Rooti Lischt un Aarteverzaichnis vu dr Riesselchääfer z Baade-Wiirtebäärg

In dr Publikation Rooti Lischt un Aarteverzaichnis vu dr Riesselchääfer z Baade-Wiirtebäärg sin mit Stand 2010 770 fir s Biet vu Baade-Wiirtebäärg noogwisene Riesselchääferaarte ufgfiert.

Wisseschaftlige Name Gfeerdigsgraad
Acalles camelus *
Acalles dubius *
Acalles echinatus *
Acalles fallax *
Acalles lemur *
Acalles micros *
Acalles ptinoides G
Acalyptus carpini *
Acalyptus sericeus V
Acentrotypus brunnipes 0
Adexius scrobipennis *
Aizobius sedi *
Allandrus undulatus V
Alocentron curvirostre
Amalorrhynchus melanarius *
Amalus scortillum *
Anoplus plantaris *
Anoplus roboris *
Anoplus setulosus 3
Anthonomus bituberculatus 3
Anthonomus chevrolati D
Anthonomus conspersus *
Anthonomus humeralis *
Anthonomus pedicularius *
Anthonomus phyllocola *
Anthonomus pinivorax G
Anthonomus piri D
Anthonomus pomorum *
Anthonomus rectirostris *
Anthonomus rubi *
Anthonomus rufus *
Anthonomus spilotus 1
Anthonomus ulmi V
Anthonomus undulatus D
Anthribus fasciatus G
Anthribus nebulosus *
Apion cruentatum *
Apion frumentarium *
Apion haematodes *
Apion rubens V
Apion rubiginosum 3
Apoderus coryli *
Archarius crux *
Archarius pyrrhoceras *
Archarius salicivorus *
Aspidapion aeneum *
Aspidapion radiolus *
Aspidapion validum
Attelabus nitens *
Auletobius sanguisorbae 0
Auleutes epilobii *
Bagous alismatis 2
Bagous collignensis 2
Bagous diglyptus 1
Bagous frit 2
Bagous glabrirostris 0
Bagous limosus 0
Bagous longitarsis G
Bagous lutosus 2
Bagous lutulentus 3
Bagous lutulosus 0
Bagous subcarinatus 2
Bagous tempestivus *
Bagous tubulus 2
Baris analis 1
Baris artemisiae *
Baris chlorizans 2
Baris coerulescens *
Baris cuprirostris 2
Baris fallax 3
Baris laticollis *
Baris lepidii *
Baris morio 0
Baris picicornis *
Baris scolopacea
Barynotus alternans G
Barynotus moerens *
Barynotus obscurus *
Barypeithes araneiformis *
Barypeithes maritimus V
Barypeithes mollicomus *
Barypeithes montanus *
Barypeithes pellucidus *
Barypeithes trichopterus V
Betulapion simile *
Bothynoderes affinis 2
Brachonyx pineti *
Brachyderes incanus *
Brachypera dauci 3
Brachypera zoilus *
Brachysomus echinatus *
Brachysomus hirtus *
Brachytemnus porcatus V
Bradybatus fallax *
Bradybatus kellneri *
Bruchela conformis V
Bruchela rufipes *
Bruchela suturalis *
Byctiscus betulae *
Byctiscus populi *
Caenorhinus mannerheimii V
Calosirus apicalis 0
Calosirus terminatus G
Camptorhinus statua 1
Catapion koestlini D
Catapion meieri *
Catapion pubescens *
Catapion seniculus *
Cathormiocerus aristatus *
Cathormiocerus spinosus *
Ceratapion armatum 0
Ceratapion basicorne 2
Ceratapion carduorum D
Ceratapion gibbirostre V
Ceratapion onopordi *
Ceratapion penetrans V
Ceutorhynchus aeneicollis 0
Ceutorhynchus alliariae *
Ceutorhynchus assimilis *
Ceutorhynchus atomus *
Ceutorhynchus barbareae D
Ceutorhynchus carinatus D
Ceutorhynchus chalybaeus *
Ceutorhynchus cochleariae *
Ceutorhynchus coerulescens 2
Ceutorhynchus constrictus *
