Verzaichnis un Rooti Lischt vu dr Doodholzchääfer z Baade-Wiirtebäärg

S Verzaichnis un di Root Lischt vu dr Doodholzchääfer z Baade-Wiirtebäärg zellt 1116 Doodholzchääferaarte uf, wu mit Stand Septämber 2001 fir s Biet vu Baade-Wiirtebäärg noogwise woore sin.

Wisseschaftlige Name Hoochdytsche Name Gfeerdigsgraad letschte Noowyys
Abdera affinis 3
Abdera flexuosa *
Abdera quadrifasciata R
Abdera triguttata *
Abraeus granulum 3
Abraeus parvulus G
Abraeus perpusillus *
Acalles aubei *
Acalles camelus *
Acalles commutatus D
Acalles dubius *
Acalles echinatus *
Acalles hypocrita *
Acalles lemur *
Acalles micros *
Acalles ptinoides D
Acalles pyrenaeus *
Acalles roboris *
Acanthocinus aedilis Zimmermannsbock, Zimmerbock, Schneiderbock *
Acanthocinus reticulatus 2
Acanthoderes clavipes Grauscheckiger Laubholzbock 3
Acmaeodera degener Gefleckter Eichen-Prachtkäfer 1
Acritus minutus D
Acrulia inflata *
Aderus populneus *
Aeletes atomarius G
Aesalus scarabaeoides Kurzschröter 2
Agaricochara latissima *
Agathidium nigripenne *
Agrilus angustulus *
Agrilus antiquus Antiker Prachtkäfer 0 v. 1950
Agrilus ater Gefleckter Pappel-Prachtkäfer 3
Agrilus auricollis Rotblauer Ulmen-Prachtkäfer D
Agrilus betuleti Kleiner Birken-Prachtkäfer D
Agrilus biguttatus Zweigefleckter Eichen-Prachtkäfer *
Agrilus cinctus Schmaler Ginster-Prachtkäfer 2
Agrilus convexicollis Schmaler Eschen-Prachtkäfer D
Agrilus cuprescens Schmaler Brombeer-Prachtkäfer *
Agrilus curtulus Kurzer Schmal-Prachtkäfer R
Agrilus cyanescens Heckenkirschen-Prachtkäfer *
Agrilus delphinensis Blauer Weiden-Prachtkäfer G
Agrilus derasofasciatus Weinreben-Prachtkäfer V
Agrilus graminis *
Agrilus guerini Weißblauer Weiden-Prachtkäfer *
Agrilus integerrimus Seidelbast-Prachtkäfer *
Agrilus laticornis *
Agrilus obscuricollis *
Agrilus olivicolor *
Agrilus populneus Blauer Pappel-Prachtkäfer D
Agrilus pratensis Rotblauer Pappel-Prachtkäfer *
Agrilus ribesi Johannisbeer-Prachtkäfer *
Agrilus roscidus Schmaler Obstbaum-Prachtkäfer D
Agrilus salicis D
Agrilus sinuatus Birnbaum-Prachtkäfer *
Agrilus subauratus Goldgrüner Weiden-Prachtkäfer *
Agrilus sulcicollis Blaugrüner Eichen-Prachtkäfer *
Agrilus viridis Buchen-Prachtkäfer *
Akimerus schaefferi Breitschulterbock 0 1921
Allandrus undulatus D
Allecula morio 3
Allecula rhenana 2
Allonyx quadrimaculatus 3
Alosterna tabacicolor *
Ampedus aethiops *
Ampedus balteatus *
Ampedus brunnicornis 1
Ampedus cardinalis 1
Ampedus cinnabarinus G
Ampedus elegantulus 1
Ampedus elongatulus *
Ampedus erythrogonus *
Ampedus melanurus 1
Ampedus nemoralis G
Ampedus nigerrimus *
Ampedus nigrinus *
Ampedus nigroflavus 3
Ampedus pomonae *
Ampedus pomorum *
Ampedus quercicola *
Ampedus rufipennis 2
Ampedus sanguineus Roter Schnellkäfer *
Ampedus sanguinolentus *
Ampedus sinuatus *
Ampedus triangulum R
Amphotis marginata V
Anaesthetis testacea V
Anaglyptus mysticus Zierbock *
Anaspis costai *
Anaspis flava *
Anaspis frontalis *
Anaspis humeralis *
Anaspis lurida D
Anaspis maculata *
Anaspis melanostoma D
Anaspis pulicaria *
Anaspis regimbarti *
Anaspis ruficollis *
Anaspis rufilabris *
Anaspis thoracica *
Anaspis varians *
Anastrangalia dubia *
Anastrangalia reyi *
Anastrangalia sanguinolenta *
Anemadus strigosus 2
Anidorus nigrinus *
Anisarthron barbipes 2
Anisotoma axillaris G
Anisotoma castanea *
Anisotoma glabra *
Anisotoma humeralis *
Anisotoma orbicularis *
Anisoxya fuscula *
Anitys rubens 2
Anobium costatum *
Anobium denticolle *
Anobium emarginatum *
Anobium fulvicorne *
Anobium hederae *
Anobium inexpectatum *
Anobium nitidum *
Anobium pertinax *
Anobium punctatum Totenuhr (Anobium spec.) *
Anobium rufipes 3
Anogcodes ferruginea D
Anogcodes fulvicollis *
Anogcodes rufiventris *
Anogcodes ustulata *
Anomognathus cuspidatus *
Anoplodera rufipes 3
Anoplodera sexguttata *
