *
Dendrocopos medius Mittelspecht I *
Dryobates minor Kleinspecht I V
Dryocopus martius Schwarzspecht I *
Egretta garzetta Seidenreiher II
Emberiza calandra Grauammer I 1
Emberiza cia Zippammer I 1
Emberiza cirlus Zaunammer I 3
Emberiza citrinella Goldammer I V
Emberiza hortulana Ortolan I 1
Emberiza schoeniclus Rohrammer I 3
Erithacus rubecula Rotkehlchen I *
Estrilda melpoda Orangebäckchen IIIb
Falco cherrug Würgfalke I ex 0
Falco peregrinus Wanderfalke I *
Falco subbuteo Baumfalke I V
Falco tinnunculus Turmfalke I V
Falco vespertinus Rotfußfalke II
Ficedula albicollis Halsbandschnäpper I 3
Ficedula hypoleuca Trauerschnäpper I 2
Ficedula parva Zwergschnäpper IV
Fringilla coelebs Buchfink I *
Fringilla montifringilla Bergfink IV
Fulica atra Blässhuhn I *
Galerida cristata Haubenlerche I 1
Gallinago gallinago Bekassine I 1
Gallinago media Doppelschnepfe IV
Gallinula chloropus Teichhuhn I 3
Gallus gallus Bankivahuhn IIIb
Garrulus glandarius Eichelhäher I *
Gelochelidon nilotica Lachseeschwalbe I ex 0
Geronticus eremita Waldrapp I ex 0
Glaucidium passerinum Sperlingskauz I *
Grus antigone Saruskranich IIIb
Grus grus Kranich I ex 0
Gyps fulvus Gänsegeier I ex 0
Haliaeetus albicilla Seeadler I ex 0
Himantopus himantopus Stelzenläufer II
Hippolais icterina Gelbspötter I 3
Hippolais polyglotta Orpheusspötter I *
Hirundo rustica Rauchschwalbe I 3
Ixobrychus minutus Zwergdommel I 2
Jynx torquilla Wendehals I 2
Lagopus muta Alpenschneehuhn IIIb
Lanius collurio Neuntöter I *
Lanius excubitor Raubwürger I 1
Lanius minor Schwarzstirnwürger I ex 0
Lanius senator Rotkopfwürger I 1
Larus canus Sturmmöwe I R
Larus melanocephalus Schwarzkopfmöwe I R
Larus michahellis Mittelmeermöwe I *
Larus ridibundus Lachmöwe I V
Limosa limosa Uferschnepfe I ex 0
Locustella fluviatilis Schlagschwirl I *
Locustella luscinioides Rohrschwirl I *
Locustella naevia Feldschwirl I 2
Loxia curvirostra Fichtenkreuzschnabel I *
Lullula arborea Heidelerche I 1
Luscinia megarhynchos Nachtigall I *
Luscinia svecica Blaukehlchen I V
Lymnocryptes minimus Zwergschnepfe IV
Meleagris gallopavo Truthuhn IIIb
Mergus merganser Gänsesäger I *
Merops apiaster Bienenfresser I *
Milvus migrans Schwarzmilan I *
Milvus milvus Rotmilan I *
Motacilla alba Bachstelze I *
Motacilla cinerea Gebirgsstelze I *
Motacilla cinereocapilla Aschkopf-Schafstelze II
Motacilla feldegg Maskenschafstelze II
Motacilla flava Wiesenschafstelze I V
Muscicapa striata Grauschnäpper I V
Netta rufina Kolbenente I *
Nucifraga caryocatactes Tannenhäher I *
Numenius arquata Großer Brachvogel I 1
Nycticorax nycticorax Nachtreiher I R
Oenanthe oenanthe Steinschmätzer I 1
Oriolus oriolus Pirol I 3
Otis tarda Großtrappe II
Otus scops Zwergohreule II
Padda oryzivora Reisfink IIIb
Pandion haliaetus Fischadler I ex 0
Panurus biarmicus Bartmeise I R
Parus cristatus Haubenmeise I *
Parus major Kohlmeise I *
Passer domesticus Haussperling I V
Passer montanus Feldsperling I V
