Hauptmenü ufmache

Die Liste vo ägyptische Götter umfasst näbe de bekannte und weniger bekannte Götter vom Land au Götter vo einzelne Gebiet und Gau (Nome) und au Dämone, wo in verschiidene Gstalte und Forme in der ägyptische Mythologii erwähnt wärde. Ufgfüehrt si au „vergöttligti“ Mensche usser de Pharaone, wo göttliche Rang gha hai und in ihre Totentempel im Rahme vom Totenkult verehrt worde si. Si si in der Liste vo de Pharaone aufgfüehrt.

ListedetailBearbeite

D Liste isch alphabetisch noch de bekanntiste Näme mit Hieroglyphe , Umschrift, erä churze Beschriibig und wiitere Variante vom Name agleit. Die alternative Näme si do nit verlinggt. D Götternäme in Hieroglyphe si fast usschliesslig ohni Ideogramm oder Determinativ gschriibe.

D GötternämeBearbeite

Wie bi de ägyptische König, so git s au bi de Götter gräzisierti Schriibwiisen (z. B. Osiris oder Isis) und sonigi, wo vo de Hieroglyphe abgleitet si (Aker oder Bastet). Wil die ägyptischi Schrifte vor em Koptische keini Vokal kennt het und die ursprüngligi Usprooch unbekannt isch, bruucht mä für d Überträgig in unser Schriftsystem ä Transliteration. Mit em Iisetze vom enä „E“ zwüsche de Konsonante wärde d Näme denn läsbar (än Art Transkription.) D Umsetzig vo de Konsonante in die verschiidnige moderne Sproche het zu no meh alternative Näme gfüehrt.

Ä chliis Biispil: der ägyptisch Gott wpj-w3wt. D Ägyptologe läse und säge Wepwawet, und wil ä W hüfig au as U gläse wird, entstoht so ä wiiteri Läsart: Upuaut.

 
Der Sunnegott Re-Harachte
Inhaltsverzeichnis A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 
D Göttin vo der Liebi Isis

ListeBearbeite

Name In Hieroglyphe Umschrift Churzi Beschreibig/Bedütig Variante
Aah ˁ3 Ein vo de Schöpfergötter. Aa
Aker
  
 
3krw Än Ärdgott vo der Unterwält. Beschützt mit em Seth zsämme dr Re vor em Apophis. Akar
Am-Heh
     
ˁm-ḥḥ Frässer vo de Millione.
Amaa
    
 
 
ˁm-ˁ3 Än Unterwältgott im ägyptische Dotebuech, Frässer vom Esel.
Amaunet
  
 
 
Jmn.t Ä schlangenartigi Göttin us der Spotziit. S wiiblige Gegestück zum Amun, die Versteggti. Amonet
Ament Bewacher vom Iigang zur Unterwält. S männlige Gegestück zu dr Amentet, der Westlig.
Amentet
  
 
 
Jmnt.t D Göttin vom Weste, ä Dotegöttin. Imentet.
Ammit
     
 
 
ˁm-mw.t D „Frässere vo de verurteilte Dote“. Si frisst s Härz vo de Dote, wo gsündigt hai. Amemet, Ammut
Amset
    
Jms.tj Schutzgott vo de Kanope. Ein vo de vier Horussöhn. Beschützer vo der Läbere. Imsti, Imset
Amun
  
 
Jmn Im Neue Riich isch er ein vo de Urgötter vo der Achtheit vo Hermopolis gsi; au Amun-Re. Amen, Amon, Ammon, Imen, Imenand
Anat
 
 
   
 
 
ˁnt Ä Chriegsgöttin, ursprünglig westsemitisch/altsyrisch. Schutzgöttin gege wildi Dier. Anath
Anedjti
 
 
     
ˁnḏ.t.j Ortsgott vo Anedjti im 9. unterägyptische Gau, verschmulze mit em Osiris. Andjety, Anezti
Anhor
   
 
 
  
Jnj-r.t Schutzgott vo de Soldate und Jeger. Onuris
Anhuret Lokalgottheit vo Leontopolis An-huret
Anubis
  