Anostirus castaneus *
Anostirus gracilicollis G
Anostirus purpureus *
Anthaxia candens Bunter Kirschen-Prachtkäfer 3
Anthaxia cichorii Cichorien-Prachtkäfer 0 v. 1925
Anthaxia fulgurans Fleckhals-Prachtkäfer 3
Anthaxia godeti *
Anthaxia helvetica Schweizer Prachtkäfer *
Anthaxia manca Kleiner Ulmen-Prachtkäfer 2
Anthaxia mendizabali Breiter Ginster-Prachtkäfer 3
Anthaxia nigrojubata D
Anthaxia nitidula Kleiner Kirschbaum-Prachtkäfer *
Anthaxia podolica Bunter Eschen-Prachtkäfer 2
Anthaxia quadripunctata Vierpunkt-Nadelholz-Prachtkäfer *
Anthaxia salicis Bunter Eichen-Prachtkäfer *
Anthaxia semicuprea Bunter Apfelbaum-Prachtkäfer 3
Anthaxia sepulchralis D
Anthaxia similis *
Anthribus albinus *
Aplocnemus alpestris G
Aplocnemus impressus *
Aplocnemus nigricornis *
Aplocnemus tarsalis G
Aplocnemus virens *
Arhopalus rusticus Halsgrubenbock *
Aromia moschata Moschusbock *
Arpidiphorus orbiculatus *
Arthrolips obscurus G
Asemum striatum Düsterbock *
Atheta basicornis D
Atheta boletophila G
Atheta euryptera *
Atheta fungivora *
Atheta myrmecobia *
Atheta oblita *
Atheta picipes *
Atheta pilicornis *
Atomaria alpina D
Atomaria diluta D
Atomaria lohsei *
Atomaria ornata *
Atomaria procerula D
Atomaria pulchra *
Atomaria turgida *
Atomaria umbrina *
Atrecus affinis *
Atrecus longiceps G
Attagenus punctatus 3
Attagenus schaefferi 3
Aulonium trisulcum 2
Baeocrara variolosa *
Batrisodes adnexus G
Batrisodes buqueti *
Batrisodes delaporti 3
Batrisodes oculatus G
Batrisodes unisexualis D
Batrisodes venustus 3
Batrisus formicarius 3
Bibloporus bicolor *
Bibloporus mayeti *
Bibloporus minutus *
Bitoma crenata *
Bolitochara bella *
Bolitochara lucida *
Bolitochara mulsanti *
Bolitochara obliqua *
Bolitochara pulchra G
Bolitophagus interruptus 0 1829
Bolitophagus reticulatus 3
Bostrichus capucinus Kapuzinerkäfer *
Brachygonus dubius 1
Brachygonus megerlei 3
Brachygonus ruficeps 1
Brachytemnus porcatus G
Buprestis haemorrhoidalis Erzfarbener Nadelholz-Prachtkäfer R
Buprestis octoguttata Achtpunkt-Kiefern-Prachtkäfer 3
Buprestis rustica Bauern-Prachtkäfer *
Caenoscelis ferruginea D
Calambus bipustulatus 3
Callidium aeneum Erzfarbener Scheibenbock *
Callidium coriaceum R
Callidium violaceum Blauer Scheibenbock, Veilchenbock *
Callimus angulatus 2
Calopus serraticornis Balkenbohrer 3
Calyptomerus alpestris D
Camptorhinus statua 1
Cardiophorus gramineus 2
Carpophilus sexpustulatus *
Caryoscapha limbatum G
Cerambyx cerdo Heldbock, Großer Eichenbock 1
Cerambyx scopolii Buchenspießbock *
Cerophytum elateroides 2
Ceruchus chrysomelinus Rindenschröter 2
Cerylon deplanatum 3
Cerylon fagi *
Cerylon ferrugineum *
Cerylon histeroides *
Cerylon impressum 0 1937
Cetonia aurata Rosenkäfer *
Chalcophora mariana Marien-Prachtkäfer 2
Chlorophorus figuratus *
Chlorophorus herbstii G
Chlorophorus sartor 3
Chlorophorus varius R
Choragus horni D
Choragus sheppardi D
Chrysanthia nigricornis *
Chrysanthia viridissima *
Chrysobothris affinis Goldpunkt-Laubholz-Prachtkäfer *
Chrysobothris solieri Goldpunkt-Nadelholz-Prachtkäfer 3
Cicones variegatus 3
Cis bidentatus *
Cis boleti *
Cis castaneus *
Cis clabratus *
Cis comptus *
Cis dentatus *
Cis fagi *
Cis fissicornis R
Cis hanseni 2
Cis hispidus *
Cis jacquemartii 3
Cis lineatocribratus *
Cis micans *
Cis nitidus *
Cis punctulatus *
Cis quadridens 3
Cis rugulosus *
Cis setiger *
Cis striatulus G
Clerus mutillarius Eichen-Buntkäfer 2
Clytus arietis Widderbock *
Clytus lama *
Clytus rhamni G
Clytus tropicus 2
Colobicus hirtus 2
Colydium elongatum 3
Conalia baudii R
Conopalpus brevicollis 3
Conopalpus testaceus *
Coraebus florentinus Florentiner Prachtkäfer *
Coraebus undatus Wellenbindiger Eichen-Prachtkäfer 2
Corticaria abietorum D
Corticaria bella G
Corticaria foveola G
Corticaria inconspicua D
Corticaria linearis *
Corticaria longicollis *
