Rooti Lischt vu dr Spinnoobele z Baade-Wiirtebäärg

Uf dr Roote Lischt vu dr Spinnoobele z Baade-Wiirtebäärg sin im Joor 2001 738 fir s Biet vu Baade-Wiirtebäärg noogwisene Aarte vu Spinnoobele gstande.

Wisseschaftlige Name Hoochdytsche Name Gfeerdigsgraad
Abacoproeces saltuum D
Acantholycosa norvegica R
Acartauchenius scurrilis 3
Achaearanea lunata *
Achaearanea riparia *
Achaearanea simulans *
Achaearanea tepidariorum Gewächshausspinne *
Aculepeira ceropegia Eichblatt-Radnetzspinne, Eichenlaubspinne *
Aelurillus v-insignitus V
Agalenatea redii Körbchenspinne, Strauchradspinne V
Agelena gracilens *
Agelena labyrinthica Labyrinthspinne *
Agnyphantes expunctus D
Agroeca brunnea Feenlämpchenspinne *
Agroeca cuprea V
Agroeca lusatica 2
Agroeca proxima D
Agyneta cauta V
Agyneta conigera *
Agyneta ramosa D
Agyneta subtilis D
Allomengea vidua V
Alopecosa accentuata V
Alopecosa aculeata G
Alopecosa cuneata *
Alopecosa cursor 2
Alopecosa fabrilis 2
Alopecosa inquilina 3
Alopecosa pulverulenta *
Alopecosa striatipes 1
Alopecosa sulzeri 2
Alopecosa taeniata D
Alopecosa trabalis V
Altella biuncata 2
Altella lucida 3
Amaurobius crassipalpis R
Amaurobius fenestralis Fensterspinne *
Amaurobius ferox Kellerspinne *
Amaurobius similis D
Anelosimus aulicus R
Anelosimus vittatus *
Anguliphantes angulipalpis D
Anguliphantes monticola R
Antistea elegans *
Anyphaena accentuata *
Aphileta misera 2
Apostenus fuscus *
Araeoncus crassiceps 2
Araeoncus humilis *
Araneus alsine 3
Araneus angulatus Gehörnte Kreuzspinne G
Araneus diadematus Garten-Kreuzspinne, Gemeine Kreuzspinne *
Araneus marmoreus Marmorierte Kreuzspinne 3
Araneus quadratus Vierfleck-Kreuzspinne *
Araneus sturmi *
Araneus triguttatus *
Araniella alpica Alpen-Kürbisspinne *
Araniella cucurbitina Kürbisspinne *
Araniella inconspicua G
Araniella opisthographa *
Araniella proxima G
Arctosa alpigena lamperti R
Arctosa cinerea 0
Arctosa figurata 2
Arctosa leopardus *
Arctosa lutetiana *
Arctosa maculata 3
Arctosa perita 2
Arctosa stigmosa 0
Argenna subnigra V
Argiope bruennichi Wespenspinne, Zebraspinne *
Argyroneta aquatica Wasserspinne 2
Asianellus festivus 3
Asthenargus helveticus D
Asthenargus paganus *
Atypus piceus V
Atypus affinis 3
Atypus muralis 1
Aulonia albimana *
Ballus chalybeius Käferspringspinne, Rüsslerspinne *
Ballus rufipes G
Bathyphantes approximatus *
Bathyphantes gracilis *
Bathyphantes nigrinus *
Bathyphantes parvulus *
Bathyphantes similis D
Bathyphantes simillimus R
Bianor aurocinctus *
Bolepthyphantes index R
Bolyphantes alticeps *
Callilepis nocturna Ameisenfressende Plattbauchspinne V
Callilepis schuszteri 3
Callobius claustrarius *
Carorita limnaea D
Carrhotus xanthogramma 3
Caviphantes saxetorum R
Centromerita bicolor *
Centromerita concinna D
Centromerus arcanus *
Centromerus brevivulvatus *
Centromerus capucinus 3
Centromerus cavernarum D
Centromerus dilutus *
Centromerus incilium *
Centromerus leruthi D
Centromerus levitarsis 3
Centromerus pabulator *
Centromerus persimilis D
Centromerus prudens V
