D Barbara Terpoorten (au Barbara Terpoorten-Maurer; * 5. Juni 1975 z Vischp as Barbara Maurer) isch e Schwyzer Schauspileri.

LääbeBearbeite

D Terpoorten isch z Brig ufgwachse. Ihri Uusbildig het si vu 1996 bis 2000 z Züri an dr Theater Hochschuel gmacht. Derno het si verschideni Engaschmänt in dr Schwyz un z Dytschland ghaa, unter anderem am Schauspiilhuus Züri, am Maxim Gorki Theater Berlin un am Schauspiilhuus Hamburg.

Vu 2000 bis 2009 isch si Miglid vu dr Chinschtlergruppe «400asa» gsii. Mit em Rolf Hermann un em Daniel Imboden het si d Theatergruppe «Sempione-Productions» grindet.

Syter anne 2001 isch si mit em dütsche Schauspiler Sigfried Terpoorten (* 1971) ghyrote, wu si z Züri chänne glehrt ghaa het. Zytwys hän si zämme z Berlin gläbt, mittlerwyli läbe si mit ihre zwai Chinder, dr Dochter Lise un em Suhn Elie, z Züri.

FilmografiBearbeite

FilmBearbeite

  • 2004: Snow White
  • 2005: Lenz
  • 2006: Handyman
  • 2006: Hybrid
  • 2008: Champions
  • 2010: Zu zweit
  • 2011: Nebelgrind
  • 2012: Tappava Talvi

FärnsehBearbeite

  • 2000: Ade
  • 2000: Studer's erster Fall
  • 2001: Colours
  • 2001: Im Namen der Gerechtigkeit
  • 2004: Anjas Engel
  • 2004: Stille Nacht
  • 2006: Tatort, Borowski in der Unterwelt
  • 2013-2019: Der Bestatter, TV-Krimi-Serie (als Kommissarin Anna-Maria Giovanoli)

Theater (Uuswahl)Bearbeite

  • 2003: Zombies, Herbst der Untoten
  • 2004: Salome, die Fashionshow
  • 2005: Tod eines Handlungsreisenden
  • 2008: Einsame Menschen
  • 2008: Stadtdschungel
  • 2008: Und Dunkel und Hell
  • 2009: Lavinia die Schreckliche
  • 2009: Zirkus Mikkelikski
  • 2010: Biodiversität
  • 2010: Dreigroschenoper
  • 2010–11: Crazy Horn
  • 2010–12: Traumfrau Mutter
  • 2011: Brecht Liederabend
  • 2013: Die Odyssee für Kinder

UuszaichnigeBearbeite

  • Ensembelprys fir 400asa, Theater Spektakel Züri, 2000
  • Nano d oro, Reschiiprys fir "Salome... die Fashionshow", 2003
  • Ferderprys vum Kanton Wallis, 2004
  • Schwyzer Färnsehfilmprys bi dr Solothurner Filmdäg as beschti wybligi Hauptroll in "Der Bestatter", 2014

WeblinkBearbeite

FuessnooteBearbeite