Corticaria pineti G
Corticaria polypori D
Corticarina obfuscata G
Corticeus bicolor *
Corticeus bicoloroides 2
Corticeus fasciatus 2
Corticeus fraxini D
Corticeus linearis *
Corticeus longulus *
Corticeus pini D
Corticeus unicolor Linien-Schwarzkäfer (Corticeus spec.) *
Cortodera femorata *
Cortodera humeralis *
Corymbia cordigera 0 v. 1865
Corymbia fulva *
Corymbia maculicornis *
Corymbia rubra Rothalsbock *
Corymbia scutellata 3
Cossonus cylindricus *
Cossonus linearis *
Cossonus parallelepipedus 3
Cotaster uncipes D
Coxelus pictus *
Crepidophorus mutilatus 2
Cryphalus abietis Gekörnter Fichtenborkenkäfer *
Cryphalus piceae Kleiner Tannenborkenkäfer *
Cryptarcha strigata *
Cryptarcha undata *
Cryptolestes corticinus *
Cryptolestes duplicatus *
Cryptolestes ferrugineus *
Cryptolestes spartii *
Cryptophagus angustus D
Cryptophagus badius D
Cryptophagus corticinus G
Cryptophagus cylindrus *
Cryptophagus dorsalis D
Cryptophagus fuscicornis G
Cryptophagus intermedius G
Cryptophagus labilis G
Cryptophagus micaceus 3
Cryptophagus ruficornis D
Cryptophagus subdepressus *
Cryptorhynchus lapathi Erlenwürger, Bunter Erlenrüsselkäfer *
Crypturgus cinereus Kleiner Kiefernborkenkäfer *
Crypturgus hispidulus Kleiner Borstiger Nadelholzborkenkäfer D
Crypturgus pusillus Winziger Fichtenborkenkäfer *
Ctesias serra V
Curtimorda bisignata G
Curtimorda maculosa 3
Cyanostolus aeneus 3
Cychramnus luteus *
Cychramus variegatus *
Cyllodes ater 0 1949
Cypha pulicaria D
Cyphea curtula *
Cyrtanaspis phalerata G
Dacne bipustulata *
Dacne rufifrons 2
Dadobia immersa *
Dasytes aeratus *
Dasytes cyaneus *
Dasytes fusculus *
Dasytes niger *
Dasytes nigrocyaneus D
Dasytes obscurus *
Dasytes plumbeus *
Dasytes subaeneus *
Dasytes subalpinus D
Dasytes virens *
Dendroctonus micans Riesenbastkäfer *
Dendrophagus crenatus 2
Dendrophilus punctatus *
Denops albofasciatus R
Denticollis linearis *
Denticollis rubens V
Dermestoides sanguinicollis 1
Derodontus macularis G
Dexiogya corticina D
Diacanthous undulatus 3
Diaclina fagi *
Diaperis boleti *
Dicerca alni Erlen-Prachtkäfer 1
Dicerca berolinensis Berliner Prachtkäfer 2
Dictyopterus aurora *
Dinaraea aequata *
Dinaraea arcana 0 v. 1950
Dinaraea linearis *
Dinarda pygmaea G
Dinoptera collaris *
Diodesma subterranea *
Diplocoelus fagi *
Dirhagus emyi 2
Dirhagus lepidus *
Dirhagus pygmaeus 3
Dissoleucas niveirostris *
Dorcatoma chrysomelina V
Dorcatoma dresdensis *
Dorcatoma flavicornis 2
Dorcatoma minor 3
Dorcatoma punctulata 3
Dorcatoma robusta 3
Dorcatoma setosella *
Dorcatoma substriata V
Dorcus parallelipipedus Balkenschröter *
Drapetes cinctus 3
Dreposcia umbrina 2
Dromaeolus barnabita Barnabit *
Dryocoetes alni Erlenborkenkäfer *
Dryocoetes autographus Zottiger Fichtenborkenkäfer *
Dryocoetes hectographus *
Dryocoetes villosus Zottiger Eichenborkenkäfer *
Dryophilus anobioides *
Dryophilus pusillus *
Dryophilus rugicollis D
Dryophthorus corticalis 3
Eblisia minor *
Elater ferrugineus Feuerschmied 2
Eledona agricola *
Eledonoprius armatus 0 v. 1850
Endomychus coccineus *
Enedreutes sepicola *
Enicmus brevicornis *
Enicmus fungicola *
Enicmus testaceus G
Ennearthron cornutum *
Ennearthron pruinosulum 3
Episernus granulatus *
Episernus striatellus D
Epuraea angustula *
Epuraea biguttata *
Epuraea binotata *
Epuraea boreella D
Epuraea fuscicollis *
Epuraea guttata *
Epuraea laeviuscula D
Epuraea limbata *
Epuraea longiclavis D
Epuraea longula *
Epuraea marseuli *
Epuraea muehli D
Epuraea neglecta *
Epuraea oblonga G
Epuraea pallescens *
Epuraea pygmaea *
Epuraea rufomarginata D
Epuraea silacea D
Epuraea terminalis *
Epuraea thoracica D
Epuraea variegata *
Ergates faber Mulmbock 2
Ernobius abietinus Kiefernzapfen-Klopfkäfer *
Ernobius abietis Fichtenzapfen-Klopfkäfer *
Ernobius angusticollis *
Ernobius longicornis *