Ceutorhynchus contractus *
Ceutorhynchus erysimi *
Ceutorhynchus gallorhenanus D
Ceutorhynchus granulicollis 3
Ceutorhynchus griseus 3
Ceutorhynchus hampei *
Ceutorhynchus hirtulus V
Ceutorhynchus ignitus *
Ceutorhynchus inaffectatus 3
Ceutorhynchus interjectus 2
Ceutorhynchus leprieuri 0
Ceutorhynchus nanus 2
Ceutorhynchus napi *
Ceutorhynchus obstrictus *
Ceutorhynchus pallidactylus *
Ceutorhynchus pandellei 3
Ceutorhynchus parvulus V
Ceutorhynchus pectoralis *
Ceutorhynchus pervicax *
Ceutorhynchus picitarsis *
Ceutorhynchus posthumus 1
Ceutorhynchus pumilio 3
Ceutorhynchus puncticollis *
Ceutorhynchus pyrrhorhynchus D
Ceutorhynchus querceti 0
Ceutorhynchus rapae V
Ceutorhynchus resedae 3
Ceutorhynchus rhenanus G
Ceutorhynchus roberti *
Ceutorhynchus rusticus 3
Ceutorhynchus scapularis V
Ceutorhynchus scrobicollis *
Ceutorhynchus similis 2
Ceutorhynchus striatellus 2
Ceutorhynchus sulcicollis *
Ceutorhynchus syrites 0
Ceutorhynchus turbatus *
Ceutorhynchus typhae *
Ceutorhynchus unguicularis 3
Chlorophanus gibbosus 0
Chlorophanus graminicola 0
Chlorophanus viridis V
Chonostropheus seminiger 2
Chonostropheus tristis V
Choragus horni G
Choragus sheppardi G
Cimberis attelaboides *
Cionus alauda *
Cionus hortulanus *
Cionus leonhardi 2
Cionus longicollis V
Cionus nigritarsis V
Cionus olens *
Cionus olivieri 0
Cionus scrophulariae V
Cionus thapsus V
Cionus tuberculosus *
Cleonis pigra *
Cleopomiarus distinctus G
Cleopomiarus graminis *
Cleopomiarus micros G
Cleopus pulchellus V
Cleopus solani *
Coccygorhynchites sericeus *
Coeliastes lamii *
Coeliodes rana *
Coeliodes ruber *
Coeliodes transversealbofasciatus *
Coeliodes trifasciatus V
Coeliodinus nigritarsis G
Coeliodinus rubicundus *
Coniatus wenckeri 0
Coniocleonus cicatricosus 0
Coniocleonus hollbergii 3
Coniocleonus nebulosus 0
Coniocleonus nigrosuturatus G
Conotrachelus naso
Coryssomerus capucinus *
Cossonus cylindricus *
Cossonus linearis *
Cossonus parallelepipedus *
Cotaster cuneipennis G
Cotaster uncipes G
Cryptorhynchus lapathi *
Curculio betulae 3
Curculio elephas
Curculio glandium *
Curculio nucum *
Curculio pellitus V
Curculio rubidus V
Curculio venosus *
Curculio villosus *
Cyanapion afer *
Cyanapion columbinum *
Cyanapion gyllenhalii V
Cyanapion platalea *
Cyanapion spencii *
Cyphocleonus dealbatus G
Cyphocleonus trisulcatus 3
Datonychus angulosus V
Datonychus arquatus 3
Datonychus derennei 2
Datonychus melanostictus *
Datonychus urticae 2
Deporaus betulae *
Diplapion confluens 3
Diplapion stolidum *
Dissoleucas niveirostris *
Donus comatus *
Donus intermedius G
Donus ovalis *
Donus palumbarius 0
Donus tessellatus 0
Dorytomus dejeani *
Dorytomus dorsalis 3
Dorytomus edoughensis *
Dorytomus filirostris *
Dorytomus hirtipennis *
Dorytomus ictor *
Dorytomus longimanus *
Dorytomus majalis 3
Dorytomus melanophthalmus *
Dorytomus minutus V
Dorytomus nebulosus *
Dorytomus occallescens 3
Dorytomus puberulus *
Dorytomus rufatus *
Dorytomus salicinus G
Dorytomus salicis G
Dorytomus schoenherri 3
