Rooti Lischt vu dr Praacht- un Hiirschchääfer z Baade-Wiirtebäärg

In dr Roote Lischt vu dr Praacht- un Hiirschchääfer z Baade-Wiirtebäärg sin mit Stand Dezämber 1999 74 fir s Biet vu Baade-Wiirtebäärg noogwisene Praachtchääferaarte un siibe Hiirschchääferaarte ufgfiert. Bi 14 andere Praachtchääferaarte isch s zwyyfelhaft, eb si wirkli im Biet noogwiise sin.

PraachtchääferBearbeite

Wisseschaftlige Name Hoochdytsche Name Gfeerdigsgraad
Acmaeodera degener Gefleckter Eichen-Prachtkäfer 1
Agrilus angustulus *
Agrilus antiquus Antiker Prachtkäfer 0
Agrilus ater Gefleckter Pappel-Prachtkäfer 3
Agrilus auricollis Rotblauer Ulmen-Prachtkäfer D
Agrilus betuleti Kleiner Birken-Prachtkäfer D
Agrilus biguttatus Zweigefleckter Eichen-Prachtkäfer *
Agrilus cinctus Schmaler Ginster-Prachtkäfer 2
Agrilus convexicollis Schmaler Eschen-Prachtkäfer D
Agrilus cuprescens Schmaler Brombeer-Prachtkäfer *
Agrilus curtulus Kurzer Schmal-Prachtkäfer R
Agrilus cyanescens Heckenkirschen-Prachtkäfer *
Agrilus delphinensis Blauer Weiden-Prachtkäfer G
Agrilus derasofasciatus Weinreben-Prachtkäfer V
Agrilus graminis *
Agrilus guerini Blauweißer Weiden-Prachtkäfer *
Agrilus hyperici Johanniskraut-Prachtkäfer V
Agrilus integerrimus Seidelbast-Prachtkäfer *
Agrilus laticornis *
Agrilus obscuricollis *
Agrilus olivicolor *
Agrilus populneus Blauer Pappel-Prachtkäfer D
Agrilus pratensis Rotblauer Pappel-Prachtkäfer *
Agrilus ribesi Johannisbeer-Prachtkäfer *
Agrilus roscidus Schmaler Obstbaum-Prachtkäfer D
Agrilus salicis D
Agrilus sinuatus Birnbaum-Prachtkäfer *
Agrilus subauratus Goldgrüner Weiden-Prachtkäfer *
Agrilus sulcicollis Blaugrüner Eichen-Prachtkäfer *
Agrilus viridis Buchen-Prachtkäfer-Komplex *
Anthaxia candens Bunter Kirschbaum-Prachtkäfer 3
Anthaxia cichorii Zichorien-Prachtkäfer 0
Anthaxia fulgurans Fleckhals-Prachtkäfer 3
Anthaxia godeti *
Anthaxia helvetica Schweizer Prachtkäfer *
Anthaxia manca Kleiner Ulmen-Prachtkäfer 2
Anthaxia mendizabali Breiter Ginster-Prachtkäfer 3
Anthaxia nigrojubata D
Anthaxia nitidula Kleiner Kirschbaum-Prachtkäfer *
Anthaxia podolica Bunter Eschen-Prachtkäfer 2
Anthaxia quadripunctata Vierpunkt-Nadelholz-Prachtkäfer *
Anthaxia salicis Bunter Eichen-Prachtkäfer *
Anthaxia semicuprea Bunter Apfelbaum-Prachtkäfer 3
Anthaxia sepulchralis D
Anthaxia similis *
Aphanisticus elongatus Seggenstengel-Prachtkäfer V
Aphanisticus emarginatus Binsen-Prachtkäfer 3
Aphanisticus pusillus Seggenblatt-Prachtkäfer 3
Buprestis haemorrhoidalis Erzfarbener Nadelholz-Prachtkäfer R
Buprestis octoguttata Achtpunkt-Kiefern-Prachtkäfer 3
Buprestis rustica Bauern-Prachtkäfer *
Chalcophora mariana Marien-Prachtkäfer 2
Chrysobothris affinis Goldpunkt-Laubholz-Prachtkäfer *
Chrysobothris solieri Goldpunkt-Nadelholz-Prachtkäfer 3
Coraebus elatus Sonnenröschen-Prachtkäfer R
Coraebus florentinus Florentiner-Prachtkäfer *
Coraebus undatus Wellenbindiger Eichen-Prachtkäfer 2
Dicerca alni Großer Erlen-Prachtkäfer 1
Dicerca berolinensis Berliner Prachtkäfer 2
Eurythyrea quercus Goldgrüner Eichen-Prachtkäfer 1
Habroloma nana Blutstorchschnabel-Prachtkäfer *
Nalanda fulgidicollis Nalanda-Prachtkäfer r
Palmar festiva Grüner Wacholder-Prachtkäfer 1
Phaenops cyanea Blauer Kiefern-Prachtkäfer *
Phaenops formaneki Moorkiefern-Prachtkäfer 3
Poecilonota variolosa Großer Pappel-Prachtkäfer 0
Ptosima flavoguttata Schlehen-Prachtkäfer 3
Scintillatrix dives Großer Weiden-Prachtkäfer *
Scintillatrix mirifica Großer Ulmen-Prachtkäfer 1
Scintillatrix rutilans Großer Linden-Prachtkäfer 2
Trachys fragariae Erdbeer-Prachtkäfer 3
Trachys minutus Laubholz-Kleinprachtkäfer *
Trachys scrobiculatus Gundermann-Prachtkäfer *
Trachys troglodytes Karden-Prachtkäfer V
Agrilus hastulifer Z
Anthaxia funerula Z
Anthaxia millefolii Schafgarben-Prachtkäfer Z
Anthaxia nigritula Z
Anthaxia umbellatarum Z
Buprestis novemmaculata Neunfleck-Nadelholz-Prachtkäfer Z
Chrysobothris chrysostigma Goldpunkt-Gebirgs-Prachtkäfer Z
Coraebus rubi Großer Brombeer-Prachtkäfer Z
Cylindromorphus filum Walzen-Prachtkäfer Z
Dicerca furcata Großer Birken-Prachtkäfer Z
Meliboeus amethystinus Blauer Distel-Prachtkäfer Z
Perotis lugubris Z
Trachypteris picta Z
Trachys troglodytiformis Malven-Prachtkäfer Z

HirschchääferBearbeite

Wisseschaftlige Name Hoochdytsche Name Gfeerdigsgraad
Aesalus scarabaeoides Schwarzbraune Kurzschröter, Kurzschröter, Kurzhornschröter 2
Ceruchus chrysomelinus Rindenschröter 2
Dorcus parallelipipedus Balkenschröter *
Lucanus cervus Hirschkäfer 3
Platycerus caprea Große Rehschröter *
Platycerus caraboides Kleine Rehschröter *
Sinodendron cylindricum Kopfhornschröter *

Legänd:

  • 1: vum Uusstäärbe bedroot
  • 2: stark gfeerdet
  • 3: gfeerdet
  • G: waarschyns gfeerdet, mer waißt aber nit gnue
  • R: extreem sälteni Aarte und Aarte mit geografischer Reschtriktion
  • V: Aarte uf dr Voorwaarnlischt
  • *: uugfeerdet
  • D: Daate defiziteer
  • Z: zwyyfelhaft

LiteratuurBearbeite

  • Brechtel, F. & Kostenbader, H. (2002): Die Pracht- und Hirschkäfer Baden-Württembergs. Verlag Eugen Ulmer, Stuttgart 2002. (Online (Uuszuug)) (Excel)