Ernobius mollis Weicher Nagekäfer *
Ernobius nigrinus Kieferntrieb-Nagekäfer *
Ernobius pini *
Ernoporicus caucasicus Kleiner Lindenborkenkäfer *
Ernoporicus fagi Kleiner Buchenborkenkäfer *
Ernoporus tiliae Lindenborkenkäfer *
Eucnemis capucina 3
Euconnus pragensis 3
Euglenes oculatus 3
Euglenes pygmaeus 1
Euplectus bescidicus D
Euplectus bonvouloiri D
Euplectus brunneus G
Euplectus decipiens G
Euplectus fauveli *
Euplectus infirmus G
Euplectus karsteni *
Euplectus kirbyi *
Euplectus nanus *
Euplectus piceus *
Euplectus punctatus *
Euplectus sparsus G
Eurythyrea quercus Gorldgrüner Eichen-Prachtkäfer 1
Euryusa castanoptera *
Euryusa coarctata 2
Euryusa optabilis *
Euryusa sinuata 3
Eustrophus dermestoides R
Evodinus clathratus 3
Exocentrus adspersus *
Exocentrus lusitanus *
Exocentrus punctipennis *
Gabrius exspectatus 2
Gabrius splendidulus *
Gasterocercus depressirostris 2
Gastrallus immarginatus *
Gastrallus knizeki *
Gastrallus laevigatus *
Gaurotes virginea *
Glischrochilus quadriguttatus *
Glischrochilus quadripunctatus *
Globicornis corticalis G
Globicornis fasciata G
Globicornis marginata 3
Globicornis nigripes 3
Gnathotrichus materiarius *
Gnorimus nobilis Edelscharrkäfer (Gnorimus spec.) 3
Gnorimus variabilis 2
Gracilia minuta Weidenböckchen *
Grammoptera abdominalis *
Grammoptera ruficornis *
Grammoptera ustulata *
Grynobius planus *
Gyrophaena angustata *
Gyrophaena boleti *
Gyrophaena congrua D
Gyrophaena lucidula D
Gyrophaena minima *
Gyrophaena polita *
Gyrophaena poweri D
Gyrophaena rugipennis G
Gyrophaena strictula *
Gyrophaena williamsi D
Gyrpophaena joyi D
Hallomenus axillaris 3
Hallomenus binotatus *
Hapalaraea pygmaea 3
Hedobia imperalis *
Hedobia pubescens 0 v. 1933
Hedobia regalis *
Henoticus serratus D
Hesperus rufipennis 2
Holobus apicatus D
Hololepta plana *
Homalota plana *
Hoshihananomia perlata G
Hylastes angustatus Schmaler Kiefernbastkäfer *
Hylastes ater Schwarzer Kiefernbastkäfer *
Hylastes attenuatus Starkpunktierter Kiefernbastkäfer *
Hylastes brunneus *
Hylastes cunicularius Schwarzer Fichtenbastkäfer *
Hylastes linearis D
Hylastes opacus Mattschwarzer Kiefernbastkäfer *
Hylecoetus dermestoides Sägehörniger Werftkäfer *
Hylesinus crenatus Großer Schwarzer Eschenbastkäfer *
Hylesinus oleiperda Kleiner Schwarzer Eschenbastkäfer *
Hylis cariniceps *
Hylis foveicollis *
Hylis olexai 3
Hylis procerulus D
Hylobius abietis Großer Brauner Rüsselkäfer *
Hylobius piceus *
Hylobius pinastri Kleiner Brauner Rüsselkäfer D
Hylotrupes bajulus Hausbock, Balkenbock *
Hylurgops glabratus Dunkelbrauner Fichtenbastkäfer *
Hylurgops palliatus Gelbbrauner Fichtenbastkäfer *
Hylurgus ligniperda Rothaariger Kiefernbastkäfer *
Hypabaeus flavipes *
Hypnogyra glabra *
Hypoganus inunctus *
Hypopycna rufula *
Hypulus quercinus 3
Ips acuminatus Sechszähniger Kiefernborkenkäfer *
Ips amitinus Kleiner Buchdrucker, Kleiner achtzähniger Fichtenborkenkäfer *
Ips cembrae Großer Lärchenborkenkäfer *
Ips sexdentatus Großer Zwölfzähniger Kiefernborkenkäfer *
Ips typographus Buchdrucker, Großer achtzähniger Fichtenborkenkäfer *
Ischnodes sanguinicollis 2
Ischnoglossa obscura *
Ischnoglossa prolixa *
Ischnomera caerulea 2
Ischnomera cinerascens G
Ischnomera cyanea *
Ischnomera sanguinicollis 3
Isorhipis marmottani G
Isorhipis melasoides Buchen-Kammkäfer 2
Judolia sexmaculata 2
Kissophagus hederae *
Korynetes caeruleus *
Korynetes ruficornis *
Lacon querceus 1
Laemophloeus kraussi 3
Laemophloeus monilis 3
Lamia textor Weberbock 3
Lathropus sepicola 3
Latridius brevicollis G
Latridius consimilis G
Latridius hirtus *
Latridius pseudominutus D
Leiopus nebulosus Grauer Laubholzbock *
Leperisinus fraxini Bunter Eschenbastkäfer *
Leperisinus orni D
Leptophloeus alternans *
Leptophloeus clematidis *
Leptophloeus juniperi 3
Leptoplectus spinolae D
Leptura aethiops *