 
 
Jnp.w Gott vo de Dotenrite Anoubis, Anpu, Inpu
Anuket
 
 
 
 
ˁnq.t Ä nubischi Göttin, wo mit em Chnum und dr Satis d Göttertriade vo Elephantine bildet. Anukis
Apis
  
 
 
ḥp Der heilig Muni vo Memphis. Hap, Hape
Apophis
 
   
 
ˁ3pp Ä Schlangedämon, wo d Uflösig, d Finsternis und s Chaos verkörperet. Apep, Apepi
Asch
  
Ä falkechöpfige Gott vo der westlige Wüesti.
Aton
  
 
 
Jtn Sunnegott. Bildligi Darstellig unter em Echnaton as Sunneschiibe mit Sunnestrahle, wo chliini Händ hai und s Anch hebe; dr Gott het dr sogenannt „lehrhafti Name“ gha, wo in zwei Kartusche gschriibe wärde. Aten, Iten
Atum
  
 
j(t)tm Schöpfergott us Heliopolis Tem, Tum
Ba-Pef
  
 
B3pf D Seel, im Amduat. ä chliini, boshafti Gottheit.
Babi
      
B3bj auch B3b3 Ä Dämon, wo in de menschlige Iigweid läbt. Baba, Baby, Bebon
Banebdschedet
    
   
B3-nb-ḏdt Lokalgott vo der Hauptstadt vom 16. Gau Mendes. Er het as Verkörperig vo de Ba-Seel vo de Gottheite Re, Schu, Geb und Osiris gulte. Banebdjedet (Ba, Herr von Djedet)
Bastet
     
 
B3stjt Chatze-, Glücks- und Fruchtbarkeitsgöttin. Bast
Basti
          
B3stj Ein vo de 42 Doterichter vom Dotegricht.
Bat
   
B3t Lokalgöttin vom 7. oberägyptische Gau
Bata
   
 
 
 
B3t3 Munigottheit us em Neue Riich us der Stadt Sako/Kasa (17. oberägyptische Gau).
Behedeti
     
(Horus vo Edfu)
    
(Dä vo Edfu)
Ḥrw Bḫdtj „Dä vo Edfu“. Ursprünglig us em 4./5. unterägyptische Gau. Horus vo Edfu
Bes
   
Bs Ä Zwerggott, wo vor gföhrlige Wüestedier schützt. Er wird au as Gott vo der Zügig und der Geburt agluegt.
Buchis
   
Bḫ Der heilig Orakelmuni vom Gott Montu.
Chemy
     
mj "Dä wo umstürzt". Ein vo de 42 Doterichter vom Dotegricht.
Chentechtai
  
 
 
Ḫntj-ẖtj As Chrokodil, spöter as Falk, dargstellt. Lokalgott us der Stadt Athribis (10. unterägyptisch Gau). Chenti-Cheti
Chepri
   
 
 
Ḫpr(j) Sunnegott, wo as Mistchäfer dargstellt wird. Cheper, Chepre, Khepera
Cheribakef
    
 
ẖrj-b3q=f Memphitischi Baumgottheit. Cheribaqef
Cherti
 
 
 
ẖrtj Gott vo der Unterwelt. Fährimann vom Dod. Kherty (änglisch)
Chnum
  
ẖnmw Schöpfergott mit emä Chopf vom enä Schofbock, ursprünglig us Esna. Chnubis, Chnumis, Chnuphis, Knuphis, Khnum (änglisch)
Chons
 
 
  
ḫnsw Mondgott. Dr Sohn in der thebanische Triade. Chonsu, Khensu, Khonsu, Khonshu
Chontamenti
  
 
   
Ḫntj-jmntjw Der Erst vo de Westlige (d. h. vo de Dote), lueg Anubis und Osiris Chenti-Imentiu
Dedwen
 
 
 
