Hauptmenü ufmache

Liste vu dr chemische Element noch em Namme


Inhaltsverzeichnis A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Liste vu dr chemische Elemente un dr nooch IUPAC zuelässige Atomnamme sortiert nooch em Namme mit Symbol un Ornigszahl. D'Atomnämme diene numme zue dr Bezeichnig vu Atome in chemische Verbindige un sotte au numme fer säller Zweck verwendet werre.

ABearbeite

Actinium (Ac, 89)
Aluminium (Al, 13)
Americium (Am, 95)
Antimon (Sb, 51)
Argentum (Ag, 47) (Atomnamme zur Benutzig gmäss dr chemische Nomenklatur)
Argon (Ar, 18)
Arsen (As, 33)
Astat (At, 85)
Aurum (Au, 79) (Atomnamme zur Benutzig gmäss dr chemische Nomenklatur)
Azote (N, 7) (Atomnamme zur Benutzig gmäss dr chemische Nomenklatur)

BBearbeite

Barium (Ba, 56)
Berkelium (Bk, 97)
Beryllium (Be, 4)
Bismut (Bi, 83)
Blei (Pb, 82)
Bohrium (Bh, 107)
Bor (B, 5)
Brom (Br, 35)

CBearbeite

Cadmium (Cd, 48)
Calcium (Ca, 20)
Californium (Cf, 98)
Cäsium (Cs, 55)
Carbon (C, 6) (Atomnamme zur Benutzig gmäss dr chemische Nomenklatur)
Cer (Ce, 58)
Chlor (Cl, 17)
Chohlestoff (C, 6)
Chrom (Cr, 24)
Copernicium (Cn, 112)
Cuprum (Cu, 29) (Atomnamme zur Benutzig gmäss dr chemische Nomenklatur)
Curium (Cm, 96)

DBearbeite

Darmstadtium (Ds, 110)
Dubnium (Db, 105)
Dysprosium (Dy, 66)

EBearbeite

Einsteinium (Es, 99)
Erbium (Er, 68)
Europium (Eu, 63)

FBearbeite

Fermium (Fm, 100)
Ferrum (Fe, 26) (Atomnamme zur Benutzig gmäss dr chemische Nomenklatur)
Fluor (F, 9)
Francium (Fr, 87)

GBearbeite

Gadolinium (Gd, 64)
Gallium (Ga, 31)
Germanium (Ge, 32)
Gold (Au, 79)

HBearbeite

Hafnium (Hf, 72)
Hassium (Hs, 108)
Helium (He, 2)
Holmium (Ho, 67)
Hydrargyrum (Hg, 80) (Atomnamme zur Benutzig gmäss dr chemische Nomenklatur)
Hydrogen (H, 1)

IBearbeite

Iise (Fe, 26)
Indium (In, 49)
Iod (I, 53)
Iridium (Ir, 77)

KBearbeite

Kalium (K, 19)
Kobalt (Co, 27)
Krypton (Kr, 36)
Kupfer (Cu, 29)

LBearbeite

Lanthan (La, 57)
Lawrencium (Lr, 103)
Lithium (Li, 3)
Lutetium (Lu, 71)

MBearbeite

Magnesium (Mg, 12)
Mangan (Mn, 25)
Meitnerium (Mt, 109)
Mendelevium (Md, 101)
Molybdän (Mo, 42)

NBearbeite

Natrium (Na, 11)
Neodym (Nd, 60)
Neon (Ne, 10)
Neptunium (Np, 93)
Nickel (Ni, 28)
Niob (Nb, 41)
Nitrogen (N, 7) (Atomnamme zur Benutzig gmäss dr chemische Nomenklatur)
Nobelium (No, 102)

OBearbeite

Osmium (Os, 76)
Oxygen (O, 8)

PBearbeite

Palladium (Pd, 46)
Phosphor (P, 15)
Platin (Pt, 78)
Plumbum (Pb, 82) (Atomnamme zur Benutzig gmäss dr chemische Nomenklatur)
Plutonium (Pu, 94)
Polonium (Po, 84)
Praseodym (Pr, 59)
Promethium (Pm, 61)
Protactinium (Pa, 91)

QBearbeite

Quecksilber (Hg, 80)

RBearbeite

Radium (Ra, 88)
Radon (Rn, 86)
Rhenium (Re, 75)
Rhodium (Rh, 45)
Roentgenium (Rg, 111)
Rubidium (Rb, 37)
Ruthenium (Ru, 44)
Rutherfordium (Rf, 104)

SBearbeite

Samarium (Sm, 62)
Scandium (Sc, 21)
Schwefel (S, 16)
Seaborgium (Sg, 106)
Selen (Se, 34)
Silber (Ag, 47)
Silicium (Si, 14)
Stibium (Sb, 51) (Atomnamme zur Benutzig gmäss dr chemische Nomenklatur)
Stickstoff (N, 7)
Strontium (Sr, 38)
Sulfur (S, 16) (Atomnamme zur Benutzig gmäss dr chemische Nomenklatur)
Surstoff (O, 8)

TBearbeite

Tantal (Ta, 73)
Technetium (Tc, 43)
Tellur (Te, 52)
Terbium (Tb, 65)
Thallium (Tl, 81)
Theion (S, 16) (Atomnamme zur Benutzig gmäss dr chemische Nomenklatur)
Thorium (Th, 90)
Thulium (Tm, 69)
Titan (Ti, 22)

UBearbeite

Ununhexium (Uuh, 116)
Ununoctium (Uuo, 118, noch uentdeckt)
Ununpentium (Uup, 115)
Ununquadium (Uuq, 114)
Ununseptium (Uus, 117, noch uentdeckt)
Ununtrium (Uut, 113)
Uran (U, 92)

VBearbeite

Vanadium (V, 23)

WBearbeite

Wasserstoff (H, 1)
Wismut (Bi, 83)
Wolfram (W, 74)

XBearbeite

Xenon (Xe, 54)

YBearbeite

Ytterbium (Yb, 70)
Yttrium (Y, 39)

ZBearbeite

Zink (Zn, 30)
Zinn (Sn, 50)
Zirkonium (Zr, 40)

D'Elemente len sich im Periodesystem aordne.

witteri DarstelligsformeBearbeite