Leptura arcuata 3
Leptura aurulenta 3
Leptura maculata Gefleckter Schmalbock *
Leptura quadrifasciata *
Lepturobosca virens 0 v. 1844
Leptusa fumida *
Leptusa pulchella *
Lichenophanes varius 3
Liodopria serricornis 3
Lissodema cursor *
Lissodema denticolle *
Litargus connexus *
Lopherus rubens *
Lordithon pulchellus 2
Lordithon trimaculatus G
Lucanus cervus Hirschkäfer 3
Lyctus brunneus Splintholzkäfer, Brauner *
Lyctus cavicollis *
Lyctus linearis Parkettkäfer *
Lyctus planicollis *
Lyctus pubescens 0 v. 1910
Lygistopterus sanguineus *
Lymantor aceris R
Lymantor coryli Haselborkenkäfer *
Lymexylon navale Schiffswerftkäfer 3
Magdalis armigera *
Magdalis barbicornis *
Magdalis carbonaria *
Magdalis cerasi *
Magdalis duplicata *
Magdalis exarata G
Magdalis flavicornis *
Magdalis frontalis Stahlblauer Kieferntriebstecher *
Magdalis fuscicornis D
Magdalis linearis *
Magdalis memnonia Nadelholzmarkröhren-Rüßler *
Magdalis nitida *
Magdalis nitidipennis G
Magdalis phlegmatica *
Magdalis punctulata G
Magdalis rufa *
Magdalis ruficornis *
Magdalis violacea Stahlblauer Fichtentriebstecher, Triebrüßler *
Malthinus balteatus *
Malthinus biguttatus *
Malthinus facialis G
Malthinus fasciatus *
Malthinus frontalis G
Malthinus glabellus D
Malthinus punctatus *
Malthinus seriepunctatus *
Malthodes alpicola *
Malthodes brevicollis *
Malthodes caudatus *
Malthodes crassicornis D
Malthodes debilis D
Malthodes dispar *
Malthodes europaeus G
Malthodes fibulatus D
Malthodes flavoguttatus D
Malthodes fuscus *
Malthodes guttifer *
Malthodes hexacanthus *
Malthodes holdhausi D
Malthodes marginatus *
Malthodes maurus *
Malthodes minimus *
Malthodes misellus D
Malthodes mysticus *
Malthodes pumilus *
Malthodes spathifer *
Malthodes spretus D
Megapenthes lugens 1
Megatoma undata *
Megopis scabricornis Körnerbock 1
Melandrya barbata 2
Melandrya caraboides *
Melandrya dubia 2
Melanotus castanipes *
Melanotus crassicollis D
Melanotus rufipes *
Melasis buprestoides *
Menesia bipunctata *
Mesocoelopus niger *
Mesosa curculionoides 2
Mesosa nebulosa *
Metoponcus brevicornis R
Micrambe abietis *
Micrambe longitarsis G
Micridium halidaii G
Microscydmus minimus G
Microscydmus nanus *
Molorchus marmottani D
Molorchus minor Kleiner Wespenbock, Kurzdeckenbock *
Molorchus umbellatarum *
Monochamus galloprovincialis Bäckerbock, Kiefernbock *
Monochamus sartor Schneiderbock 0 1940
Monochamus sutor Schusterbock *
Mordella aculeata *
Mordella brachyura *
Mordella holomelaena *
Mordella huetheri *
Mordella leucaspis *
Mordellaria aurofasciata G
Mordellistena humeralis *
Mordellistena neuwaldeggiana *
Mordellistena rufifrons G
Mordellistena variegata *
Mordellochroa abdominalis *
Mycetina cruciata 3
Mycetochara axillaris 2
Mycetochara flavipes G
Mycetochara humeralis 2
Mycetochara linearis *
Mycetoma suturale 2
Mycetophagus ater 2
Mycetophagus atomarius *
Mycetophagus decempunctatus 1
Mycetophagus fulvicollis G
Mycetophagus multipunctatus *
Mycetophagus piceus 3
Mycetophagus populi 3
Mycetophagus quadripustulatus *
Mycetophagus salicis G
Nacerdes carniolica *
Nalanda fulgidicollis Nalanda-Prachtkäfer R
Neatus picipes 2
Necydalis major Großer Wespenbock 1
Necydalis ulmi 1
Nemadus colonoides 3
Nemosoma elongatum Linien-Flachkäfer *
Neomida haemorrhoidalis R
Neuraphes carinatus *
Neuraphes plicicollis *
Nosodendron fasciculare Saftkäfer 3
Nossidium pilosellum *
Nothorhina punctata Trommler 1
Nothotecta confusa G
Notolaemus unifasciatus D
Nudobius lentus *
Oberea linearis Haselbock *
Oberea oculata Rothalsiger Weidenbock *
Oberea pupillata *
Obrium brunneum *
Obrium cantharinum 3
Ochina latreillei D
Ochina ptinoides *
Octotemnus glabriculus *
Oligomerus brunneus 3
Oligota granaria *
Opanthribus tessellatus *
Opilo domesticus G
Opilo mollis *
Opilo pallidus G
Oplosia fennica 2
Orchesia fasciata *