 
 
später auch
   
 
Ddwn Nubische Gott, wo dr Weihruuch bringt Arensnuphis-Dedun, Dedun
Duamutef
   
 
Dw3-mwt=f Schutzgott vo de Kanope. Ein vo de vier Horussöhn. Beschützer vom Mage.
Dunanui
   
 
   
Dwn- ˁnwj Falkegott im 18. oberägyptische Falkegau.
Geb
  
Gb Ärdgott
Gengen Wer Gans-Gott
Ha
   
 
 
Ḥ3 „Herr vo de Libyer“, as Mensch dargstellt. Er dräit d Hieroglyphe für 'Wüesti' uf der Stirne. Er begleitet die Dote in d Underwält.
Hah
 
Ḥ Ḥ Gott vo der Ändlosigkeit und Ewigkeit. Heh, Huh
Hapi
  
 
 
 
 
ḤḪpj Gott vom Nil und de Überschwemmige
Hapi
  
 
  
Ḥpj Schutzgott vo de Kanope. Ein vo de vier Horussöhn. Beschützer vo der Lunge.
Harachte
  
   
Ḥrw3ḫtj Der horizontischi Horus, "Horus vo de beide Horizont". Gott vo der Morgesunne. Ei Underform vom Gott Horus. Hor-Achti
Harendotes
     
 
Ḥ r-n ḏ -jt=f "Horus, wo si Vater schützt". Schutzgottheit.
Harmachis
  
 
Ḥrw m 3ḫt "Horus im Horizont". Personifikation vo der Sunne wo ufgoht. Berühmtisti Darstellig: Grossi Sphinx vo Gizeh. Houroun (franz.)
Haroeris
  
 
 
Ḥr wr Horus der Gross oder Horus der Alt Her-ur
Harpokrates
   
 
 
 
r.w-p3-rd Horus, s Chind. Fruchtbarkeitsgott; Personifikation vo der Sunne wo ufgoht.
Harsiese
    
 
Ḥr z3 3st Horus, Sohn vo der Isis. Bezeichnig für ä Gott Horus as Chind.
Hathor
 
Ḥt Ḥrw Huus vom Horus. Göttin vom Weste, der Liebi, em Friide, der Schönheit, vom Danze, der Kunst und der Musig.
Hatmehit
  
     
  
3.t-m.jt Göttin vom 16. unterägyptische Gaue. In der Spotziit d Frau vom Schofbock vo Mendes.
Hauhet
     
Ḥḥwt In der Achtheit von Hermopolis Gott vo der Unendlichkeit vom Ruum. Hehet
Hededet
  
 
 
 
 
ddt Vereinigung vo der Schutzgöttin Selket und der Muetergöttin Isis.
Hedj-hotep
  
   
 
Ḥḏ-ḥtp Gott vom Wäbe
Heka
  
Ḥk3 D Personifikation vo der Schöpferkraft, vo dr Magii Hike
Heket
  
 
 
qt Wassergöttin, Göttin vo der Geburt Heqet
Hemen
   
 
 
mn Falkeförmige Schutzgott vo der oberägyptische Stadt El-Moalla
Hemsut
    
Ḥmwst wiibligs Gegestück vo de Ka Hemuset
Herischef
 
 
 
 
r.j-šj=f Fruchtbarkeitsgott und Lokalgottheit vo Herakleopolis. Arsaphes, Harischef, Harsaphes
Hesat
  
 
  
ḥs3t Ä Chuehgöttin. Hesahet, Hesaret
Hetepbakef
   
Ḥtp-b3q=f Memphitischi Baumgottheit. Hetepbaqef
Horus
 
r.w dä wo wiit äwäg isch. Himmel-, Wält-, Liechtgott und Beschützer vo de Chinder. Hauptgott vo der früehe Mythologii. Arueris, Harp-Re
Igai
       
