Hauptmenü ufmache

Das isch d Lischte vo de Stauseeè i dr Schwiiz.

Es sind die grosse Stauseeè, wo mee als 10 Millioone Kubikmeter Wasser enthalte.

Name Kanton / Land Inhalt
in Mio. m³
Höchi
m ü.M.
Flechi
in km²
max. Tiefi
in Meter
Name vo dr Staumuur Bouart vo der Staumuur Boujoor Höchi
in Meter
Lac des Dix Wallis 401 2365 3.65 227 Grande Dixence
Dixence
Gwichtsmuur
Pfylerchopfmuur
1961
1935
285
87
Lac d’Émosson Wallis 227 1930 3.27 161 Émosson
Barberine
Bogemuur
Gwichtsmuur
1974
1925
180
79
Lac de la Gruyère Friburg 220 677 9.28 75 Rossens Bogemuur 1947 83
Lac de Mauvoisin Wallis 211 1961 2.08 180 Lac de Mauvoisin Bogemuur 1957 250
Lago di Lei Italie, Graubünde 197 1931 4.10 133 Valle di Lei Bogemuur 1961 141
Livignosee Italie, Graubünden 165 1805 4.71 119 Punt dal Gall Bogemuur 1968 130
Wägitalersee Schwyz 150 900 4.18 65 Schräh Gwichtsmuur 1924 111
Lac de Joux/Brenet Waadt 149 1005 8.77 34 Natursee
Lago di Poschiavo Graubünden 111 962 1.95 84 Natursee
Lago di Luzzone Tessin 108 1590 1.27 181 Luzzone Bogemuur 1963 225
Vogornosee Tessin 105 470 1.68 204 Contra Bogemuur 1965 220
Grimselsee Bärn 103 1909 2.72 100 Seeuferegg
Spitallamm
Gwichtsmuur
Bogemuur
1932 42
114
Mattmarksee Wallis 101 2197 1.76 93 Mattmark Ärddamm 1967 120
Zerfreilasee Graubünde 101 1862 1.61 140 Zerfreila Bogemuur 1957 151
Siilsee Schwyz 97 889 10.72 23 Hüenermatt
I de Schlage
Ärddamm
Gwichtsmuur
1937 17
33
Limmeresee Glarus 93 1857 1.36 122 Limmere Bogemuur 1963 146
Lac de Moiry Wallis 78 2249 1.40 120 Moiry Bogemuur 1958 148
Gescheneralpsee Uri 76 1792 1.32 106 Gescheneralp Steidamm 1960 155
Albignasee Graubünde 71 2163 1.26 108 Albigna Gwichtsmuur 1959 115
Santa Maria-See Graubünde 67 1908 1.77 86 Santa Maria Bogemuur 1968 117
Schifenesee Friburg 66 532 4.25 38 Schiffene Bogenmauer 1963 47
Lungeresee Obwalde 65 688 2.01 68 Natursee
Sambucosee Tessin 63 1461 1.11 124 Sambuco Bogemuur 1956 130
Oberaarsee Bärn 61 2303 1.46 90 Oberaar Gwichtsmuur 1953 100
Marmorerasee Graubünde 60 1680 1.41 65 Marmorera
(Castiletto)
Erdschüttdamm 1954 91
Klöntalersee Glarus 56 848 3.29 49 Rhodannebärg Ärddamm 1910 30
Ritomsee Tessin 54 1850 1.49 69 Piora Gwichtsmuur 1920 27
Lac de l’Hongrin Waadt 53 1255 1.60 105 Hongrin Nord
Hongrin Sud
Bogemuur 1969 125
90
Zseuziersee Wallis 51 1777 0.85 140 Proz-Riond
Zeuzier
Ärddamm
Bogemuur
1957 20
156
Lai da Nalps Graubünde 45 1908 0.91 122 Nalps Bogemuur 1962 127
Lai da Curnera Graubünden 41 1956 0.81 136 Curnera Bogemuur 1966 153
Lac de Salanfe Wallis 40 1925 1.85 48 Salanfe Gwichtsmuur 1952 52
Gigerwaldsee Sanggale 36 1335 0.71 135 Gigerwald Bogemuur 1976 147
Lago del Narèt Tessin 32 2310 0.73 104 Naret I
Naret II
Bogemuur
Gwichtsmuur
1970 80
45
Lago dei Cavagnöö Tessin 29 2310 0.46 100 Cavagnoli Bogemuur 1968 111
Räterichsbodesee Bärn 27 1767 0.67 77 Räterichsbode Gwichtsmuur 1950 94
Lucendrosee Tessin 25 2134 0.54 96 Lucendro Pfylerchopfmuur 1947 73
Woolesee Bärn 25 480 3.65 20 Mülibärg Gwichtsmuur 1920 29
Lac de Moron Neueburg
Frankrych
21 716 0.69 59 Châtelot Bogemuur 1953 74
Lac des Toules Wallis 20 1810 0.61 75 Les Toules Bogemuur 1963 86
Lac de Cleuson Wallis 20 2186 0.51 76 Cleuson Gwichtsmuur 1950 87
Griessee Wallis 19 2386 0.50 66 Gries Gwichtsmuur 1965 60
Lago Bianco Graubünde 19 2234 1.43 53 Lago Bianco Gwichtsmuur 1912 15
26
Sufnersee Graubünde 18 1401 0.90 51 Sufers Bogemuur 1962 58
Tafaasersee Graubünde 15 1559 0.59 54 Natursee
Gelmersee Bärn 14 1850 0.64 48 Gelmer Gwichtsmuur 1929 35
Lac du Vieux Émosson Wallis 14 2205 0.55 42 Vieux-Émosson Bogemuur 1955 45
Lac de Montsalvens Friburg 13 801 0.74 50 Montsalvens Bogemuur 1920 55
Lago Tremorgio Tessin 13 1830 0.36 57 Natursee
Arnesee Bärn 11 1543 0.45 50 Arnesee Ärddamm 1942 17
Ängschtlesee Bärn 11 1850 0.44 49 Natursee
Stausee Gibidum Wallis 9 1436 0.21 110 Gebidum Bogemuur 1967 122

Lueg auBearbeite

WeblinkBearbeite

  Commons: Stausee i de Schwiiz – Sammlig vo Multimediadateie