Orchesia luteipalpis 2
Orchesia micans *
Orchesia minor *
Orchesia undulata *
Orthocis alni *
Orthocis festivus *
Orthocis lucasi *
Orthocis pygmaeus *
Orthocis vestitus *
Orthoperus atomus *
Orthoperus brunnipes *
Orthoperus mundus *
Orthoperus nigrescens G
Orthoperus punctatus G
Orthoperus punctulatus G
Orthotomicus laricis Vielzähniger Kiefernborkenkäfer *
Orthotomicus proximus *
Orthotomicus suturalis Kiefernstangenholzborkenkäfer *
Oryctes nasicornis Nashornkäfer *
Osmoderma eremita Juchtenkäfer, Eremit 2
Osphya bipunctata G
Ostoma ferruginea 2
Oxylaemus cylindricus G
Oxylaemus variolosus G
Oxymirus cursor Schulterbock *
Oxypoda arborea D
Pachyta lamed 2
Pachyta quadrimaculata Vierfleckenbock *
Pachytodes cerambyciformis *
Palmar festiva Grüner Wacholder-Prachtkäfer 1
Palorus depressus D
Palorus ratzeburgii D
Parmena balteus R
Paromalus flavicornis *
Paromalus parallelepipedus *
Pediacus depressus *
Pedostrangalia pubescens 0 1903
Pedostrangalia revestita 3
Pelecotoma fennica 2
Pentaphyllus testaceus V
Phaenops cyanea Blauer Kiefern-Prachtkäfer *
Phaenops formaneki Moorkiefern-Prachtkäfer 3
Phaeochrotes cinctus *
Philontus subuliformis *
Philothermus evanescens G
Phloeocharis subtilissima *
Phloeonomus minimus *
Phloeonomus punctipennis *
Phloeonomus pusillus *
Phloeophagus lignarius *
Phloeophagus thomsoni 2
Phloeophthorus rhododactylus *
Phloeopora bernhaueri D
Phloeopora concolor G
Phloeopora corticalis *
Phloeopora opaca G
Phloeopora scribae D
Phloeopora teres *
Phloeopora testacea *
Phloeosinus aubei Zweifarbiger Thujenborkenkäfer *
Phloeosinus thujae Wacholderborkenkäfer *
Phloeostiba lapponicus *
Phloeostiba planus *
Phloeostichus denticollis 3
Phloeotribus caucasicus Eschenborkenkäfer D
Phloiophilus edwardsii D
Phloiotrya rufipes *
Phloiotrya vaudoueri 3
Phthorophloeus spinulosus *
Phyllodrepa ioptera *
Phyllodrepoidea crenata D
Phymatodes alni *
Phymatodes glabratus Wacholderbock V
Phymatodes pusillus *
Phymatodes rufipes V
Phymatodes testaceus Veränderlicher Scheibenbock *
Pidonia lurida *
Pissodes castaneus Kiefernkulturrüßler *
Pissodes harcyniae Harzrüßler *
Pissodes piceae Weißtannenrüßler *
Pissodes pini Kiefernaltholzrüßler, Kiefernbestandsrüßler *
Pissodes piniphilus Kiefernstangenrüßler *
Pissodes scabricollis Gefleckter Fichtenrüsselkäfer D
Pissodes validirostris Kiefernzapfenrüßler *
Pityogenes bidentatus Zweizähniger Kiefernborkenkäfer *
Pityogenes chalcographus Kupferstecher *
Pityogenes conjunctus Kleiner Arvenborkenkäfer 3
Pityogenes quadridens Vierzähniger Kiefernborkenkäfer *
Pityogenes trepanatus Schwarzkiefernborkenkäfer D
Pityokteines curvidens Krummzähniger Tannenborkenkäfer *
Pityokteines spinidens *
Pityokteines vorontzowi *
Pityophagus laevior R
Pityophthorus carniolicus D
Pityophthorus exsculptus D
Pityophthorus glabratus *
Pityophthorus lichtensteini *
Pityophthorus micrographus 0 v. 1950
Pityophthorus pityographus Furchenflügliger Fichtenborkenkäfer *
Pityophthorus pubescens *
Pityphagus ferrugineus *
Placonotus testaceus *
Placusa atrata *
Placusa complanata *
Placusa depressa *
Placusa pumilio *
Placusa tachyporoides *
Plagionotus arcuatus Eichenwidderbock *
Plagionotus detritus 2
Platycerus caprea Großer Rehschröter *
Platycerus caraboides Kleiner Rehschröter *
Platycis cosnardi 3
Platycis minutus *
Platydema violaceum *
Platypus cylindrus Eichenkernkäfer *
Platyrhinus resinosus *
Platysoma compressum *
Platysoma elongatum G
Platysoma ferrugineum *
Plectophloeus erichsoni G
Plectophloeus fischeri *
Plectophloeus fleischeri G
Plectophloeus nitidus D
Plectophloeus nubigena *
Plegaderus caesus *
Plegaderus dissectus 3
Plegaderus saucius D
Plegaderus vulneratus *
Podeonius acuticornis 1
Poecilonota variolosa Großer Pappel-Prachtkäfer 0 1939
Pogonocherus decoratus *
Pogonocherus fasciculatus Kiefernzweigbock *
