Collie Herb

en Schwizer Singer-Songwriter

Dr Collie Herb (* 29. Ougschde 1986 z Oute as Patrick Bütschi)[1] isch e Schwizer Singer-Songwriter, wo uf Schwizerdütsch Reggae und Dancehall singt. Si Name leitet sech vom Jamaikanische ab.[2]

Collie Herb
Geburtsname Patrick Bütschi
Uf d Wält cho 29. Ougschde 1986
Genre Reggae, Dancehall
Beschäftigung Singer-Songwriter
Instrument Sänger
Website www.collieherb.ch

BiografiiBearbeite

Bevor er hed afo Musig mache, hed er e choufmännischi Usbildig (KV) gmacht und bimene Fair-Trade-Label gschaffed.[1] Nach zwöi Underground-Mixtapes und Gaschdufdritte uf Albene vo andere Musiker hed er 2011 mit sinere Band The Vibe Controllers sini erschdi CD Jede Tag EP usegä.[3][4] 2012 het er mit dr gliche Band bim gröschde Reggae-Festival, em Rototom Sunsplash, z Spanie mitgmacht.[5] 2013 isch er vom Kanton Solothurn mid em Förderprys für Musig uszeichnet worde.[6] Im gliche Johr hed er sis Album Authentisch usegä.[7] 2014 het er am European Reggae Contest im Halbfinal z Berlin und im Final z Bordeaux gsunge. 2015 hed er mit der Band La Nefera am Basler Benefizkonzärt für Flüchtling Be aware and share deilgno.[8] 2016 hed er afo mit der traditionelle Schwizer Reggaeband Mighty Roots zäme schaffe.[9]

Dr Herb isch e „unbekümmerte Gränzgänger zwüsche Reggae und Hip Hop und kombiniert positivi Dancehall-Energie mit dr mitrissende Chraft vom Rap“.[10]

DiskografiiBearbeite

  • Collie Yuga. Mixtape, 2008.
  • Karma Konnected. Mixtape, 2010.
  • Jede Tag. Extended Play, 2011.
  • Liebi & Hustle. Mixtape, 2012.
  • Authentisch. Album, 2013.
  • Wies Wär. Extended Play, 2015.
  • Bambus. Album, 2016.[11]

WeblinkBearbeite

QuälleBearbeite

  1. 1,0 1,1 Mirjam Meier: «Jeder soll so leben, wie er es für richtig hält». (Memento vom 5. Juli 2016 im Internet Archive) In: Stadtanzeiger Olten, 11. Oktober 2012, Nr. 41.
  2. collie herb uf urbandictionary.com
  3. Roger Kündig: Ein geübter Entertainer (Memento vom 5. Juli 2016 im Internet Archive), In: Zürcher Oberländer, Oktober 2011.
  4. Jennifer Pfister, Frank Francis: Olten bebte mit Collie Herb: CD-Taufe «Jede Tag EP» von Collie Herb und «The Vibe Controllers» (Memento vom 5. Juli 2016 im Internet Archive), In: Stadtanzeiger Olten, Oktober 2011.
  5. Nora Bader: Ein Produkt globalisierter Jugend: Collie Herb and the Vibe Controllers spielten letzte Woche in Spanien am Rototom Reggae Festival (Memento vom 5. Juli 2016 im Internet Archive), In: Oltner Tagblatt, September 2012.
  6. Viviane Weber: Solothurn fördert Jungkünstler, In: Stadtanzeiger Olten, 15. Mai 2013.
  7. Collie Herb: Authentisch? Sändig im Schwizer Radio, 4. Juni 2013.
  8. Archivierte Kopie. Archiviert vom Original am 8. Oktober 2016; abgerufen am 16. Mai 2016.Vorlage:Webarchiv/archiv-bot
  9. Biografie (Memento vom 5. Juli 2016 im Internet Archive) uf collieherb.ch
  10. Mario Angst: Collie Herb: «Habe ich das Mic in der Hand, geht die Post ab» (Memento vom 5. Juli 2016 im Internet Archive), In: 7Sky Magazine, September 2011.
  11. Diskografie (Memento vom 9. April 2016 im Internet Archive) uf collieherb.ch