Centromerus sellarius *
Centromerus semiater R
Centromerus serratus *
Centromerus sp. prope subcaecus D
Centromerus subalpinus *
Centromerus sylvaticus *
Ceratinella brevipes *
Ceratinella brevis *
Ceratinella scabrosa *
Cercidia prominens Erdkreuzspinne *
Cetonana laticeps *
Chalcoscirtus nigritus G
Cheiracanthium campestre 2
Cheiracanthium elegans 2
Cheiracanthium erraticum *
Cheiracanthium mildei *
Cheiracanthium pennyi 2
Cheiracanthium punctorium Dornfinger, Dornfingerspinne *
Cheiracanthium virescens 3
Cicurina cicur *
Cinetata gradata D
Clubiona brevipes *
Clubiona caerulescens *
Clubiona comta *
Clubiona corticalis Rinden-Sackspinne *
Clubiona diversa *
Clubiona frisia D
Clubiona frutetorum V
Clubiona germanica 3
Clubiona kulczynskii R
Clubiona leucaspis D
Clubiona lutescens *
Clubiona marmorata D
Clubiona neglecta *
Clubiona norvegica 2
Clubiona pallidula *
Clubiona phragmitis Schilf-Sackspinne *
Clubiona reclusa *
Clubiona similis R
Clubiona stagnatilis 3
Clubiona subsultans *
Clubiona subtilis *
Clubiona terrestris *
Clubiona trivialis *
Cnephalocotes obscurus *
Coelotes inermis *
Coelotes terrestris *
Collinsia distincta G
Collinsia inerrans *
Comaroma simoni G
Coriarachne depressa Wanzenspinne D
Crustulina guttata *
Cryphoeca silvicola *
Cybaeus tetricus *
Cyclosa conica Kreisspinne, Konische Kreisspinne *
Cyclosa oculata *
Dendryphantes rudis *
Diaea dorsata Grüne Krabbenspinne *
Diaea livens R
Dictyna arundinacea *
Dictyna civica *
Dictyna latens G
Dictyna pusilla *
Dictyna uncinata Hecken-Kräuselspinne *
Dicymbium nigrum brevisetosum *
Dicymbium nigrum nigrum *
Dicymbium tibiale *
Diplocentria mediocris D
Diplocephalus cristatus *
Diplocephalus helleri *
Diplocephalus latifrons *
Diplocephalus permixtus V
Diplocephalus picinus *
Diplostyla concolor *
Dipoena braccata G
Dipoena coracina V
Dipoena erythropus 2
Dipoena inornata R
Dipoena melanogaster *
Dipoena prona 3
Dipoena torva D
Dismodicus bifrons *
Dismodicus elevatus *
Dolomedes fimbriatus Gerandete Jagdspinne V
Dolomedes plantarius 2
Donacochara speciosa 3
Drapetisca socialis *
Drassodes cupreus *
Drassodes lapidosus *
Drassodes pubescens *
Drassodes villosus 2
Drassyllus lutetianus *
Drassyllus praeficus V
Drassyllus pumilus 3
Drassyllus pusillus *
Drassyllus villicus 3
Drepanotylus uncatus 2
Dysdera crocata *
Dysdera erythrina Rote Sechsaugenspinne *
Echemus angustifrons 0
Emblyna mitis D
Enoplognatha caricis 2
Enoplognatha latimana *
Enoplognatha mordax 2
Enoplognatha oelandica 3
Enoplognatha ovata *
Enoplognatha testacea R
Enoplognatha thoracica *
Entelecara acuminata *
Entelecara berolinensis D
Entelecara congenera *
Entelecara erythropus *
Entelecara flavipes *
Eperigone trilobata *
Episinus angulatus *
Episinus maculipes D
Episinus truncatus *
Eresus cinnaberinus Rote Röhrenspinne, Schwarze Röhrenspinne 3
Eresus sandaliatus 2
Erigone atra *
Erigone dentipalpis Glücksspinne *
Erigone jaegeri 2
Erigonella hiemalis *
Erigonella ignobilis 3
Erigonoplus globipes 2
Ero aphana *
Ero cambridgei V
