Hauptmenü ufmache

D Ändrundi vu dr Fueßball-Wältmaischterschaft 1994 (änglisch FIFA World Cup) vu dr Manne isch d 15. Uusdragig vu dr Fueßball-Wältmaischterschaft gsii, em wichtigschte Turnier fir Fueßball-Nationalmannschafte, un het vum 17. Juni bis zum 17. Juli 1994 zum erschte Mol in dr USA stattgfunde. Wältmaischter isch Brasilie wore, wu im Finale gege Italie im Elfmeterschieße gwunne het. Dr Titelverdaidiger Dytschland isch im Viertelfinale uusgschide.

FIFA-Fueßball-Wältmaischterschaft 1994
FIFA World Cup 94
FIFAWorldCupUSA94.svg
Aazahl Natione 24 (vu 143 Bewärber)
Weltmeister BrasilienBrasilien Brasilie (4. Titel)
Uusdragigsort Vereinigte StaatenVereinigte Staaten USA
Ereffnigsspil 17. Juni 1994 (Chicago)
Ändspil 17. Juli 1994 (Pasadena)
Spil 52
Dor 141  (Ø: 2,71 pro Spil)
Zueschauer 3.587.538  (Ø: 68.991 pro Spil)
Torschitzechenig RusslandRussland Oleg Salenko und
Bulgarien Bulgarie
(je 6 Tore)
Beschte Spiler BrasilienBrasilien Romário
Geli Charte Geli Charte 228 (Ø: 4,38 pro Spil)
Gelroti Charte Gel-Roti Charte (Ø: 0,13 pro Spil)
Roti Charte Roti Charte (Ø: 0,13 pro Spil)

SpiilortBearbeite

D Spiil vu dr Wältmaischterschaft sin in nyyn verschidene franzesische Stadie uusdrait wore.

Chicago Dallas Pasadena
Soldier Field Cotton Bowl Rose Bowl Stadium
Kapazitet: 67.000 Kapazitet: 67.000 Kapazitet: 91.000
     
Pontiac
Pasadena (Los Angeles)
Pontiac (Detroit)
Stanford (San Francisco)
East Rutherford (New York)
Foxborough (Boston)
East Rutherford
Silverdome Giants Stadium
Kapazitet: 80.000 Kapazitet: 77.000
   
Foxborough Palo Alto Orlando Washington, D.C.
Foxboro Stadium Stanford Stadium Florida Citrus Bowl Robert F. Kennedy Memorial Stadium
Kapazitet: 61.000 Kapazitet: 80.000 Kapazitet: 70.000 Kapazitet: 56.000
       

DailnämerBearbeite

Fir d Ändrundi sin die 24 Mannschafte qualifiziert gsii:

13 vu Europa   Belgie   Bulgarie Deutschland  Dytschland Griechenland  Griecheland   Irland
Italien  Italie Niederlande  Niiderlande Norwegen  Norwege   Rumänie Russland  Russland
Schweden  Schwede Schweiz  Schwiz Spanien  Spanie
4 vu Sidamerika Argentinien  Argentinie   Bolivie Brasilien  Brasilie Kolumbien  Kolumbie
2 vu Nord-, Mittelamerika un dr Karibik Mexiko  Mexiko Vereinigte Staaten  USA
3 vu Afrika   Kamerun Marokko  Marokko   Nigeria
2 vu Asie   Saudi-Arabie   Südkorea
 
