Hauptmenü ufmache

Liste vo de Kulturgüeter im Kantoon Basel-Stadt, wo nazionaali Bedütig häi

S Wabbe vo Basel-Stadt
Dialäkt: Baseldütsch

In dere Liste si alli Kulturgüeter (A-Objekt) im Kanton Basel-Stadt, wo nazionaal bedütend si und wo in dr Usgoob 2009 vom Schwizerische Inwentaar vo de Kulturgüeter mit nazionaaler und regionaaler Bedütig ufglistet si. Si isch noch bolitische Gmäinde sortiert; es het din 70 Äinzelbaute, 32 Sammlige und drei archeologischi Fundstelle.

AbchürzigeBearbeite

  • A: Archeologii
  • Arch: Archiiv
  • B: Bibliothek
  • E: Äinzelobjekt
  • M: Museum
  • O: Meerdäiligs Objekt

Inwentaar noch GmäindeBearbeite

BaselBearbeite

Foti Objektbezäichnig Tüp Adrässe Koordinaate
  Die Altkatholischi Breedigerkiirche E Dootedanz 19 611045 / 26787647.5615027.585378
  S Anatomische Museum M Pestalozzistrooss 20 610633 / 26822647.5646577.579912
S Archiiv vo dr Bank für Internazionaale Zaaligsusgliich Arch Zentralbaanblatz 2 611512 / 26639547.5481747.591545
S Archiiv vo dr Mission 21 Arch Missionsstrooss 21 610542 / 26761547.5591637.578689
  Dr Baadisch Baanhoof E Schwarzwaldallee 200 612664 / 26852647.5673197.606908
  D Berri-Villene und s Antikemuseum und d Sammlig Ludwig, wo inene dehäi si M
O
Dalbe-Graabe 5–7 611649 / 26708347.554367.593383
Dr Bischofshof mit Stift O Rittergass 1 611608 / 26727147.5560517.592843
S Blaue Huus (Riichestäinerhoof) E Rhiisprung 16 611335 / 26751647.5582597.589222
  S Bruederholzschuelhuus E Fritz-Hauser-Strasse 20 611910 / 26459347.531967.596784
  Dr Bundesbaanhoof SBB E Zentralbaanstrooss 12–26 611376 / 26632247.547527.589737
  S Bürgerspidaal E Spitalstrooss 17–21 610878 / 26798347.5624677.583162
  S Café Spitz (Meriaaflügel) E Grifegass 2 611487 / 26778147.560647.591249
S Kartuunmuseum M Dalbe-Vorstadt 28 611872 / 26710047.5545087.596346
  S Zentralarchiiv vom Coop Schwiz Arch Thierstäinerallee 14 611986 / 26571447.5420417.597823
  S Depo vo dr Archeologische Boodeforschig vom Kantoon Basel-Stadt M
Arch
Lyonstrooss 41 612621 / 26472947.533177.606229
Dr Doomhoof E Münsterblatz 10–12 611523 / 26723847.5557567.591713
  Die ehemooligi Barfüesserkiirche und s Historische Museum Basel E
M
Barfüesserblatz 7 611399 / 26711447.5546437.590062
D Basler Babbiirmüüli in dr ehemooligi Gallizianmüüli E
M
St. Alban-Tal 37 612405 / 26712247.5546967.603427
  Die ehemoolig Kartause St. Margarethedaal O Theodorskirchplatz 7 611881 / 26751847.5582687.596477
  Dr Fasnachts-Brunne E Theaterplatz 611437 / 26700147.5536267.590564
  S Füürschützehuus E Schützemattstrooss 56 610454 / 26699747.5536067.577505
S Firmenarchiiv vo dr Novartis Arch Fabrikstrooss 2 610742 / 26912947.5727767.581383
Dr Fischmärtbrunne E Am Fischmäärt 611186 / 26762347.5592247.587245
Die keltischi Siidlig Baasel-Gaasfabrik A Voltastrooss 610759 / 26907247.5722637.581607
D Gältezumft E Määrtblatz 13 611274 / 26746947.5578387.588411