Ero furcata *
Ero tuberculata D
Euophrys frontalis *
Euophrys herbigrada D
Euophrys milleri 2
Euryopis flavomaculata V
Euryopis laeta 1
Euryopis quinqueguttata 3
Evarcha arcuata *
Evarcha falcata *
Evarcha laetabunda 3
Floronia bucculenta *
Formiphantes lepthyphantiformis *
Frontinellina frutetorum V
Gibbaranea bituberculata V
Gibbaranea gibbosa *
Gibbaranea omoeda D
Glyphesis servulus *
Gnaphosa bicolor V
Gnaphosa lucifuga 3
Gnaphosa lugubris 3
Gnaphosa montana R
Gnaphosa nigerrima 2
Gnathonarium dentatum *
Gonatium hilare D
Gonatium paradoxum G
Gonatium rubellum *
Gonatium rubens *
Gongylidiellum latebricola *
Gongylidiellum murcidum *
Gongylidiellum vivum V
Gongylidium rufipes *
Hahnia candida 3
Hahnia difficilis G
Hahnia helveola *
Hahnia microphthalma G
Hahnia montana *
Hahnia nava *
Hahnia ononidum *
Hahnia pusilla *
Haplodrassus dalmatensis 2
Haplodrassus kulczynskii 3
Haplodrassus minor 3
Haplodrassus signifer *
Haplodrassus silvestris *
Haplodrassus soerenseni V
Haplodrassus umbratilis *
Harpactea hombergi *
Harpactea lepida *
Harpactea rubicunda *
Hasarius adansoni *
Heliophanus aeneus V
Heliophanus auratus V
Heliophanus cupreus *
Heliophanus dampfi 2
Heliophanus dubius 3
Heliophanus flavipes *
Heliophanus patagiatus 2
Heliophanus tribulosus G
Helophora insignis *
Heriaeus graminicola R
Heriaeus melloteei 2
Hilaira excisa *
Histopona torpida *
Holocnemus pluchei *
Hygrolycosa rubrofasciata 3
Hylyphantes graminicola D
Hylyphantes nigritus *
Hypomma bituberculatum *
Hypomma cornutum *
Hypomma fulvum 3
Hypsocephalus dahli 0
Hypsosinga albovittata 3
Hypsosinga heri 2
Hypsosinga pygmaea Gestreifte Glanzkreuzspinne, Zwerg-Glanzkreuzspinne 2
Hypsosinga sanguinea Rote Glanzspinne V
Hyptiotes paradoxus Dreieckspinne *
Improphantes nitidus D
Incestophantes crucifer D
Jacksonella falconeri *
Kaestneria dorsalis *
Kaestneria pullata 3
Kratochviliella bicapitata D
Labulla thoracica *
Larinioides cornutus Schilfradnetzspinne *
Larinioides patagiatus *
Larinioides sclopetarius Brückenkreuzspinne *
Lasaeola tristis G
Lasiargus hirsutus 2
Lathys humilis *
Lathys stigmatisata 3
Lepthyphantes ericaeus *
Lepthyphantes insignis *
Lepthyphantes keyserlingi 2
Lepthyphantes leprosus *
Lepthyphantes minutus *
Lepthyphantes nodifer *
Lepthyphantes notabilis D
Lepthyphantes pallidus *
Leptorchestes berolinensis G
Leptorhoptrum robustum *
Lessertia dentichelis D
Linyphia hortensis *
Linyphia triangularis Baldachinspinne *
Liocranoeca striata V
Liocranum rupicola *
Liocranum rutilans G
Lophomma punctatum V
Macrargus carpenteri D
Macrargus rufus *
Mangora acalypha Streifenkreuzspinne, Streifenradnetzspinne *
Mansuphantes mansuetus *
Maro minutus G
Maro sublestus D
Marpissa muscosa *
Marpissa nivoyi R
Marpissa pomatia 1
Marpissa radiata 2
Maso gallicus D
Maso sundevalli *
Mastigusa arietina *
Mecopisthes peusi D
Mecopisthes silus D
Mecynargus foveatus R
Megalepthyphantes nebulosus D
Meioneta affinis *
Meioneta fuscipalpa D
Meioneta gulosa D
Meioneta innotabilis *
Meioneta mollis V
