Olifr M. Guz

en Schwizer Sänger und Musiker

Dr Olifr M. Guz, au GUZ, buurgerli Oliver Maurmann (* 2. Dezember 1967 z Konschtanz;[1]19. Jänner 2020 z Züri),[2] isch e Schwyzer Sänger un Musiker gsii. Mer chänt en as Sänger vu dr Aeronauten.

Lääbe un WiirkeBearbeite

Dr Maurmann het uf Hoochdytsch, uf Schwyzerdytsch oder au mänkmol uf Änglisch oder Franzeesisch gsunge. Ä hetmit verschiidnige Musikgenres wie Fun-Punk, Soul, Rock-Pop, Ska un Country gspiilt.[3][4] Är het in dr Musikformazioone „Averells“, „PSOZ“, „Freds Freunde“, „The Hunchbacks“, „Die Aeronauten“, „The Buffalo Ballet“, „Chabis!“, „Raumpatrouille Rimini“, „Freds Freunde Revival Band“ un „Die Zukunft“ mtigmacht.[5] Dr GUZ het au bi diveerse obskuure Rock’n’Roll-Projäkt mitgmacht („Die Zorros“, „Jerry J. Nixon“, „Zeno Tornado“). Mit em 2015 grindeten Elektro-Blues-Duo Naked in English Class (Olifr M. Guz un Taranja Wu) isch dr Guz zwische 2017 un 2019 in verschiidene urbaane Schwyzer Club un uf Feschtival ufdrätte ub het bim Zürcher Independent-Label Ikarus Records vier Albe uusebroocht.[6] Au mit dr Aeronaute het dr Guz 2019 zlescht no Kunzäärt gee in dr Schwyz.[7]

Dr Guz het näbe meerere MC un LP vier im aigene Toonstuudio „Star Track“ z Schafuuse produzierti Sooloo-CD uusebroocht.

In dr SRF-Mundart-Serie Güsel (2014–2015) het dr Oliver Maurmann an dr Syte vum Gabriel Vetter dr Abfalldetektiv Oli gspiilt.[8]

Uf em Album Wer mich leiden kann kommt mit mit dr dytsche Skaband Frau Doktor het s es Lied Guz e.V., wu iim gwidmet isc.

Dr Guz isch im Jänner 2020 im Universiteetspitaal Züri im Alter vu 52 Joor an dr Flge vun eme Häärzinfarkt gstoorbe. Är het e baar Joo ruf de Spänderhäärz gwaartet ghaa.[1]

DiskografyBearbeite

  • Was wollen Sie? (MC, 1985)
  • Life on Moon (MC, 1986)
  • Leichte Amnesie (MC, 1987)
  • Balkon Groove (MC, 1988)
  • In dieser illegalen Bar (EP, 1989)
  • Am Go-Go Snack (LP, 1991; als CD widervereffetlicgt 2005)
  • The Choice of a New Generation (LP, 1995; al CD widervereffetlicgt 2005)
  • In Guz We Trust – Anthology 1984–95 (CD, 1997)
  • Starquick, Album (L’age d’or, 1998)
  • We do wie du, Album (L’age d’or, 2000)
  • Die geheime Weltregierung, Album (Elbtonal, 2003)
  • Mein Name ist GUZ, Album (Trikont, 2008)
  • Der beste Freund des Menschen, Album (Ritchie Records, 2013)
as Duo Naked in English Class
  • Counterfactuals, Album (Ikarus Records, 2016)
  • Othering, Album (Ikarus, 2017)
  • Selfing, Album (Ikarus, 2018)
  • Live in Weirdsville 28.12.218, Album (Ikarus, 2018)

WeblinkBearbeite

  • Guz bi Discogs (änglisch)
  • GUZ bi laut.de
  • GUZ bi Facebook

FueßnoteBearbeite

  1. 1,0 1,1 Guz ist tot. Tages-Anzeiger, 22. Jänner 2020.
  2. Olifr M. Guz ist tot - Der Anti-Held der Schweizer Musik ist verstorben. 22. Januar 2020, abgerufen am 22. Januar 2020.
  3. „Olifr M. Guz ist tot“, orf.at, 23. Jänner 2020
  4. Musik-Größe mit nur 52 Jahren gestorben, merkur.de, 23. Jänner 2020
  5. Booklet zue „In Guz we trust“
  6. „Naked In English Class“, ikarusrecords.ch, abgruefe 23. Jänner 2020
  7. Sänger Olifr M. Guz ist tot, laut.de, 23. Jänner 2020
  8. Film & Serien - TV-Tipp: «Güsel. Die Abfalldetektive». 2. Juni 2015, abgerufen am 22. Januar 2020.
  Dä Artikel basiert uff ere fräie Übersetzig vu dere Version vum Artikel „Olifr_M._Guz“ vu de dütsche Wikipedia. E Liste vu de Autore un Versione isch do z finde.