Wältcharte vu dr Dailnämer mit ihre Blatzierige

VorrundiBearbeite

Gruppe ABearbeite

Pl. Land Sp. S U N Tore Diff. Punkte
 1.   Rumänie  3  2  0  1 05:50  ±0 06
 2. Schweiz  Schwiz  3  1  1  1 05:40  +1 04
 3. Vereinigte Staaten  USA  3  1  1  1 03:30  ±0 04
 4. Kolumbien  Kolumbie  3  1  0  2 04:50  −1 03
18. Juni 1994, 11:30 Uhr EDT (17:30 Uhr MESZ) z Pontiac
Vereinigte Staaten  USA Schweiz  Schwiz 1:1 (1:1)
18. Juni 1994, 16:30 Uhr PDT (19. Juni, 01:30 Uhr MESZ) z Pasadena
Kolumbien  Kolumbie   Rumänie 1:3 (1:2)
22. Juni 1994, 16:00 Uhr EDT (22:00 Uhr MESZ) z Pontiac
  Rumänie Schweiz  Schwiz 1:4 (1:1)
22. Juni 1994, 16:30 Uhr PDT (23. Juni, 01:30 Uhr MESZ) z Pasadena
Vereinigte Staaten  USA Kolumbien  Kolumbie 2:1 (1:0)
26. Juni 1994, 13:00 Uhr PDT (22:00 Uhr MESZ) z Pasadena
Vereinigte Staaten  USA   Rumänie 0:1 (0:1)
26. Juni 1994, 13:00 Uhr PDT (22:00 Uhr MESZ) z Palo Alto
Schweiz  Schwiz Kolumbien  Kolumbie 0:2 (0:1)

Gruppe BBearbeite

Pl. Land Sp. S U N Tore Diff. Punkte
 1. Brasilien  Brasilie  3  2  1  0 06:10  +5 07
 2. Schweden  Schwede  3  1  2  0 06:40  +2 05
 3. Russland  Russland  3  1  0  2 07:60  +1 03
 4.   Kamerun  3  0  1  2 03:110  −8 01
19. Juni 1994, 16:30 Uhr PDT (20. Juni, 01:30 Uhr MESZ) z Pasadena
  Kamerun Schweden  Schwede 2:2 (1:1)
20. Juni 1994, 13:00 Uhr PDT (22:00 Uhr MESZ) z Palo Alto
Brasilien  Brasilie Russland  Russland 2:0 (1:0)
24. Juni 1994, 13:00 Uhr PDT (22:00 Uhr MESZ) z Palo Alto
Brasilien  Brasilie   Kamerun 3:0 (1:0)
24. Juni 1994, 19:30 Uhr EDT (25. Juni, 01:30 Uhr MESZ) z Pontiac
Schweden  Schwede Russland  Russland 3:1 (1:1)
28. Juni 1994, 13:00 Uhr PDT (22:00 Uhr MESZ) z Palo Alto
Russland  Russland   Kamerun 6:1 (3:0)
28. Juni 1994, 16:00 Uhr EDT (22:00 Uhr MESZ) z Pontiac
Brasilien  Brasilie Schweden  Schwede 1:1 (0:1)

Gruppe CBearbeite

Pl. Land Sp. S U N Tore Diff. Punkte
 1. Deutschland  Dytschland  3  2  1  0 05:30  +2 07
 2. Spanien  Spanie  3  1  2  0 06:40  +2 05
 3.   Südkorea  3  0  2  1 04:50  −1 02
 4.   Bolivie  3  0  1  2 01:40  −3 01
17. Juni 1994, 14:00 Uhr CDT (21:00 Uhr MESZ) z Chicago
Deutschland  Dytschland   Bolivie 1:0 (0:0)
17. Juni 1994, 18:30 Uhr CDT (18. Juni, 01:30 Uhr MESZ) z Dallas
Spanien  Spanie   Südkorea 2:2 (0:0)
21. Juni 1994, 15:00 Uhr CDT (22:00 Uhr MESZ) z Chicago
Deutschland  Dytschland Spanien  Spanie 1:1 (0:1)
23. Juni 1994, 19:30 Uhr EDT (24. Juni, 01:30 Uhr MESZ) z Foxborough
  Südkorea   Bolivie 0:0
27. Juni 1994, 15:00 Uhr CDT (22:00 Uhr MESZ) z Chicago
  Bolivie Spanien  Spanie 1:3 (0:1)
27. Juni 1994, 15:00 Uhr CDT (22:00 Uhr MESZ) z Dallas
Deutschland  Dytschland   Südkorea 3:2 (3:0)