 
Jg3j Herr vo de Oase.
Ihi
    
Jj Gott vo der Musig. „Dr Einzig vo der Hathor“. Ehi
Imhotep
   
   
jy-m-ḥtp "Dä wo in Friide chunnt". Berooter und Archidekt vom Pharao Djoser. Vergöttlichte Mensch: noch dr Dradition e geniale Baumeister, Schriftglehrte, Arzt, Erfinder, Magier.
Inmutef
   
 
jwn-mw.t=f Pfiiler vo siinere Mueter.
Isfet
  
 
 
 
jzf.t Gegespiilere vo der Göttin Maat, s Chaos.
Isis
  
 
3st Vorbild für alli Müeter, Beschützere vo de Chinder, Mueter vom Horus, Schwöster und Frau vom Osiris. Beschützere vo der Kanope vom Amset. Aset, Iset
Jah
       
 
 
(Jah-Djehuti)
Jˁḥ ḏḥwtj Mondgott Jah-Djehuti, Yah, Joh
Junit
  
 
   
Jwnj "Die Farbigi". Göttin us em Ägyptische Dotebuech. Init
Jusaas
    
 
   
 
 
Jw=s ˁ3=s Eigentlig ä theologischi Konstruktion, wo d „Gotteshand“ personifiziert, mit welere dr Atum us sich selber d Wält erschaffe het. Jusas, Iuesaes, Juesaaes, Saosis
Kamutef
   
 
K3-mwt=f "Muni vo siiner Mueter". Wird mit em Amun identifiziert. Kamephis
Kauket
 
 
   
Kkw.t Si und ihre Ma Kuk si d Urgötter vo der Finsternis. Sie verkörperet s urziitlige Chaos. Keket
Kebechsenuef
   
 
QbḤ-snw=f Schutzgott vo de Kanope. Ein vo de vier Horussöhn. Beschützer vom Darm. Kebehsenuef, Qebehsenuef
Kemuer
   
Km-wr Munigottheit us Athribis Kem-wer
Kuk
 
 
  
 
Kkw Er und sii Frau Kauket si d Urgötter vo der Finsternis. Er verkörperet d Finsternis selber. Keku
Maat
  
 
M3ˁ.t D Wältornig, d Grechtigkeit.
Mafdet
 
 
 
 
  
M3fd.t Ä Chatzegöttin, wo d Chöpf vo de hiigrichtete Verbrächer frisst.
Mahaf
 
 
    
M33-ḥ3=f Der himmlischi Fährima im altägyptische Dotebuech.
Mahes
    
M3ḥs „Der läbig Leu“, isch in de Pyramidetext erwähnt. Mechit, Mios, Miysis
Mandulis
 
 
  
 
 
Mrwl Sunnegottheit, wo ursprünglig us Unternubie cho isch Merwel
Mechenti-en-Irty
  
 
 
   
M ḫ ntj -jrtj Stadtgott vo Letopolis. Chenti-Irty, Chenti-chem
Mehen
 
 
Mḥn Schlangegott us em Amduat, Schutzgott.
Mehet-uret
 
 
 
Mḥt-wrt "Die gross Fluet". Verkörperig vom Urgwässer, wo der Sunnegott drus uftaucht. Ihet, Meheturet, Methyer
Mehit
     
 
 
Mḥjt Frau vom Stadtgott Onuris. Mehyt
Menhit
 
 
    
 
 
Mnjt Göttin vom Kampf: "d Schlächtere"; aber au Chronegöttin Menhyt
Meretseger
 
 
 
 
 
  
Mr=s-gr "Die wo s Stillsii gärn het". Meretserger, Merserger, Meretserger
Meschenet
   
 
 
 
Msḫn.t Geburts- und Dotegöttin; Personifizierig vom ä königliche Geburtsort Mesechenet
Min
 
 
Mnw "Herr vo Koptos". Fruchtbarkeitsgott.
Mnevis
 
 
 
 
 
Mr-Wr Muni vo Heliopolis. Mer-wer (im Neue Riich)
Month
 
 
  
Mnṯw Falkegott vo Thebe. Gott vom Chrieg und Beschützer vo de Waffe. Mentu, Montu, Muntu
Mut
  
Mwt Wie Isis oder Hathor die symbolischi Mueter vom Pharao. Mueter vom Chons, Frau vom Amun.
Naunet
     