Pogonocherus hispidulus *
Pogonocherus hispidus *
Pogonocherus ovatus *
Polygraphus grandiclava Kirschbaumborkenkäfer *
Polygraphus poligraphus Doppeläugiger Fichtenbastkäfer, Städteschreiber *
Polygraphus subopacus D
Priobium carpini G
Prionus coriarius Sägebock, Gerberbock *
Prionychus ater V
Prionychus melanarius 2
Procraerus tibialis 3
Pronocera angusta R
Prostomis mandibularis 1
Protaetia aeruginosa Großer Goldkäfer 2
Protaetia fieberi 2
Protaetia lugubris Marmorierter Goldkäfer 2
Pseudocistela ceramboides 3
Pseudosphegestes cinereus R
Pteleobius kraatzi D
Pteleobius vittatus Bunter Ulmenbastkäfer *
Ptenidium gressneri D
Pteryngium crenatum 3
Pteryx suturalis *
Ptilinus fuscus Gerippter Kammhornnagekäfer *
Ptilinus pectinicornis Gekämmter Nagekäfer, Gekämmter Pochkäfer *
Ptinella aptera *
Ptinella limbata *
Ptinella tenella 0 v. 1950
Ptinus bicinctus 3
Ptinus lichenum 0 1938
Ptinus pilosus 3
Ptinus rufipes *
Ptinus sexpunctatus *
Ptinus subpilosus *
Ptosima flavoguttata Schlehen-Prachtkäfer 3
Purpuricenus kaehleri Blutbock, Purpurbock 1
Pycnomerus terebrans 2
Pyrochroa coccinea Feuerfliege *
Pyrochroa serraticornis *
Pyropterus nigroruber *
Pyrrhidium sanguineum Blutroter Scheibenbock *
Pytho depressus Blauer Drachenkäfer 3
Quedius brevicornis 3
Quedius infuscatus 2
Quedius maurus *
Quedius microps 3
Quedius plagiatus *
Quedius scitus *
Quedius truncicola 2
Quedius xanthopus *
Rabocerus foveolatus *
Rabocerus gabrieli G
Rhacopus sahlbergi 0 1946
Rhagium bifasciatum Zweibindiger Zangenbock *
Rhagium inquisitor Kleiner Zangenbock *
Rhagium mordax Bissiger Zangenbock *
Rhagium sycophanta Eichenzangenbock, Schrotbock V
Rhamnusium bicolor 3
Rhaphitropis marchicus *
Rhaphitropis oxyacanthae R
Rhizophagus cribratus V
Rhizophagus depressus *
Rhizophagus dispar *
Rhizophagus ferrugineus *
Rhizophagus grandis *
Rhizophagus nitidulus *
Rhizophagus parvulus *
Rhizophagus perforatus *
Rhizophagus picipes *
Rhopalocerus rondanii G
Rhyncolus ater *
Rhyncolus elongatus G
Rhyncolus punctatulus *
Rhyncolus reflexus 2
Rhyncolus sculpturatus G
Ropalodontus novorossicus 3
Ropalodontus perforatus 3
Ropalopus clavipes G
Ropalopus femoratus *
Ropalopus spinicornis 3
Ropalopus ungaricus Ahornbock 2
Rosalia alpina Alpenbock 2
Sacium brunneum D
Sacium nanum D
Sacium pusillum D
Salpingus planirostris *
Salpingus ruficollis *
Saperda carcharias Großer Pappelbock *
Saperda octopunctata Grüner Lindenbock 2
Saperda perforata 2
Saperda populnea Kleiner Pappelbock, Aspenbock *
Saperda scalaris Leiterbock *
Saperda similis Seehundsbock R
Scaphidema metallicum *
Scaphidium quadrimaculatum *
Scaphisoma agaricinum *
Scaphisoma assimile *
Scaphisoma balcanicum G
Scaphisoma boleti *
Scaphisoma obenbergeri G
Scaphisoma subalpinum G
Schizotus pectinicornis *
Scintillatrix dives Großer Weiden-Prachtkäfer *
Scintillatrix mirifica Großer Ulmen-Prachtkäfer 1
Scintillatrix rutilans Großer Linden-Prachtkäfer 2
Scolytus carpini Hainbuchensplintkäfer *
Scolytus intricatus Eichensplintkäfer *
Scolytus laevis Mittlerer Ulmensplintkäfer D
Scolytus mali Großer Obstbaumsplintkäfer *
Scolytus multistriatus Kleiner Ulmensplintkäfer *
Scolytus pygmaeus Zwergsplintkäfer *
Scolytus ratzeburgi Großer Birkensplintkäfer *
Scolytus rugulosus Runzliger Obstbaumsplintkäfer, Kleiner Obstbaumsplintkäfer *
Scolytus scolytus Großer Ulmensplintkäfer *
Scraptia fuscula 3
Scydmaenus hellwigii 3
Scydmaenus perrisii 3
Scydmoraphes minutus G
Scydmoraphes sparshalli G
Semanotus undatus Wellenbock R
Sepedophilus bipunctatus *
Sepedophilus bipustulatus 1
Sepedophilus testaceus *
Serropalpus barbatus Tannendüsterkäfer, Bärtiger Schwarzkäfer *
Siagonium quadricorne *
Silusa rubiginosa G
Silusa rubra G
Silvanoprus fagi *
Silvanus bidentatus *
Silvanus unidentatus *
Sinodendron cylindricum Kopfhornschröter *