S Lienert Gümnasium E Koolebärg 17 611214 / 26706347.5541877.587603
  D Hauptbost E Gärbergass 13 611306 / 26740147.5572267.588834
  S Huus zum Kirschgarte E
M
Elisabethestrooss 27 611492 / 26682947.5520787.59129
  S Huus zum Raab E Aeschevorstadt 15 611612 / 26695247.5531827.592888
  S Historische Archiiv Roche und d Industriiaalaag Hoffmann-La Roche Arch
O
Gränzacherstrooss 183 612566 / 26763547.5593077.605581
  S Historische Konzärnarchiiv vo dr UBS AG A Äscheblatz 6 611944 / 26676647.5515037.597293
Dr Hohefirstehoof E Rittergass 19 611699 / 26723647.5557357.594051
  Dr Holstäinerhoof E Hebelstrooss 30, 32 610757 / 26782647.5610577.58155
  S Jüüdische Museum vo dr Schwiz M Kornhuusgass 8 610892 / 26731747.5564777.583332
  S Karl Barth-Archiv Arch Bruederholzallee 26 611191 / 26487847.5345367.587243
  Die Katholischi Antoniuskiirche E Kannefäldstrooss 35 610117 / 26814247.5639097.573054
  S Chläine Klingedaal mit em Museum Klingedaal M
O
Undere Rhiiwääg 17a–27 611307 / 26805347.5630897.588864
  S Kunstmuseum mit em Kupferstichkabinett E
M
Dalbe-Graabe 16 611696 / 26707747.5543057.594007
  Dr Loonhoof (s ehemoolige Augustinerchorherrestift) O Koolebärg 20 611223 / 26712347.5547277.587724
  Die Middleri Rhiibrugg E 611373 / 26772647.5601477.589733
  S Münster mit Chrüzgäng und dr Pfalz O Münsterblatz 8 611545 / 26729747.5562867.592007
  Dr Münsterhüügel/ d Altstadt, die spootlatènezitligi-middelalterligi Siidlig A 611501 / 26730047.5563147.591422
  S Museum vo de Kultuure und s Naturhistorische Museum E
M
Aeschevorstadt 15 611426 / 26745047.5576647.59043
  S Museum für Geegewartskunst mit dr E. Hoffmann-Stifdig M Dalbe-Rhiiwääg 60 612254 / 26711147.55467.601421
  S Museum Tinguely M Paul Sacher-Aalaag 2 613065 / 26761347.55917.61221
  S Muusigmuseum M Im Loonhoof 9 611271 / 26712647.5547537.588362
  Dr Muusigsaal E Stäinebärg 14 611347 / 26706947.5542397.58937
  S Farmazii-Historische Museum vo dr Universidäät Basel M Dootegässli 3 611123 / 26755147.5585787.586407
  D Blakaatsammlig vo dr Schuel für Gstaltig M Spaalevorstadt 2 610943 / 26742347.557437.584012
  Dr Ramstäinerhoof E Rittergass 7, 9 611666 / 26725247.5558797.593613
  S Roothuus mit em Standbild vom Lucius Munatius Plancus E Määrtblatz 9 611257 / 26750347.5581447.588186
Die Reformierti Elisabethekiirche E Elisabethestrooss 14 611487 / 26689947.5527087.591226
Die Reformierti Johanneskiirche E Mühlhuuserstrooss 145 610259 / 26834347.5657157.574946
Die Reformierti Lienertkiirche E Lienertkirchplatz 10 611227 / 26715647.5550237.587778
Die Reformierti Martinskiirche E Martinskirchplatz 4 611280 / 26759147.5589357.588493
Die Reformierti Pauluskiirche E Stäinering 20 610518 / 26678247.5516717.57835
  Die Reformierti Peterskiirche E Peterskirchplatz 7 611010 / 26762647.5592547.584907
