Hauptmenü ufmache

Insgesamt wärdund i der Wikipedia 194 unabhängige Schtaate gliischtut.

Da sind alli 191 Mitglieder va der UNO (Stand: Juni 2004) sowie der Schtaat der Vatikanstadt (192.). Als 193. Staat wärdund die Cookinseln erkannt, die uner anderem va Dytschland als souveräner Staat erkannt wärdund und dene ou diplomatische Beziehunge git. Taiwan wird international zwar nur va relativ wenige Staate erkannt, das ligt aber meischt am politische Druck va der Volksrepublik China. Taiwan wird darum als 194. Staat gwertet.

Dischi Lischta isch nit exakt will alli Länder hend un anderi Lischta va Länder und isch nid uberall so aktepziert.

Lander oder Gebier wa nid internazional erkannt sind, sind in Kursivschrift gschribu.

StaateBearbeite

ABearbeite

BBearbeite

Bahamas - Bahrain - Bangladesch - Barbados - (Belarus, lueg Wiissrussland) - (Belau, lueg Palau) - Belgie - Belize - Benin - Bhutan - Bolivie - Bosnie und Herzegowina - Botswana - Brasilie - Brunei - Bulgarie - Burkina Faso - (Birma/Burma, lueg Myanmar) - Burundi

CBearbeite

Chile - (Republik China, lueg Taiwan) - Volksrepublik China - Cookinsle - Costa Rica - Côte d'Ivoire (Elfebeiküschte)

DBearbeite

Dänemark - Dütschland - Dominica - Dominikanischi Republik - Dschibuti

EBearbeite

Ecuador - Elfebeiküschte - El Salvador - Eritrea - Estland

FBearbeite

Fidschi - Finnland - Frankriich

GBearbeite

Gabun - Gambia - Georgie - Ghana - Grenada - Griecheland - Grossbritannie und Nordirland - Guatemala - Guinea - Guinea-Bissau - Guyana

HBearbeite

Haiti - (Dr Heilig Schduehl) - Honduras

IBearbeite

Indie - Indonesie - Irak - Iran - Republik Irland (Eire) - Island - Israel - Italie

JBearbeite

Jamaika - Japan - Jemen - Jordanie

KBearbeite

Kambodscha - Kamerun - Kanada - Kap Verde - Kasachstan - Katar - Kenia - Kirgisistan - Kiribati - Kolumbie - Komore - Demokratischi Republik Kongo (frühner Zaire) - Republik Kongo - (Korea, lueg Nordkorea und Südkorea) - Kroatie - Kuba - Kuwait

LBearbeite

Laos - Lesotho - Lettland - Libanon - Liberia - Libye - Liechdeschdei - Litaue - Luxemburg

MBearbeite

Madagaskar - Malawi - Malaysia - Maledive - Mali - Malta - Marokko - Marshallinsle - Mauretanie - Mauritius - Mazedonie - Mexiko - Mikronesie - Moldawien - Monaco - Mongolei - Montenegro - Mosambik - Myanmar (frühner Birma/Burma)

NBearbeite

Namibia - Nauru - Nepal - Neuseeland - Nicaragua - Holland - Niger - Nigeria - (Niue) - Nordkorea (Demokratischi Volksrepublik Korea) - (Nordzypern, lueg Türkischi Republik Nordzypere) - Norwäge

OBearbeite

Oman (Ouissam) - Öschdriich - (Oschttimor, lueg Timor-Leste)

PBearbeite

Pakistan - Palau - (Paleschtina, lueg Paleschtinensischi Autonomiigebiet) - Panama - Papua-Neuguinea - Paraguay - Peru - Philippine - Pole - Portugal - (Puntland, lueg Somalia)

RBearbeite

Rumänie - Russland - Ruanda

SBearbeite

(Sahara bzw. Westsahara) - Salomone - Sambia - Samoa (frühner Weschtsamoa) - San Marino - São Tomé und Príncipe - Saudi-Arabie - Schwede - Schwiiz - Senegal - Serbie - Seychelle - Sierra Leone - Singapur - Simbabwe - Slowakei - Slowenie - Somalia - (Somaliland, lueg Somalia) - Schbanie - Sri Lanka - St. Kitts und Nevis - St. Lucia - St. Vincent und d Grenadine - Südafrika - Sudan - Südkorea (Republik Korea) - Südsudan - Suriname - Swasiland - Syrie

TBearbeite

Tadschikistan - Taiwan (Republik China) - Tansania - Thailand - Timor-Leste (Oschttimor) - Togo - Tonga - Trinidad und Tobago - Tschad - Tschechie - Tunesie - Türkei - (Türkischi Republik Nordzypere) - Turkmenistan - Tuvalu

UBearbeite

Uganda - Ukraine - Ungarn - (USA, lueg Vereinigti Staate vo Amerika) - Uruguay - Usbekistan

VBearbeite

Vanuatu - Vatikanstadt - Venezuela - Vereinigti Arabischi Emirat - Vereinigts Königriich - Vereinigti Staate - Vietnam

WBearbeite

Wiissrussland (Belarus) - (Westsahara, lueg Sahara) - (Westsamoa, lueg Samoa)

XBearbeite

YBearbeite

ZBearbeite

(Zaire lueg Demokratischi Republik Kongo) – Zentralafrikanischi RepublikZypere

Lüeg auBearbeite