Perdix perdix Rebhuhn I 1
Periparus ater Tannenmeise I *
Pernis apivorus Wespenbussard I *
Petronia petronia Steinsperling I ex 0
Phalacrocorax carbo Kormoran I *
Phasianus colchicus Jagdfasan IIIa
Philomachus pugnax Kampfläufer I ex 0
Phoenicurus ochruros Hausrotschwanz I *
Phoenicurus phoenicurus Gartenrotschwanz I V
Phylloscopus bonelli Berglaubsänger I 1
Phylloscopus collybita Zilpzalp I *
Phylloscopus sibilatrix Waldlaubsänger I 2
Phylloscopus trochilus Fitis I 3
Pica pica Elster I *
Picoides tridactylus Dreizehenspecht I 1
Picus canus Grauspecht I 2
Picus viridis Grünspecht I *
Podiceps cristatus Haubentaucher I *
Podiceps grisegena Rothalstaucher II
Podiceps nigricollis Schwarzhalstauche I *
Poecile montanus Weidenmeise I V
Poecile palustris Sumpfmeise I *
Porzana parva Kleines Sumpfhuhn I R
Porzana porzana Tüpfelsumpfhuhn I 1
Porzana pusilla Zwergsumpfhuhn IV
Prunella modularis Heckenbraunelle I *
Psittacula krameri Halsbandsittich IIIa
Ptyonoprogne rupestris Felsenschwalbe II
Pyrrhula pyrrhula Gimpel I *
Pyrrhura frontalis Braunohrsittich IIIb
Rallus aquaticus Wasserralle I 2
Recurvirostra avosetta Säbelschnäbler II
Regulus ignicapillus Sommergoldhähnchen I *
Regulus regulus Wintergoldhähnchen I *
Remiz pendulinus Beutelmeise I 3
Riparia riparia Uferschwalbe I 3
Saxicola rubetra Braunkehlchen I 1
Saxicola rubicola Schwarzkehlchen I V
Scolopax rusticola Waldschnepfe I V
Serinus serinus Girlitz I *
Sitta europaea Kleiber I *
Sterna hirundo Flussseeschwalbe I V
Sternula albifrons Zwergseeschwalbe I ex 0
Streptopelia decaocto Türkentaube I *
Streptopelia turtur Turteltaube I 2
Strix aluco Waldkauz I *
Strix uralensis Habichtskauz IV
Sturnus vulgaris Star I *
Sylvia atricapilla Mönchsgrasmücke I *
Sylvia borin Gartengrasmücke I *
Sylvia communis Dorngrasmücke I *
Sylvia curruca Klappergrasmücke I V
Sylvia nisoria Sperbergrasmücke II
Syrmaticus reevesii Königsfasan IIIb
Tachybaptus ruficollis Zwergtaucher I 2
Tadorna cana Graukopfkasarka IIIb
Tadorna ferruginea Rostgans IIIa
Tadorna tadorna Brandgans IIIb$
Tetrao tetrix Birkhuhn I ex 0
Tetrao urogallus Auerhuhn I 1
Tetrastes bonasia Haselhuhn I 1
Tichodroma muraria Mauerläufer II
Tringa glareola Bruchwasserläufer II
Tringa nebularia Grünschenkel IV
Tringa ochropus Waldwasserläufer II
Tringa totanus Rotschenkel I ex 0
Troglodytes troglodytes Zaunkönig I *
Turdus iliacus Rotdrossel II
Turdus merula Amsel I *
Turdus philomelos Singdrossel I *
Turdus pilaris Wacholderdrossel I *
Turdus torquatus Ringdrossel I 1
Turdus viscivorus Misteldrossel I *
Tyto alba Schleiereule I *
Upupa epops Wiedehopf I V
Vanellus vanellus Kiebitz I 1

Legänd:

  • 0: uusgestorbe oder verscholle
  • 1: vum Uusstäärbe bedroot
  • 2: stark gfeerdet
  • 3: gfeerdet
  • R: extreem sälteni Aarte und Aarte mit geografischer Reschtriktion
  • i: gfeerdeti Dieraarte, wu wandere
  • V: Aarte uf dr Voorwaarnlischt
  • *: uugfeerdet
  • ♦: nit gwäärtet

WeblinkBearbeite