Rooti Lischt vu dr Wäägwäschpe z Baade-Wiirtebäärg

Uf dr Roote Lischt vu dr Wäägwäschpe z Baade-Wiirtebäärg sin im Joor 1992 79 fir s Biet vu Baade-Wiirtebäärg noogwisene Wäägwäschpenaarte gstande.

Wisseschaftlige Name Hoochdytsche Name Gfeerdigsgraad
Agenioideus apicalis 2
Agenioideus ciliatus 0
Agenioideus cinctellus *
Agenioideus nubecula 2
Agenioideus sericeus V
Agenioideus usurarius 3
Anoplius alpinobalticus 2
Anoplius caviventris 3
Anoplius concinnus *
Anoplius infuscatus *
Anoplius nigerrimus *
Anoplius tenuicornis 3
Anoplius viaticus V
Aporus unicolor *
Arachnospila abnormis Rotschwarze Spinnenwespe *
Arachnospila anceps *
Arachnospila ausa 2
Arachnospila fumipennis 3
Arachnospila fuscomarginata 1
Arachnospila minutula *
Arachnospila opinata 1
Arachnospila pseudabnormis S
Arachnospila rufa 1
Arachnospila sogdiana 0
Arachnospila spissa *
Arachnospila trivialis *
Arachnospila usurata 0
Arachnospila wesmaeli 1
Auplopus albifrons 3
Auplopus carbonarius Tönnchenwegwespe *
Caliadurgus fasciatellus *
Ceropales albicincta 0
Ceropales maculata Kuckuckswegwespe *
Ceropales variegata 0
Cryptocheilus notatus *
Cryptocheilus versicolor 3
Dipogon bifasciatus *
Dipogon monticolum S
Dipogon subintermedius *
Dipogon variegatus Gescheckte Wegwespe *
Eoferreola rhombica 0
Episyron albonotatum 1
Episyron arrogans 1
Episyron rufipes Rotbeinige Wegwespe 3
Evagetes alamannicus S
Evagetes crassicornis *
Evagetes dubius 3
Evagetes gibbulus 2
Evagetes littoralis 1
Evagetes pectinipes 1
Evagetes proximus *
Evagetes sahlbergi S
Evagetes siculus V
Evagetes subglaber 2
Evagetes subnudus 0
Evagetes tumidosus 0
Homonotus sanguinolentus 0
Nanoclavelia leucopterus 0
Poecilagenia rubricans 2
Pompilus cinereus Bleigraue Wegwespe 3
Priocnemis agilis 3
Priocnemis cordivalvata 3
Priocnemis coriacea *
Priocnemis enslini 1
Priocnemis exaltata *
Priocnemis fallax 0
Priocnemis fennica *
Priocnemis gracilis 3
Priocnemis hankoi S
Priocnemis hyalinata *
Priocnemis mesobrometi 0
Priocnemis minuta 3
Priocnemis minutalis 3
Priocnemis parvula 3
Priocnemis perturbator *
Priocnemis pusilla *
Priocnemis schioedtei *
Priocnemis susterai 3
Priocnemis vulgaris V

Legänd:

  • 1: vum Uusstäärbe bedroot
  • 2: stark gfeerdet
  • 3: gfeerdet
  • G: waarschyns gfeerdet, mer waißt aber nit gnue
  • R: extreem sälteni Aarte und Aarte mit geografischer Reschtriktion
  • V: Aarte uf dr Voorwaarnlischt
  • *: uugfeerdet
  • D: Daate defiziteer

LiteratuurBearbeite

  • Christian Schmid-Egger, Heinrich Wolf (1992): Die Wegwepen Bade-Württembergs. Veröff. Naturschutz Landschaftspflege Bad.Württ. 67. (Excel)