 
 
 
 
 
N3wnt Wiibligs Gegestück zur Nun.
Nebet-achu
 
 
  
Nbt3ḫw „Herrin vo de Verklärte“. Göttin us em Amduat.
Nebet-anch
 
 
 
Nbtˁnḫ „Herrin vom Läbe“. Göttin us em Amduat.
Nebethetepet
 
 
 
   
 
 
 
Nbttpt Heliopolitanischi Göttin, wiibligs Pendant zum Atum
Nechbet
   
 
Nḫbt Schutzgöttin vo de Pharaone.
Nefertem
  
 
 
 
 
Nfr-tm Gott vo der Lotusblueme, us em Urgwässer uf d Wält cho Nefertum
Nehebkau
 
 
      
 
 
Nḥbk3w Wächter über ä Iigang zum Jensiits.
Nehemetawai
 
 
  
 
    
Nḥmt-ˁ3tj "Herrin vo der Stadt". Nehemet-await, Nehemety-awai
Neith
 
 
 
Nt Beschützere vo der Kanope vom Duamutef. Nit
Nemti
 
auch
 
ˁntj oder ˁntjwj Der Wanderer; Falkegott vom 12. oberägyptische Bergvipere-Gau (Adfet-Gau). Anti, Antaios
Neper
 
 
 
 
Npr / (Npj) Chorngottheit Nepri
Nephthys
 
 
  
 
 
Nb.t-w.t Schwöster vo dr Isis, em Osiris und em Seth (au däm si Frau). Beschützere vo der Kanope vom Hapi. Nebet-hut
Nun
     
 
 
Nnj Personifizierig vom Urgwässer, wo der Urhügel drus uftaucht isch. Niu, Nu
Nut
   
 
Nwt Himmelsgöttin. Stellt s Himmelsgwölb dar.
Osiris
 
 
Wsjr "Der ersti vo de Westlige (de Dote), Herr vo Abydos". Gott vom Jensiits. Wenen-nefer (Biiname), Omphis, Onnophris, Onophrios
Pa-neb-taui
 
 
 
 
P3-nb-t3wj Bekannt us der Spootziit us em Doppeltempel vo Kom Ombo. Er gilt dört as Sohn vo der Ta-senet-nofret.
Pachet
   
 
 
auch
  
 
 
P3ḫt "Die wo gross isch an Zauberchraft" Pechet
Petet ptt Ein vo de siibe Skorpion vo der Isis
Petesuchos
 
 
    
P3- ḏsbk Lokali Näbeform vom Gott Sobek im Faijum.
Phoenix (Benu)
 
Bnw "Der Jeger vo Heliopolis". Symbol vo der Verjüngig und Uferstehig. Im Doteglaube git s ä Wäsensverwandtschaft zwüschem Benu-Reiher und em Ba-Vogel.
Ptah
 
 
 
Pt Schutzpatron vo der Stadt Memphis, vo de Handwärker und Künstler.
Ptireus
Qadschu
  
 
 
 
 
Qdš Ursprünglig ä syrisch/kanaanäischi Göttin; het spöter ä Götter-Triade mit em Min und Reschef bildet. Qadesch, Qadesh, Qedeschet
Rat-taui
 
 
 
 
 
 
   
R ˁt-t3wj Wiibligi Parallelbildig zum Sunnegott Re (siit em Neue Riich). Rat, Rattaui, Rattawi
Re
 
 
Gott vo der Sunne, Vater vo alle Götter. Ra, Rait
Re-Harachte
 
 
  
   
Rˁ.w-ḥr.w-3ḫ.tj Verschmelzig vo de Götter Re und Harachte; lokali Sonderform; Verehrig z Heliopolis. Ra-Horakhty
Renenutet
 
 
 
  
 
Rnnwt Göttin wo s Läbe schützt. "Die wo an Zauberchraft gross isch." Au Thermuthis. Renenwetet
Repit
 
 
  
oder
 
 
   
Rpwt; Rpjt "Horusaug uf der Westsiite vo Achmim". Reput
Reschef
 
 
   