Dorytomus suratus V
Dorytomus taeniatus *
Dorytomus tortrix *
Dorytomus tremulae *
Dorytomus villosulus V
Doydirhynchus austriacus *
Drupenatus nasturtii *
Dryophthorus corticalis V
Echinodera hypocrita *
Ellescus bipunctatus *
Ellescus infirmus *
Ellescus scanicus *
Enedreytes sepicola *
Epirhynchites auratus *
Ethelcus denticulatus 0
Eubrychius velutus V
Eusomus ovulum *
Eutrichapion ervi *
Eutrichapion facetum 2
Eutrichapion melancholicum 2
Eutrichapion punctiger *
Eutrichapion viciae *
Eutrichapion vorax *
Exapion compactum G
Exapion corniculatum 2
Exapion difficile *
Exapion elongatulum 2
Exapion formaneki V
Exapion fuscirostre *
Exapion inexpertum V
Ferreria marqueti
Gasterocercus depressirostris 3
Glocianus distinctus *
Glocianus moelleri 0
Glocianus punctiger *
Gonotropis dorsalis G
Graptus triguttatus *
Gronops lunatus 3
Grypus brunnirostris V
Grypus equiseti *
Gymnetron beccabungae 3
Gymnetron melanarium *
Gymnetron rostellum G
Gymnetron stimulosum 3
Gymnetron veronicae *
Gymnetron villosulum *
Hadroplontus litura *
Hadroplontus trimaculatus 3
Helianthemapion aciculare V
Hemitrichapion lanigerum 3
Hemitrichapion pavidum *
Hemitrichapion reflexum V
Hemitrichapion waltoni V
Hexarthrum exiguum
Holotrichapion aethiops *
Holotrichapion gracilicolle 0
Holotrichapion ononis *
Holotrichapion pisi *
Hylobius abietis *
Hylobius excavatus R
Hylobius pinastri D
Hylobius transversovittatus V
Hypera arator *
Hypera conmaculata V
Hypera diversipunctata V
Hypera melancholica 3
Hypera meles *
Hypera miles *
Hypera nigrirostris *
Hypera ononidis G
Hypera pastinacae 2
Hypera plantaginis *
Hypera postica *
Hypera rumicis *
Hypera striata R
Hypera venusta *
Hypera viciae G
Involvulus cupreus *
Ischnopterapion loti *
Ischnopterapion modestum *
Ischnopterapion virens *
Isochnus angustifrons G
Isochnus foliorum G
Isochnus sequensi *
Ixapion variegatum V
Kalcapion pallipes *
Kalcapion semivittatum *
Kyklioacalles aubei *
Kyklioacalles navieresi *
Kyklioacalles roboris *
Larinus beckeri D
Larinus jaceae *
Larinus obtusus 2
Larinus planus *
Larinus pollinis 2
Larinus sturnus *
Larinus turbinatus *
Lasiorhynchites cavifrons *
Leiosoma cribrum *
Leiosoma deflexum *
Leiosoma oblongulum G
Lepyrus capucinus *
Lepyrus palustris *
Leucophyes occidentalis 2
Lignyodes enucleator *
Limnobaris dolorosa *
Limnobaris t-album *
Limobius borealis *
Liophloeus tessulatus *
Liparus coronatus *
Liparus dirus 2
Liparus germanus *
Liparus glabrirostris *
Lixus angustus 0
Lixus bardanae 0
Lixus fasciculatus V
Lixus filiformis *
Lixus iridis 2
Lixus linearis 1
Lixus myagri 0
Lixus ochraceus 1
Lixus paraplecticus 0
Lixus pulverulentus *
Lixus punctiventris 2
Lixus subtilis G
Lixus vilis 0
Magdalis armigera *
Magdalis barbicornis *
Magdalis carbonaria V
Magdalis cerasi *
Magdalis duplicata *
Magdalis exarata 3
Magdalis flavicornis *
Magdalis frontalis *
Magdalis fuscicornis 3
Magdalis linearis *
Magdalis memnonia *
Magdalis nitida *
Magdalis nitidipennis 2
Magdalis phlegmatica *