Meioneta rurestris *
Meioneta saxatilis *
Meioneta simplicitarsis R
Meta menardi Höhlenkreuzspinne, Höhlenradnetzspinne *
Metellina mengei *
Metellina merianae *
Metellina segmentata Herbstspinne *
Metopobactrus prominulus *
Metopobactrus rayi R
Micaria formicaria V
Micaria fulgens 3
Micaria guttulata 2
Micaria pulicaria *
Micaria silesiaca 2
Micaria subopaca *
Micrargus apertus D
Micrargus herbigradus *
Micrargus subaequalis *
Microctenonyx subitaneus D
Microlinyphia impigra V
Microlinyphia pusilla *
Micrommata virescens Grüne Huschspinne *
Microneta viaria *
Minicia marginella V
Minyriolus pusillus *
Mioxena blanda *
Misumena vatia Veränderliche Krabbenspinne *
Misumenops tricuspidatus *
Moebelia penicillata *
Monocephalus castaneipes *
Monocephalus fuscipes *
Mycula mossakowskii R
Myrmarachne formicaria Ameisenspringspinne *
Mysmenella jobi G
Neaetha membrosa R
Nematogmus sanguinolentus 2
Neon levis 3
Neon rayi 3
Neon reticulatus *
Neon robustus D
Neon valentulus 3
Neoscona adianta Heideradnetzspinne 2
Neottiura bimaculata *
Neottiura suaveolens V
Neriene clathrata *
Neriene emphana *
Neriene furtiva D
Neriene montana *
Neriene peltata *
Neriene radiata *
Nesticus cellulanus Höhlenspinne *
Nesticus eremita *
Nigma flavescens *
Nigma puella D
Nigma walckenaeri *
Notioscopus sarcinatus V
Nuctenea silvicultrix R
Nuctenea umbratica Spaltenkreuzspinne *
Obscuriphantes obscurus *
Oedothorax agrestis *
Oedothorax apicatus *
Oedothorax fuscus *
Oedothorax gibbosus *
Oedothorax retusus *
Oonops domesticus D
Oonops pulcher D
Oreonetides quadridentatus D
Ostearius melanopygius *
Oxyopes ramosus Luchsspinne V
Ozyptila atomaria *
Ozyptila blackwalli 2
Ozyptila brevipes 2
Ozyptila claveata *
Ozyptila gertschi R
Ozyptila praticola *
Ozyptila pullata 3
Ozyptila rauda 2
Ozyptila scabricula 3
Ozyptila simplex *
Ozyptila trux *
Pachygnatha clercki *
Pachygnatha degeeri Boden-Streckerspinne *
Pachygnatha listeri *
Paidiscura pallens *
Panamomops affinis D
Panamomops inconspicuus 3
Panamomops mengei D
Panamomops sulcifrons *
Parapelecopsis nemoralis *
Pardosa agrestis *
Pardosa agricola D
Pardosa alacris *
Pardosa amentata *
Pardosa bifasciata 3
Pardosa hortensis *
Pardosa lugubris *
Pardosa monticola V
Pardosa nigriceps 3
Pardosa paludicola 3
Pardosa palustris *
Pardosa prativaga *
Pardosa proxima R
Pardosa pullata *
Pardosa riparia V
Pardosa saltans *
Pardosa sphagnicola 2
Pardosa torrentum 0
Pardosa wagleri 3
Pelecopsis elongata D
Pelecopsis mengei D
Pelecopsis paraIlela *
Pelecopsis radicicola 3
Pellenes brevis 1
Pellenes nigrociliatus 2
Pellenes tripunctatus Kreuzspringspinne 3
Peponocranium orbiculatum 3
Peponocranium praeceps D
Phaeocedus braccatus 3
Philaeus chrysops 2
Philodromus albidus *
Philodromus aureolus Goldfarbige Laufspinne *
Philodromus buxi *
Philodromus cespitum *
Philodromus collinus *
Philodromus dispar *
Philodromus emarginatus D
Philodromus fuscomarginatus D
Philodromus margaritatus *
Philodromus poecilus G
Philodromus praedatus *
Philodromus rufus D