Ršp Kanaanitische Gott, wo in der Mitti vo der 18. Dynastii au z Ägypte verehrt worden isch, zerst as Chriegsgott. Er isch verbunde mit der Göttin Qadschu. Reshep, Reschep
Ruti
    
auch
   
 
Rwtj Doppelleu, Sunnegott, ein vo de Doterichter
Sachmet
  
 
  
Sḫmt Göttin mit Leuechopf, Göttin vom Chrieg, vo der Chrankhet, aber au vo der Heilig Sechmet, Sekhmet
Satis
      
Sṯ t Herrin vo Elephantine. Spendere vom "chüehle Wasser, wo us Elephantine chunnt". Satet, Satjit
Schai
     
Š3j S Schicksal, d Vorbestimmig Schay, Shai
Sched
 
 
  
Šdw Name vom chindlige Horus as "Retter" vor geföhrlige Dier (im Neue Riich)
Schentait
 
 
 
 
    
Šnt3yt Wichtigi Helfere bi der Wiiderbeläbig vom Osiris. Schentajet, Schentajit
Schepsi
  
Špsj "Der Herrlich." Verehrig z Hermopolis as lokale Sunnegott.
Schesemtet
    
 
Šsmtt Leuegöttin, wo dr Sachmet sehr nooch stoht. Ta-Sent-Neferet, Schesmetet, Shesmetet, Smithis
Schesemu
 
 
   
Šzmw Herr vo der Parfüm- und Salbeherstellig; Balsamierigsgott. Schesmu, Shesmu
Schu
   
Šw Personifizierti Luft zwüschem Himmel und dr Ärde. Chu, Schow, Shu
Sebioumeker nubischi Göttin, Partnere vom Arensnuphis/Dedwen
Sefegiru
 
 
      
 
 
Sfg-jrw „De mit dr gheime Gstalt“
Selket
  
   
Srqt Schutzgöttin vom König und Beschützere vo der Kanope vom Kebechsenuef. Selqet, Selkis, Serket
Semataui
  
 
auch
   
 
Sm3-t3wj "Vereiniger vo de beide Länder". Harsomtus, Somtus
Sepa
 
 
  
Sp3 Verehrig under em Name vo siim Dier, em Duusigdfüessler, z Heliopolis; spiilt bi dr Beschwörig vo bösartige Dier as Schutzgott ä Rolle.
Serapis
 
 
  
 
wsjr-ḥjpj Memphitischi Form vom Osiris, wo mit em Apis verbunde worden isch. Sarapis
Seschat
    
oder
 
Sš3t Göttin vo der Schriib- und Rächnigskunst. Safech, Sefchet-Abwi, Seschet
Seth
  
 
St / Stš Gott vo der Wüesti, vom Unwätter, Chaos, der Gwalt, em Durenander und em Verderben, aber au Schutzgott vo de Oase, Gott vo de Metall und Dotegott, wo die Dote abholt. Setech, Setek, Setekh, Setes, Sutech, Sutekh, Suty
Sia
     
Sj3 Personifikation vo der göttlige Erkenntnis (im Amduat).
Sobek
    
Sbk Chrokodilgott mit vile Eigeschafte. Sebak, Sebek, Suchos
Sokar
 
 
 
Zkrj Ein vo de eltiste Dotegötter.
Sopdet
   
 
 
 
Spdt Göttin, wo der Sirius (Hundsstern) verkörperet, au d Göttin vo der Nilfluet, der Überschwemmig, der Fruchtbarkeit und vom Ursprung vo der Wält. Sothis, Sotis
Sopdu
   
 
 
Spd "Herr vo de Fremdländer". Sehr alte Falkegott. Sopedu
Ta-Bitjet
      
 
T3-bjṯt Ä Frau vom Horus.
Ta-senet-nofret
    
 
 
T3snt nfrt „Die schöni Schwöster“ isch ä Bezeichnig für die altägyptischi Göttin Hathor. Senetnofret, Ta-Sent-Neferet
Tajet
 