Magdalis punctulata 2
Magdalis rufa *
Magdalis ruficornis *
Magdalis violacea *
Malvapion malvae *
Marmaropus besseri D
Mecaspis alternans 3
Mecinus collaris G
Mecinus heydeni 3
Mecinus ictericus G
Mecinus janthinus *
Mecinus labilis *
Mecinus pascuorum *
Mecinus plantaginis 2
Mecinus pyraster *
Melanapion minimum *
Miarus ajugae *
Miarus campanulae *
Miarus monticola *
Micrelus ericae *
Microplontus campestris *
Microplontus melanostigma *
Microplontus millefolii G
Microplontus rugulosus *
Microplontus triangulum G
Minyops carinatus 0
Mitoplinthus caliginosus *
Mogulones abbreviatulus *
Mogulones albosignatus 0
Mogulones asperifoliarum *
Mogulones borraginis 0
Mogulones crucifer 3
Mogulones euphorbiae V
Mogulones geographicus *
Mogulones larvatus 3
Mogulones pallidicornis *
Mogulones raphani *
Mononychus punctumalbum *
Nanomimus circumscriptus 1
Nanophyes brevis *
Nanophyes globiformis 2
Nanophyes globulus 2
Nanophyes marmoratus *
Nedyus quadrimaculatus *
Nelasiorhynchites olivaceus *
Nemonyx lepturoides 1
Neocoenorhinidius interpunctatus G
Neocoenorhinidius pauxillus *
Neocoenorrhinus germanicus *
Neoglocianus maculaalba *
Neophytobius granatus 3
Neophytobius muricatus G
Neophytobius quadrinodosus G
Notaris acridula *
Notaris scirpi V
Omiamima mollina 0
Omias rotundatus 3
Omphalapion dispar 3
Omphalapion hookerorum *
Omphalapion laevigatum 2
Onyxacalles pyrenaeus *
Opanthribus tessellatus V
Oprohinus consputus 3
Oprohinus suturalis *
Orchestes alni *
Orchestes avellanae *
Orchestes betuleti *
Orchestes calceatus G
Orchestes erythropus D
Orchestes fagi *
Orchestes jota 2
Orchestes pilosus *
Orchestes quercus *
Orchestes rusci *
Orchestes testaceus *
Orobitis cyaneus *
Orthochaetes setiger V
Oryxolaemus flavifemoratus 2
Otiorhynchus armadillo *
Otiorhynchus aurifer
Otiorhynchus austriacus
Otiorhynchus coecus *
Otiorhynchus corruptor
Otiorhynchus crataegi
Otiorhynchus cribricollis
Otiorhynchus desertus G
Otiorhynchus dieckmanni
Otiorhynchus gemmatus 0
Otiorhynchus geniculatus R
Otiorhynchus lepidopterus R
Otiorhynchus ligneus 1
Otiorhynchus ligustici *
Otiorhynchus meridionalis
Otiorhynchus morio *
Otiorhynchus nodosus *
Otiorhynchus ovatus *
Otiorhynchus pinastri *
Otiorhynchus porcatus *
Otiorhynchus raucus *
Otiorhynchus rugifrons V
Otiorhynchus rugosostriatus *
Otiorhynchus salicicola
Otiorhynchus scaber *
Otiorhynchus singularis *
Otiorhynchus smreczynskii
Otiorhynchus squamosus R
Otiorhynchus subdentatus *
Otiorhynchus sulcatus *
Otiorhynchus tenebricosus *
Otiorhynchus uncinatus V
Otiorhynchus veterator *
Oxystoma cerdo *
Oxystoma craccae *
Oxystoma ochropus *
Oxystoma opeticum 3
Oxystoma pomonae *
Oxystoma subulatum *
Pachycerus segnis 2
Pachyrhinus lethierryi
Pachyrhinus mustela *
Pachytychius haematocephalus V
Parafoucartia squamulata *
Parethelcus pollinarius *
Pelenomus canaliculatus 3
Pelenomus commari *
Pelenomus quadricorniger 3
Pelenomus quadrituberculatus V
Pelenomus velaris 0
Pelenomus waltoni *
Perapion affine *