Gruppe DBearbeite

Pl. Land Sp. S U N Tore Diff. Punkte
 1.   Nigeria  3  2  0  1 06:20  +4 06
 2.   Bulgarie  3  2  0  1 06:30  +3 06
 3. Argentinien  Argentinie  3  2  0  1 06:30  +3 06
 4. Griechenland  Griecheland  3  0  0  3 00:100 −10 00
Bulgarie dur diräkte Verglych vor Argentinie Gruppezweete
21. Juni 1994, 12:30 Uhr EDT (18:30 Uhr MESZ) z Foxborough
Argentinien  Argentinie Griechenland  Griecheland 4:0 (2:0)
21. Juni 1994, 18:30 Uhr CDT (22. Juni, 01:30 Uhr MESZ) z Dallas
  Nigeria   Bulgarie 3:0 (2:0)
25. Juni 1994, 16:00 Uhr EDT (22:00 Uhr MESZ) z Foxborough
Argentinien  Argentinie   Nigeria 2:1 (2:1)
26. Juni 1994, 11:30 Uhr CDT (18:30 Uhr MESZ) z Chicago
  Bulgarie Griechenland  Griecheland 4:0 (1:0)
30. Juni 1994, 19:30 Uhr EDT (1. Juli, 01:30 Uhr MESZ) z Foxborough
Griechenland  Griecheland   Nigeria 0:2 (0:1)
30. Juni 1994, 18:30 Uhr CDT (1. Juli, 01:30 Uhr MESZ) z Dallas
Argentinien  Argentinie   Bulgarie 0:2 (0:0)

Gruppe EBearbeite

Pl. Land Sp. S U N Tore Diff. Punkte
 1. Mexiko  Mexiko  3  1  1  1 03:30  ±0 04
 2.   Irland  3  1  1  1 02:20  ±0 04
 3. Italien  Italie  3  1  1  1 02:20  ±0 04
 4. Norwegen  Norwege  3  1  1  1 01:10  ±0 04
Irland dur diräkte Verglych vor Italie Gruppezweete
18. Juni 1994, 16:00 Uhr EDT (22:00 Uhr MESZ) z East Rutherford
Italien  Italie   Irland 0:1 (0:1)
19. Juni 1994, 16:00 Uhr EDT (22:00 Uhr MESZ) z Washington, D.C.
Norwegen  Norwege Mexiko  Mexiko 1:0 (0:0)
23. Juni 1994, 16:00 Uhr EDT (22:00 Uhr MESZ) z East Rutherford
Italien  Italie Norwegen  Norwege 1:0 (0:0)
24. Juni 1994, 12:30 Uhr EDT (18:30 Uhr MESZ) z Orlando
Mexiko  Mexiko   Irland 2:1 (1:0)
28. Juni 1994, 12:30 Uhr EDT (18:30 Uhr MESZ) z East Rutherford
  Irland Norwegen  Norwege 0:0
28. Juni 1994, 12:30 Uhr EDT (18:30 Uhr MESZ) z Washington, D.C.
Italien  Italie Mexiko  Mexiko 1:1 (0:0)