 
   
 
 
T3jtt Göttin vom Wäbe. Tait, Taitet, Tayet
Tatenen
 
 
   
T3-}nn Ärdgott, Gott vom Urgwässer und em Urhügel, Schöpfigsgott.
Taweret
   
 
  
T3wrt Schutzgöttin vo schwangere Fraue. Apet, Opet, Reret, Rert, Taueret, Tauret, Taurt, Thoeris, Toeris, Tueris
Tefnut
 
 
 
 
 
Tfnt Eini vo de nüün Schöpfergottheite in der heliopolitanische Kosmogonii. Göttin vo der Füechtigkeit Tefenet, Tefnet
Tenem
 
 
    
 
tnmw Stoht für s Verschwinde bzw. d Wäglosigkeit.
Tenemet
 
 
     
 
tnmw.t Frau vom Tenem. Göttin vo der Wäglosigkeit.
Tenemit
 
 
     
 
 
tnmy.t Schutzgöttin vom Bier
Thoth
    
 
 
ḏḥwtj Mondgott, Gott vo der Magii, de Glehrte, der Wüsseschaft, de Schriiber, der Wiisheit und vom Kalender. Dräit der Chopf vom enä Ibis. Tehut
Tjenenet
 
 
 
 
 
Ṯnnt Tenenit, Tjnenet
Tutu
 
 
 
 
 
twtw spootziitligi Schutzgottheit Tithoes
Upuaut
   
 
Wp-w3wt Chriegs- und Dotegott as Hund oder Schakal dargstellt. Ophois, Upwaut, Wepwawet
Wadj-Wer
   
W3ḏwr Dr gross Grüen. Fruchtbarkeitsgott mit em Hauptkultort im Nildelta.
Wadjet
   
W3ḏjt Schlangegöttin vom Deltagebiet mit der Hauptkultstätte z Buto. Buto, Edjo, Ouazet (französisch), Udjat, Uto
Wai Schebtiu-Schöpfergottheit. Erschaffer vom Chorn.
Wenet
  
 
Wnwt Göttin us em 15. oberägyptische Gau mit em Titel „Herrin vo

Wenu“.

Wenut, Wenwet, Unut
Weret Hekau
 
 
 
  
 
 
Wrt-ḥk3w Göttin us em Neue Riich, „die wo an Zauber gross isch“ . Werethekau
Wosret
   
 
 
Wsrt „Die Mächtigi, die Starki“. Schutzgöttin vo der Jugend. Useret, Usret

LiteraturBearbeite

  • Mary Barnett: Götter und Mythen des alten Ägypten. Verlag Gondrom 1998, ISBN 3-8112-1646-5
  • Hans Bonnet: Lexikon der ägyptischen Religionsgeschichte. Nikol-Verlag, Hamburg 2000, ISBN 3-937872-08-6
  • Rolf Felde: Ägyptische Gottheiten. Wiesbaden 1995
  • Lucia Gahlin: Ägypten – Götter, Mythen, Religionen. Edition XXL, ISBN 3-89736-312-7
  • Veronica Ions: Die großen Religionen der Welt – Götter, Mythen und Legenden. Verlag Buch und Welt 1988
  • Manfred Lurker: Lexikon der Götter und Symbole der alten Ägypter. Scherz Verlag 1998, ISBN 3-502-16430-4
  • Stephen Quirke: Altägyptische Religion. Reclam 1996, ISBN 3-15-010419-X
  • Ruth Schumann Antelme, Stéphane Rossini: Dictionnaire illustré des dieux de l'Égypte. Éditions du Rocher, 2003, ISBN 2-268-04793-8
  • R. H. Wilkinson: Die Welt der Götter im Alten Ägypten. Glaube – Macht - Mythologie. Stuttgart 2003

Lueg auBearbeite

WeblinggBearbeite


  Dä Artikel basiert uff ere fräie Übersetzig vum Artikel „Liste_ägyptischer_Götter“ vu de dütsche Wikipedia.

E Liste vu de Autore un Versione isch do z finde.