Perapion curtirostre *
Perapion marchicum *
Perapion violaceum *
Peritelus sphaeroides *
Phaeochrotes pudens *
Philopedon plagiatum 0
Phloeophagus lignarius *
Phloeophagus thomsoni D
Phrissotrichum rugicolle 3
Phrydiuchus topiarius 3
Phyllobius arborator *
Phyllobius argentatus *
Phyllobius betulinus *
Phyllobius glaucus *
Phyllobius maculicornis *
Phyllobius oblongus *
Phyllobius pomaceus *
Phyllobius pyri *
Phyllobius subdentatus *
Phyllobius vespertinus *
Phyllobius virideaeris *
Phyllobius viridicollis *
Phytobius leucogaster V
Pirapion atratulum V
Pirapion immune V
Pissodes castaneus *
Pissodes harcyniae *
Pissodes piceae *
Pissodes pini *
Pissodes piniphilus *
Pissodes scabricollis R
Pissodes validirostris 3
Platyrhinus resinosus *
Platystomos albinus *
Plinthus findeli *
Polydrusus aeratus *
Polydrusus amoenus 0
Polydrusus cervinus *
Polydrusus confluens *
Polydrusus corruscus V
Polydrusus flavipes 2
Polydrusus formosus *
Polydrusus impar *
Polydrusus impressifrons *
Polydrusus inustus
Polydrusus marginatus *
Polydrusus mollis *
Polydrusus pilosus *
Polydrusus prasinus G
Polydrusus pterygomalis *
Polydrusus tereticollis *
Poophagus sisymbrii V
Protapion apricans *
Protapion assimile *
Protapion difforme 0
Protapion dissimile 3
Protapion filirostre *
Protapion fulvipes *
Protapion gracilipes *
Protapion interjectum 3
Protapion nigritarse *
Protapion ononidis 2
Protapion ruficrus 3
Protapion trifolii *
Protapion varipes 3
Pseudapion moschatae 3
Pseudapion rufirostre *
Pseudocleonus cinereus 2
Pseudocleonus grammicus 2
Pseudomechoris aethiops 3
Pseudomyllocerus sinuatus 3
Pseudoperapion brevirostre *
Pseudoprotapion astragali *
Pseudoprotapion elegantulum V
Pseudorchestes ermischi V
Pseudorchestes pratensis G
Pseudorchestes purkynei 1
Pseudostenapion simum *
Pseudostyphlus pillumus G
Ranunculiphilus lycoctoni 0
Rhabdorrhynchus seriegranosus 1
Rhamphus oxyacanthae D
Rhamphus pulicarius *
Rhamphus subaeneus V
Rhaphitropis marchica *
Rhaphitropis oxyacanthae R
Rhinocyllus conicus *
Rhinomias forticornis 3
Rhinoncus albicinctus 3
Rhinoncus bruchoides *
Rhinoncus castor *
Rhinoncus henningsi *
Rhinoncus inconspectus *
Rhinoncus pericarpius *
Rhinoncus perpendicularis *
Rhinusa antirrhini *
Rhinusa asellus *
Rhinusa bipustulata *
Rhinusa collina G
Rhinusa eversmanni 1
Rhinusa herbarum G
Rhinusa linariae *
Rhinusa melas G
Rhinusa neta V
Rhinusa pilosa 0
Rhinusa tetra *
Rhopalapion longirostre
Rhynchaenus xylostei V
Rhynchites bacchus 3
Rhyncolus ater *
Rhyncolus elongatus 3
Rhyncolus punctatulus *
Rhyncolus reflexus 3
Rhyncolus sculpturatus 2
Rutidosoma globulus *
Schoenitemnus minutus *
Sciaphilus asperatus *
Sciaphobus scitulus 0
Scleropteridius fallax *
Scleropterus serratus 1
Sibinia pellucens *
Sibinia phalerata 3
Sibinia primita 2
Sibinia pyrrhodactyla V
Sibinia subelliptica 3
Sibinia tibialis 1
Sibinia variata 3
Sibinia viscariae *
Simo hirticornis *
Simo variegatus *
Sirocalodes depressicollis *
Sirocalodes quercicola 3
Sitona ambiguus *