Phlegra fasciata *
Pholcomma gibbum *
Pholcus opilionoides Kleine Zitterspinne *
Pholcus phalangioides Große Zitterspinne *
Phrurolithus festivus *
Phrurolithus minimus *
Phrurolithus nigrinus R
Pirata hygrophilus *
Pirata knorri 3
Pirata latitans *
Pirata piraticus Piratenspinne *
Pirata piscatorius 2
Pirata tenuitarsis 3
Pirata uliginosus *
Pisaura mirabilis Listspinne *
Pistius truncatus 3
Pityohyphantes phrygianus *
Pocadicnemis carpatica V
Pocadicnemis juncea *
Pocadicnemis pumila *
Poecilochroa variana G
Poeciloneta variegata *
Porrhomma cambridgei D
Porrhomma campbelli *
Porrhomma convexum *
Porrhomma egeria *
Porrhomma errans D
Porrhomma lativelum D
Porrhomma microphthalmum *
Porrhomma oblitum *
Porrhomma pallidum *
Porrhomma pygmaeum *
Porrhomma rosenhaueri V
Prinerigone vagans 3
Pseudeuophrys erratica D
Pseudeuophrys lanigera *
Pseudicius encarpatus *
Pseudocarorita thaleri D
Pseudomaro aenigmaticus D
Psilochorus simoni *
Robertus arundineti 3
Robertus kuehnae D
Robertus lividus *
Robertus neglectus *
Robertus scoticus *
Rugathodes bellicosus V
Rugathodes instabilis V
Saaristoa abnormis *
Saaristoa firma D
Saloca diceros *
Salticus cingulatus V
Salticus scenicus Zebraspringspinne, Harlekinspringspinne *
Salticus zebraneus *
Satilatlas britteni 1
Savignia frontata 3
Scotargus pilosus D
Scotina celans V
Scotina palliardii 3
Scotophaeus quadripunctatus D
Scotophaeus scutulatus *
Scytodes thoracica Speispinne, Leimschleuderspinne *
Segestria bavarica D
Segestria senoculata Fischernetzspinne *
Semljicola faustus G
Silometopus bonessi 3
Silometopus elegans 3
Silometopus reussi *
Simitidion simile 3
Singa hamata Glanzkreuzspinne *
Singa nitidula *
Sintula corniger V
Sitticus caricis 2
Sitticus distinguendus 2
Sitticus floricola 3
Sitticus penicillatus 3
Sitticus pubescens V
Sitticus saltator 2
Sitticus terebratus D
Sitticus zimmermanni R
Sosticus loricatus D
Steatoda albomaculata 3
Steatoda bipunctata Fettspinne *
Steatoda phalerata *
Steatoda triangulosa *
Stemonyphantes lineatus *
Styloctetor romanus 2
Styloctetor stativus *
Syedra gracilis *
Synageles hilarulus 2
Synageles venator *
Synema globosum 3
Talavera aequipes *
Talavera monticola D
Talavera petrensis D
Talavera thorelli V
Talavera westringi 3
Tallusia experta *
Tapinesthis inermis D
Tapinocyba biscissa G
Tapinocyba insecta *
Tapinocyba pallens *
Tapinocyba praecox V
Tapinocyboides pygmaeus V
Tapinopa longidens *
Taranucnus setosus 3
Tegenaria agrestis *
Tegenaria atrica Winkelspinne *
Tegenaria domestica Hausspinne *
Tegenaria ferruginea *
Tegenaria fuesslini D
Tegenaria silvestris *
Tenuiphantes alacris *
Tenuiphantes cristatus *
Tenuiphantes flavipes *
Tenuiphantes mengei *
Tenuiphantes tenebricola *
Tenuiphantes tenuis *
Tenuiphantes zimmermanni *
Tetragnatha dearmata G
Tetragnatha extensa Gemeine Streckerspinne *
Tetragnatha montana Berg-Streckerspinne *
Tetragnatha nigrita Dunkle Streckerspinne *
Tetragnatha obtusa *
Tetragnatha pinicola *
Tetragnatha striata Gestreifte Streckerspinne G
Textrix denticulata *