  Die Reformierti Dalbekiirche mit Chrüzgang und Gottesacker O Dalbe-Kiirchrain 11 612212 / 26709247.554437.600863
  Die Reformierti Theodorskkiirche E Theodorskirchplatz 5 611950 / 26757647.5587887.597395
  S Rundhoofgeböid vo dr Schwizerische Mustermäss E Mässblatz 9 612259 / 26821747.5645477.601518
  D Safrezumft E Gärbergass 11 611263 / 26740847.5572897.588263
  D Sandgruebe E Riechestrooss 154 612597 / 26823747.5647217.60601
  S Schlössli Gundeldinge (au s Thomas Platter Huus) E Gundeldingerstrooss 280 611555 / 26548047.5399447.592092
  S Schööne Huus und dr Schöön Hoof O Noodlebärg 6 611052 / 26752647.5583547.585463
  S Schuelhuus Wasgering E Wälschmattstrooss 30 609253 / 26798247.5624837.56157
  S Schwizerische Wirtschaftsarchiiv Arch Peter Merian-Wääg 6 611898 / 26608047.5453347.596664
  Dr Siidehoof mit em Standbild vom Rudolf vo Habsburg E Bluemerain 34 611120 / 26786947.5614387.586375
  D Skulptuurhalle M Mittleri Strooss 17 610583 / 26776747.5605297.579237
Dr Spaalehoof E Spaalebärg 12 611121 / 26740947.5573017.586376
Dr Spiesshoof E Höibärg 5/7 611076 / 26731147.556427.585776
  S Sportmuseum M Missionsstrooss 28 610844 / 26769247.559857.582703
  S Staatsarchiiv vom Kanton Basel-Stadt Arch Martinsgass 2 611306 / 26754647.558537.588838
  D Stadtbefestigung O 611001 / 26700047.5536247.584772
S Stadthuus (die ehemooligi Bost) E Stadthuusgass 13 611143 / 26756147.5586677.586673
  D Sünagooge E Eulerstrooss 2 610828 / 26708547.5543927.582476
  D Universidäätsbibliothek mit dr Öffentlige Bibliothek und dr Handschrifteabdäilig und dr Musikaaliesammlig Arch
B
E
Schönbäistrooss 18, 20 610709 / 26768147.5597547.580909
S Wisse Huus (Wendelstörferhoof) E Martinsgass 3, 5 611350 / 26749247.5580437.589421
  S Wildt'sche Huus E Petersblatz 13 610882 / 26766547.5596077.583207
  S Woonhuus «Zum Neue Singer» E Spiiserstrooss 98 612997 / 26624147.5467627.611267
  Dr Wolfgottesacker E Münchestäinerstrooss 99 612689 / 26541747.5393577.607152
Dr Zerkindehoof E Noodlebärg 10 611046 / 26750347.5581477.585382
  Dr Zoologisch Garte O Birsigstrooss 51 610556 / 26629047.5472467.578843

RiecheBearbeite

Foti Objektbezäichnig Tüp Adrässe Koordinaate
  D Fondation Beyeler M Baaselstrooss 101 615692 / 27078447.5875617.647225
  Dr Friidhoof am Hörnli mit em Krematorium O Hörnliallee 70 615156 / 26839947.5661247.640019
  Dr Neu und Alt Wänkehoof mit Park O Bettigerstrooss 121 616122 / 26937547.5748787.65289
Die Reformierti Dorfkiirche St. Martin mit em Mäierhoof und dr Ringbebauig O Kirchplatz 5, 7 615816 / 27047847.5848067.648863
  D Wettstäihüüser und d Sammlig Spiilzüügmuseum M
O
Baaselstrooss 30, 34 615856 / 27037147.5838437.64939
  S Woonhuus Colnaghi E Wänkestrooss 81 616143 / 26971547.5779367.653182
S Woonhuus Huber E Hackbärgstrooss 29 615767 / 26923647.5736377.648167
  S Woonhuus Schaeffer-von Déchend E Sandreuterwääg 44 616299 / 26990647.579657.655262

WeblinggBearbeite