Sitona cambricus V
Sitona cylindricollis *
Sitona gressorius *
Sitona griseus V
Sitona hispidulus *
Sitona humeralis *
Sitona inops *
Sitona intermedius 2
Sitona languidus *
Sitona lateralis V
Sitona lepidus *
Sitona lineatus *
Sitona macularius *
Sitona puncticollis *
Sitona regensteinensis *
Sitona striatellus *
Sitona sulcifrons *
Sitona suturalis *
Sitona waterhousei V
Sitophilus granarius *
Sitophilus linearis
Sitophilus oryzae
Sitophilus zeamais
Smicronyx coecus 2
Smicronyx jungermanniae V
Smicronyx nebulosus G
Smicronyx reichii 2
Smicronyx smreczynskii D
Sphenophorus striatopunctatus *
Squamapion atomarium *
Squamapion cineraceum *
Squamapion elongatum V
Squamapion flavimanum *
Squamapion hoffmanni 3
Squamapion oblivium 3
Squamapion origani 3
Squamapion vicinum 2
Stasiodis parvulus 2
Stenocarus cardui 0
Stenocarus ruficornis *
Stenopelmus rufinasus *
Stenopterapion intermedium 3
Stenopterapion meliloti *
Stenopterapion tenue *
Stenorhynchites coeruleocephalus V
Stereocorynes truncorum *
Stereonychus fraxini *
Strophosoma capitatum *
Strophosoma faber V
Strophosoma melanogrammum *
Synapion ebeninum *
Tachyerges decoratus *
Tachyerges pseudostigma *
Tachyerges rufitarsis G
Tachyerges salicis *
Tachyerges stigma *
Taeniapion urticarium *
Tanymecus palliatus *
Tanysphyrus ater 2
Tanysphyrus lemnae *
Tapeinotus sellatus *
Taphrotopium sulcifrons 1
Tatianaerhynchites aequatus *
Temnocerus longiceps *
Temnocerus nanus *
Temnocerus tomentosus *
Teretriorhynchites caeruleus *
Teretriorhynchites pubescens D
Thamiocolus pubicollis 1
Thamiocolus signatus 3
Thamiocolus viduatus *
Thryogenes festucae 3
Thryogenes nereis 3
Thryogenes scirrhosus G
Tournotaris bimaculata 3
Trachodes hispidus *
Trachyphloeus alternans *
Trachyphloeus angustisetulus *
Trachyphloeus bifoveolatus *
Trachyphloeus rectus 0
Trachyphloeus scabriculus *
Trachyphloeus spinimanus V
Trichopterapion holosericeum R
Trichosirocalus barnevillei 3
Trichosirocalus horridus 3
Trichosirocalus spurnyi 1
Trichosirocalus troglodytes *
Tropideres albirostris *
Tropiphorus cucullatus 2
Tropiphorus elevatus *
Tropiphorus terricola 0
Tychius aureolus *
Tychius breviusculus *
Tychius crassirostris 3
Tychius cuprifer V
Tychius junceus *
Tychius lineatulus V
Tychius medicaginis *
Tychius meliloti *
Tychius parallelus *
Tychius picirostris *
Tychius polylineatus 2
Tychius pumilus V
Tychius pusillus V
Tychius quinquepunctatus *
Tychius schneideri V
Tychius sharpi 2
Tychius squamulatus D
Tychius stephensi *
Zacladus exiguus *
Zacladus geranii *

Legänd:

  • 1: vum Uusstäärbe bedroot
  • 2: stark gfeerdet
  • 3: gfeerdet
  • G: waarschyns gfeerdet, mer waißt aber nit gnue
  • R: extreem sälteni Aarte und Aarte mit geografischer Reschtriktion
  • V: Aarte uf dr Voorwaarnlischt
  • *: uugfeerdet
  • D: Daate defiziteer
  • ♦: nit gwäärtet

LiteratuurBearbeite

  • J. Rheinheimer, M. Hassler (2006): Die Rüsselkäfer Baden-Württembergs. Naturschutz-Spectrum, Themen 99. verlag regionalkultur. (Online) (Excel)