Gruppe FBearbeite

Pl. Land Sp. S U N Tore Diff. Punkte
 1. Niederlande  Niiderlande  3  2  0  1 04:30  +1 06
 2.   Saudi-Arabie  3  2  0  1 04:30  +1 06
 3.   Belgie  3  2  0  1 02:10  +1 06
 4. Marokko  Marokko  3  0  0  3 02:50  −3 00
Niderlande dur diräkte Verglych vor Saudi-Arabie Gruppezweete
19. Juni 1994, 12:30 Uhr EDT (18:30 Uhr MESZ) z Orlando
  Belgie Marokko  Marokko 1:0 (1:0)
20. Juni 1994, 19:30 Uhr EDT (21. Juni, 01:30 Uhr MESZ) z Washington, D.C.
Niederlande  Niiderlande   Saudi-Arabie 2:1 (0:1)
25. Juni 1994, 12:30 Uhr EDT (18:30 Uhr MESZ) z Orlando
  Belgie Niederlande  Niiderlande 1:0 (0:0)
25. Juni 1994, 12:30 Uhr EDT (18:30 Uhr MESZ) z East Rutherford
  Saudi-Arabie Marokko  Marokko 2:1 (2:1)
29. Juni 1994, 12:30 Uhr EDT (18:30 Uhr MESZ) z Orlando
Marokko  Marokko Niederlande  Niiderlande 1:2 (0:1)
29. Juni 1994, 12:30 Uhr EDT (18:30 Uhr MESZ) z Washington, D.C.
  Belgie   Saudi-Arabie 0:1 (0:1)

Ranglischt vu dr GruppedritteBearbeite

Pl. Land Sp. S U N Tore Diff. Punkte
 1. Argentinien  Argentinie  3  2  0  1 06:30  +3 06
 2.   Belgie  3  2  0  1 02:10  +1 06
 3. Vereinigte Staaten  USA  3  1  1  1 03:30  ±0 04
 4. Italien  Italie  3  1  1  1 02:20  ±0 04
 5. Russland  Russland  3  1  0  2 07:60  +1 03
 6.   Südkorea  3  0  2  1 04:50  −1 02

FinalrundiBearbeite

SpiilplanBearbeite

Achtelfinale Viertelfinale Halbfinale Finale
                           
           
  A1:   Rumänie  3
  D3: Argentinien  Argentinie  2  
    Rumänie  2 (4)
    Schweden  Schwede  02 (5)2  
  F2:   Saudi-Arabie  1
  B2: Schweden  Schwede  3  
  Schweden  Schwede  0
    Brasilien  Brasilie  1  
  B1: Brasilien  Brasilie  1
  A3: Vereinigte Staaten  USA  0  
  Brasilien  Brasilie  3
    Niederlande  Niiderlande  2  
  F1: Niederlande  Niiderlande  2
  E2:   Irland  0  
  Brasilien  Brasilie  00 (3)2
    Italien  Italie  0 (2)
  C1: Deutschland  Dytschland  3
  F3:   Belgie  2  
  Deutschland  Dytschland  1
      Bulgarie  2  
  E1: Mexiko  Mexiko  1 (1)
  D2:   Bulgarie  01 (3)2  
    Bulgarie  1
    Italien  Italie  2   Spil um Platz drei
  D1:   Nigeria  1
  E3: Italien  Italie  021  
  Italien  Italie  2   Schweden  Schwede  4
    Spanien  Spanie  1       Bulgarie  0
  A2: Schweiz  Schwiz  0
  C2: Spanien  Spanie  3  

