Hauptmenü ufmache

Liste vo de Äpt vom Chloster Sanggale


Da isch e vollständigig Liste vode Äpt, Gegeäpt und Pfleger (astell vo schwerchranke Äpt), wo s Chloster Sanggale glaitet hend. I de erst Spalte werd Funktion aggee, wenn d Person nöd e reguläre Apt gsii isch. S Chloster isch ane 719 vom St. Opmar gründet wore, a Stell vo de Aisildelai vom St. Gallus, wo um 650 gstorben isch. För d Zwüschezitt sind för di losi Mönchsgmainschaft, wo bim Gallusgrab glebt het, en Priester Magulf (um 705) und en Diakon Stephanus (um 710) as Laiter vo de Gmainschaft bizügt.


  Amtszitt Name witteri Chercheämter & Bimerkige
  719-759 Otmar Gründer vom Chloster Sanggale
  759/60-782 Iohannes Bischof vo Chostetz, Apt vo de Riichenau (760-782)
  782 Raudpert  
  782-784 Waldo Apt vo de Riichenau (786-806); Apt vo St. Denis (806-814) u. a.
  784-812 Werdo  
  812-816 Wolfleoz Bischof vo Chostetz (811-838/9)
  816-837 Gozpert  
  837-840/41 Bernwic  
  840/41 Engilbert ı.  
  841-872 Grimald Apt vo Wiisseburg; Erzkaploo vom Ksr. Ludwig em Tütsche
  872-883 Hartmuat  
  883-890 Bernhard  
  890-919 Salomon Bischof Salomon III. vo Chostetz (890-919)
  919-922 - kann Apt
  922-925 Hartmann  
  925-933 Engilbert ıı.  
  933-942 Dieto  
  942-958 Craloh  
Gegeapt   953-954 Anno  
  958-971 Purchard ı.  
  971-975 Notker  
  975-984 Ymmo  
  984-990 Uodalrich ı.  
  990-1001 Gerhard  
  1001-1022 Purchard ıı.  
  1022-1034 Dietpald  
  1034-1072 Nortpert  
  1072-1077 Uodalrich ıı.  
  1077-1121 Uodalrich ııı. vo Eppestei Patriarch vo Aquileia (1086-1121)
Gegeapt 1077- ca.1083 Lutold  
Gegeapt 1083-1086 Werinhar ı.  
  1121-1133 Manegold vo Mammere  
Gegeapt 1121-1122 Heinrich ı. vo Twiel  
  1133-1167 Wernher ıı.  
  1167-1199 Uodalrich ıııı. de Tegirvelt Bischof vo Chur (1170-1179)
  1199-1200 Uodalrich v. de Veringin  
  1200-1204 Heinrich ıı. de Clingin  
  1204-1220 Uodalrich vı. de Sax  
  1220-1226 Ruodolf ı. de Gutingin Bischof vo Chur (1224-1226)
  1226-1239 Cuonrad ı. de Bussenanc  
  1239-1244 Walther de Druhburg (Trauchburg)  
  1244-1272 Berthold de Valkenstein  
  1272-1277 Uodalrich vıı. de Guttingin  
Gegeapt 1272-1274 Heinrich ııı. de Wartinberc  
Gegeapt 1274-1277 Ruomo de Ramstain  
  1277-1281 Ruomo de Ramstain  
  1281-1301 Wilhelm de Montefort  
Gegeapt 1288-1291 Kuonrad ıı. de Gundelfingen  
  1301-1318 Hainrich ıv. de Ramstain  
  1318-1329 Hiltebold de Werstain  
Pfleger 1330-1333 Ruodolf ıı. de Montefort  
  1333-1360 Hermann de Bonstetten  
  1360-1379 Georg de Wartenberg / Wildenstain  
  1379-1411 Cuono de Stoffeln  
  1411-1418 Hainrich v. de Gundelfingen  
  1418-1419 Cuonrad ııı. de Pegau  
  1419-1426 Hainrich vı. de Manstorff  
  1426-1442 Eglollf Blarer  
  1442-1457 Caspar de Landemberg (Breitenlandenberg)  
Pfleger 1457-1463 Uodalrich vııı. Rösch  
  1463-1491 Uodalrich vııı. Rösch  
  1491-1504 Gothard Giel von Glattburg  
  1504-1529 Franciscus de Gaisberg  
  1527-1530   wäred de Reformatio isch s Chloster uufglöst gsii
und d Äpt hend im Exil glebt.
  1529-1530 Kilian Germann im Exil
  1530-1564 Diethelm Blarer vo Wartensee  
  1564-1577 Otmar Kunz  
  1577-1594 Joachim Opser  
  1594-1630 Bernhard ıı. Müller  
  1630-1654 Pius Reher  
  1654-1687 Gallus Alt  
  1687-1696 Cölestin ı. Sfondrati  
  1696-1717 Leodegar Bürgisser  
  1717-1740 Joseph vo Rudolphi  
  1740-1767 Cölestin ıı. Gugger vo Staudach  
  1767-1796 Beda Angehrn  
  1796-1805 Pankraz Vorster im Exil sitt 1799

LinkBearbeite