Sphaeriestes aeratus *
Sphaeriestes castaneus *
Sphaeriestes reyi D
Sphindus dubius *
Sphinginus lobatus D
Spondylis buprestoides Waldbock *
Stagetus pilula D
Stenagostus rhombeus *
Stenagostus rufus 2
Stenichnus bicolor *
Stenichnus godarti *
Stenidea genei 0 1858
Stenocorus meridianus Stubbenbock *
Stenocorus quercus 3
Stenomax aeneus *
Stenopterus rufus *
Stenostola dubia *
Stenostola ferrea D
Stenurella bifasciata *
Stenurella melanura *
Stenurella nigra *
Stephostethus alternans *
Stephostethus pandellei D
Stephostethus rugicollis *
Stephostethus sinuatocollis G
Stereocorynes truncorum *
Strangalia attenuata *
Sulcacis affinis *
Sulcacis bicornis 2
Sulcacis bidentulus *
Sulcacis fronticornis *
Symbiotes armatus R
Symbiotes gibberosus *
Symbiotes latus 3
Synchita humeralis *
Synchita separanda D
Tachinus bipustulatus 3
Tachyta nana *
Taphrorychus bicolor Buchenborkenkäfer *
Taphrorychus villifrons Kleiner Eichenborkenkäfer *
Tarsostenus univittatus D
Tenebrio opacus 1
Tenebroides fuscus 3
Teredus cylindricus 2
Teretrius fabricii G
Tetratoma ancora *
Tetratoma desmarestii 2
Tetratoma fungorum *
Tetropium castaneum Zerstörender Fichtenbock *
Tetropium fuscum Brauner Fichtenbock *
Tetropium gabrieli Lärchenbock *
Tetrops praeustus *
Tetrops starkii *
Thamiaraea cinnamomea *
Thamiaraea hospita *
Thanasimus formicarius Ameisenbuntkäfer, Ameisenkäfer *
Thanasimus pectoralis D
Thanasimus rufipes *
Thiasophila inquilina G
Thoracophorus corticinus 2
Thymalus limbatus 3
Tilloidea unifasciata 3
Tillus elongatus Laubholz-Buntkäfer *
Tomicus minor Kleiner Waldgärtner *
Tomicus piniperda Großer Waldgärtner *
Tomoxia bucephala *
Trachodes hispidus *
Trichius fasciatus Pinselkäfer (Trichius spec.) *
Trichius sexualis 3
Trichius zonatus *
Trichoceble floralis D
Trichoceble memnonia D
Trichoferus pallidus 1
Trichonyx sulcicollis D
Trinodes hirtus V
Triphyllus bicolor 3
Triplax collaris 1
Triplax lepida 2
Triplax russica *
Tritoma bipustulata *
Troglops albicans 3
Trogoxylon impressum *
Tropideres albirostris *
Tropideres dorsalis G
Trox perrisii G
Trypophloeus asperatus Zweihörniger Aspenborkenkäfer *
Tyrus mucronatus *
Uleiota planata *
Uloma culinaris Küchenkäfer (Uloma spec.) 3
Uloma rufa 3
Valgus hemipterus *
Variimorda basalis *
Variimorda briantea *
Variimorda mendax *
Variimorda villosa *
Velleius dilatatus 3
Vincenzellus ruficollis *
Wagaicis wagai R
Xestobium plumbeum *
Xestobium rufovillosum Scheckiger Pochkäfer *
Xyleborus cryptographus *
Xyleborus dispar Ungleicher Holzbohrer *
Xyleborus dryographus *
Xyleborus eurygraphus 0 v. 1950
Xyleborus germanus Schwarzer Nutzholzborkenkäfer *
Xyleborus monographus Eichenholzbohrer, Gehöckerter Eichenholzbohrer *
Xyleborus peregrinus *
Xyleborus saxeseni Kleiner Holzbohrer, Saxesens Holzbohrer *
Xylechinus pilosus *
Xyletinus ater *
Xyletinus fibyensis *
Xyletinus pectinatus 3
Xyletinus vaederoeensis D
Xylita laevigata 2
Xylita livida 2
Xylocleptes bispinus Waldrebenborkenkäfer *
Xylopertha retusa *
Xylophilus corticalis 2
Xylostiba bosnicus *
Xylostiba monilicornis *
Xyloterus domesticus Laubnutzholzborkenkäfer, Buchennutzholzborkenkäfer *
Xyloterus lineatus Nadelbaum-Nutzholzborkenkäfer, Linierter Nutzholzborkenkäfer *
Xyloterus signatus Eichennutzholzborkenkäfer *
Xylotrechus antilope *
Xylotrechus arvicola 3
Xylotrechus rusticus 3
Zilora serricea 1

Legänd:

  • 1: vum Uusstäärbe bedroot
  • 2: stark gfeerdet
  • 3: gfeerdet
  • G: waarschyns gfeerdet, mer waißt aber nit gnue
  • R: extreem sälteni Aarte und Aarte mit geografischer Reschtriktion
  • V: Aarte uf dr Voorwaarnlischt
  • *: uugfeerdet
  • D: Daate defiziteer

LiteratuurBearbeite

  • Ulrich Bense (2002): Verzeichnis und Rote Liste der Totholzkäfer Baden-Württembergs. Naturschutz Landschaftspflege Bad.Württ. Bd. 74 (Online) (Excel)