1 Sieg nach Verlängerung
2 Sieg im Elfmeterschießen

AchtelfinaleBearbeite

 
Niderlande gege Irland im Citrus Bowl z Orlando, Florida am 4. Juli 1994
2. Juli 1994, 12:00 Uhr CDT (19:00 Uhr MESZ) z Chicago
Deutschland  Dytschland   Belgie 3:2 (3:1)
2. Juli 1994, 16:30 Uhr EDT (22:30 Uhr MESZ) z Washington, D.C.
Schweiz  Schwiz Spanien  Spanie 0:3 (0:1)
3. Juli 1994, 12:00 Uhr CDT (19:00 Uhr MESZ) z Dallas
  Saudi-Arabie Schweden  Schwede 1:3 (0:1)
3. Juli 1994, 13:30 Uhr PDT (22:30 Uhr MESZ) z Pasadena
  Rumänie Argentinien  Argentinie 3:2 (2:1)
4. Juli 1994, 12:00 Uhr EDT (18:00 Uhr MESZ) z Orlando
Niederlande  Niiderlande   Irland 2:0 (2:0)
4. Juli 1994, 12:30 Uhr PDT (21:30 Uhr MESZ) z Palo Alto
Brasilien  Brasilie Vereinigte Staaten  USA 1:0 (0:0)
5. Juli 1994, 13:00 Uhr EDT (19:00 Uhr MESZ) z Foxborough
  Nigeria Italien  Italie 1:2 n. V. (1:1, 1:0)
5. Juli 1994, 16:30 Uhr EDT (22:30 Uhr MESZ) z East Rutherford
Mexiko  Mexiko   Bulgarie 1:1 n. V. (1:1, 1:1), 1:3 i. E.

ViertelfinaleBearbeite

 
Dr Lothar Matthäus verwandlet e Elfmeter gege Bulgarie
9. Juli 1994, 12:00 Uhr EDT (18:00 Uhr MESZ) z Foxborough
Italien  Italie Spanien  Spanie 2:1 (1:0)
9. Juli 1994, 14:30 Uhr CDT (21:30 Uhr MESZ) z Dallas
Brasilien  Brasilie Niederlande  Niiderlande 3:2 (0:0)
10. Juli 1994, 12:00 Uhr EDT (18:00 Uhr MESZ) z East Rutherford
  Bulgarie Deutschland  Dytschland 2:1 (0:0)
10. Juli 1994, 12:30 Uhr PDT (21:30 Uhr MESZ) z Palo Alto
  Rumänie Schweden  Schwede 2:2 n. V. (1:1, 0:0), 4:5 i. E.

HalbfinaleBearbeite

13. Juli 1994, 16:00 Uhr EDT (22:00 Uhr MESZ) z East Rutherford
  Bulgarie Italien  Italie 1:2 (1:2)
13. Juli 1994, 16:30 Uhr PDT (14. Juli, 01:30 Uhr MESZ) z Pasadena
Schweden  Schwede Brasilien  Brasilie 0:1 (0:0)

Spiil um Blatz 3Bearbeite

16. Juli 1994, 12:30 Uhr PDT (21:30 Uhr MESZ) z Pasadena
Schweden  Schwede   Bulgarie 4:0 (4:0)

FinaleBearbeite

Brasilien  Brasilie Italien  Italie Ufstellig
Brasilien  Brasilie 
Finale
17. Juli 1994, 12:30 Uhr PDT (21:30 Uhr MESZ) z Pasadena (Rose Bowl)
Ergebnis: 0:0 n. V., 3:2 i. E.
Zueschauer: 94.194
Schidsrichter: Sándor Puhl (  Ungarn)
Spilbericht
Italien  Italie 
Cláudio Taffarel - Aldair, Márcio Santos, Mauro Silva - Jorginho (21. Cafu), Carlos Dunga (C) , Branco - Mazinho, Zinho (106. Viola) - Bebeto, Romário
Trainer: Carlos Alberto Parreira
Gianluca Pagliuca - Franco Baresi (C)  - Antonio Benarrivo, Roberto Mussi (35. Luigi Apolloni), Paolo Maldini - Nicola Berti, Demetrio Albertini, Dino Baggio (95. Alberigo Evani), Roberto Donadoni - Roberto Baggio, Daniele Massaro
Trainer: Arrigo Sacchi
Elfmeterschieße

  Dr Pagliuca haltet gege dr Márcio Santos

  1:1 Romário

  2:2 Branco

  3:2 Dunga
  Baresi schießt iber s Dor

  0:1 Albertini

  1:2 Evani

  Dr Taffarel haltet gege dr Massaro

  Dr Baggio iber s Dor
  Mazinho, Cafu   Apolloni, Albertini

WeblinkBearbeite

FueßnoteBearbeite