Thanatus arenarius R
Thanatus atratus R
Thanatus formicinus V
Thanatus sabulosus 3
Thanatus striatus V
Theonina cornix 3
Theonoe minutissima D
Theridion betteni V
Theridion blackwalli *
Theridion boesenbergi *
Theridion conigerum D
Theridion familiare G
Theridion hemerobium D
Theridion impressum *
Theridion melanurum *
Theridion mystaceum *
Theridion nigrovariegatum 2
Theridion pictum *
Theridion pinastri *
Theridion sisyphium *
Theridion tinctum *
Theridion varians *
Theridiosoma gemmosum Zwergkreuzspinne G
Thomisus onustus V
Thyreosthenius biovatus G
Thyreosthenius parasiticus *
Tibellus maritimus 2
Tibellus oblongus *
Tiso vagans *
Titanoeca psammophila 2
Titanoeca quadriguttata *
Tmarus piger V
Trachyzelotes pedestris *
Trematocephalus cristatus *
Trichoncus affinis V
Trichoncus hackmani 3
Trichoncus saxicola 3
Trichoncus sordidus R
Trichopterna cito 3
Trichopterna thorelli R
Trochosa robusta V
Trochosa ruricola *
Trochosa spinipalpis V
Trochosa terricola *
Troxochrus nasutus *
Troxochrus scabriculus *
Tuberta maerens D
Typhochrestus digitatus V
Typhochrestus simoni 2
Uloborus plumipes *
Uloborus walckenaerius 0
Walckenaeria acuminata *
Walckenaeria alticeps V
Walckenaeria antica *
Walckenaeria atrotibialis *
Walckenaeria capito 3
Walckenaeria corniculans *
Walckenaeria cucullata *
Walckenaeria cuspidata *
Walckenaeria dysderoides *
Walckenaeria furcillata *
Walckenaeria incisa D
Walckenaeria kochi 3
Walckenaeria mitrata *
Walckenaeria monoceros D
Walckenaeria nodosa 2
Walckenaeria nudipalpis *
Walckenaeria obtusa *
Walckenaeria stylifrons G
Walckenaeria unicornis *
Walckenaeria vigilax *
Xerolycosa miniata V
Xerolycosa nemoralis *
Xysticus acerbus V
Xysticus albomaculatus D
Xysticus audax *
Xysticus bifasciatus *
Xysticus cristatus *
Xysticus erraticus *
Xysticus ferrugineus G
Xysticus kempeleni R
Xysticus kochi *
Xysticus lanio *
Xysticus lineatus 3
Xysticus luctator 3
Xysticus luctuosus 3
Xysticus ninnii G
Xysticus robustus 3
Xysticus sabulosus 2
Xysticus striatipes 2
Xysticus ulmi *
Xysticus viduus 0
Zelotes aeneus 3
Zelotes apricorum *
Zelotes atrocaeruleus 3
Zelotes clivicola *
Zelotes electus 3
Zelotes erebeus 3
Zelotes exiguus 2
Zelotes latreillei *
Zelotes longipes 3
Zelotes petrensis *
Zelotes subterraneus *
Zilla diodia *
Zodarion germanicum 3
Zodarion italicum *
Zodarion rubidum *
Zora nemoralis *
Zora parallela R
Zora silvestris *
Zora spinimana *
Zygiella atrica *
Zygiella montana Berg-Sektorspinne D
Zygiella stroemi D
Zygiella x-notata Haus-Sektorspinne *

Legänd:

  • 0 uusgstoorbe oder verscholle
  • 1: vum Uusstäärbe bedroot
  • 2: stark gfeerdet
  • 3: gfeerdet
  • G: waarschyns gfeerdet, mer waißt aber nit gnue
  • R: extreem sälteni Aarte und Aarte mit geografischer Reschtriktion
  • V: Aarte uf dr Voorwaarnlischt
  • *: uugfeerdet
  • D: Daate defiziteer

LiteratuurBearbeite

  • D. Nährig, K. H. Harms (2003): Rote Liste und Checkliste der Spinnentiere (Arachnida) Baden-Württembergs. Naturschutz-Praxis, Artenschutz 7. (Online, Excel)