Liste vo de Länder noch em Bruttoinlandsbrodukt bro Chopf

Wikimedia-Liste

D Liste vo de Länder noch em Bruttoinlandsbrodukt bro Chopf enthaltet e gordneti Dabälle vom nominaale Bruttoinlansbrodukt bro Chopf noch Schetzigen vom Internazionaale Wäärigsfoo. Alli Daate si in US-Dollar zu offizielle Wäggselkürs und au mit gliicher Chaufchraft berächnet (KKP) in internazionaale Dollar aagee. Länder, wo s für sä käni Informazioone git, chömme nid voor (Bemerkige lueg witer unde). E baar bolitischi Äihäite, wo sust nit as Länder aagluegt wärde oder won e umstrittene politische Status häi, si in dr Dabälle enthalte so dass mä cha vergliiche.[2]

2020: BIP bro Chopf (mit dr gliiche Chaufchraft), noch de Daate vom IWF:[1]
0 >$50.000
0 $35.000–50.000
0 $20.000–35.000
0 $10.000–20.000
0 $5.000–10.000
0 $2.000–5.000
0 <$2.000
0 keine Info verfügbar


S Bruttoinlandsbrodukt bro Chopf wird vilmol brucht, zum dr Lääbensstandard im ene Land iizschetze,[3][4] isch aber für daas nid seer gäignet, will s BIP bro Chopf nid persöönligs Iikomme misst.[5]

Bi Vergliich zwüsche Nazioone wird vilmol Bezuug uf d Chaufchraft gnoo und eso dr Underschiid wäge de Lääbeschöste in de verschiidene Länder uusegrächnet. Anderi Brobleem bliibe: d Wärtschöpfig dur internazionaale Handel wird nid in Betracht zooge, und zuesätzligi Parameter müesse gschetzt wärde as bim BIP.


Schetzige vom IWF für 2020 (Stand Oktober 2021)Bearbeite

Liste vo de Länder noch em Bruttoinlandsbrodukt (BIP)
bro Chopf (2020)[6]
Rang Land BIP bro Chopf
(Nominal)
US$ (2020)
Veränderig
zum Joor vorhäär
1 Luxemburg  Luxeburg 116.921 0,9 %
2 Schweiz  Schwiz 87.367 1,9 %
3 Italien  Irland 85.206 5,7 %
4 Norwegen  Norwege 67.326 −11,1 %
5 Vereinigte Staaten  Vereinigti Staate 63.358 −2,6 %
6 Dänemark  Dänemark 61.154 2,2 %
7   Singapur 59.795 −8,9 %
8   Island 59.643 −14,3 %
9   Katar 54.185 −13,7 %
10 Australien  Australie 52.905 −2,9 %
11 Niederlande  Niiderlande 52.456 −0,4 %
12 Schweden  Schwede 52.129 0,8 %
13 Finnland  Finnland 48.786 0,1 %
14 Osterreich  Öschterriich 48.593 −3,3 %
15   Hongkong, China 46.657 −3,3 %
16   San Marino 46.282 −4,3 %
17 Deutschland  Dytschland 46.216 −1,2 %
18 Belgien  Belgie 44.688 −4,0 %
19   Israel 44.181 0,5 %
20 Kanada  Kanada 43.295 −6,7 %
21   Nöiseeland 41.165 −2,5 %
22 Vereinigtes Konigreich  Vereinigts Königriich 40.394 −4,8 %
23 Frankreich  FrankriichA2 40.299 −4,0 %
24 Japan  Japan 40.089 −1,5 %
25   Vereinigti Arabischi Emirat 38.661 −11,9 %
26   Andorra 36.631 −10,0 %
27   Macau 35.621 −56,1 %
28   Puerto Rico 32.645 −0,4 %
29   Südkorea 31.638 −0,9 %
30 Italien  Italie 31.604 −5,7 %
31   Malta 28.955 −9,1 %
32   Republik China 28.358 9,3 %
33 Spanien  Spanie 27.179 −8,1 %
34 Zypern  Zypere 26.785 −6,0 %
35   Brunei 26.061 −11,1 %
36 Bahamas  Bahamas 25.734 −25,6 %
37 Slowenien  Slowenie 25.549 −1,9 %
38   Bahrain 23.590 −9,0 %
39   Eschtland 23.036 −1,6 %
40 Tschechien  Tschechie 22.943 −3,2 %
41   Kuwait 22.684 −20,4 %
42   Aruba 22.483 −23,8 %
43 Portugal  Portugal 22.149 −5,1 %
44   Saudi-Arabie 19.996 −13,7 %
45 Litauen  Litaue 19.981 2,2 %
46 Slowakei  Slowakei 19.145 −0,7 %
47 Griechenland  Griecheland 17.657 −7,8 %
48 Lettland  Lettland 17.549 −1,1 %
49   St. Kitts un Nevis 17.173 −16,6 %
50   Uruguay 16.023 −9,0 %
51   Ungarn 15.866 −5,2 %
52 Polen  Pole 15.699 −0,2 %
53   Trinidad und Tobago 15.425 −7,3 %
54   Barbados 15.346 −16,8 %
55   Palau 14.732 −6,3 %
56   Oman 14.255 −13,8 %
57   Antigua un Barbuda 13.967 −20,0 %
58 Kroatien  Kroazie 13.896 −7,0 %
59 Chile  Chile 12.993 −11,1 %
60 Rumänien  Rumänie 12.868 0,0 %
61   Panama 12.373 −21,8 %
62   Costa Rica 12.057 −4,5 %
63   Seyschelle 11.702 −28,6 %
64   ChinaA1 10.511 3,4 %
65   Malaysia 10.231 −8,9 %
66 Russland  Russland 10.115 −12,2 %
67   Bulgarie 10.006 1,5 %
68 Iran  Iran 9.928 42,2 %
69   Maledive 9.889 −34,7 %
70   Grenada 9.130 −13,9 %
71 Kasachstan  Kasachstan 9.071 −7,0 %
72   St. Lucia 8.935 −24,2 %
73   Nauru 8.867 −5,3 %
74   Mauritius 8.619 −22,3 %
75 Türkei  Türkei 8.610 −5,9 %
76 Argentinien  Argentinie 8.572 −14,7 %
77 Mexiko  Mexiko 8.404 −16,2 %
78   Montenegro 7.703 −13,6 %
79   Turkmenistan 7.674 −2,9 %
80 Serbien  Serbie 7.646 3,4 %
81   Dominikanischi Republik 7.554 −12,1 %
82   Dominica 7.416 −13,0 %
83   St. Vincent un d'Grenadine 7.304 −2,2 %
84   Gabun 7.277 −10,3 %
85   Thailand 7.188 −8,0 %
86 Äquatorialguinea  Equatorialginea 7.137 −15,0 %
87   Guyana 6.953 5,4 %
88 Brasilien  Brasilie 6.823 −23,6 %
89   Botsuana 6.420 −11,1 %
90 Weißrussland  Wiissrussland 6.398 −6,4 %
91   Peru 6.134 −11,9 %
92 Bosnien und Herzegowina  Bosnie un Herzegowina 6.035 −1,4 %
93 Nordmazedonien  Nordmazedonie 5.939 −1,7 %
94   Ecuador 5.643 −9,9 %
95 Südafrika  Südafrika 5.625 −14,8 %
96 Kolumbien  Kolumbie 5.391 −17,7 %
97 Albanien  Albanie 5.153 −2,9 %
98   Tuvalu 5.106 1,1 %
99   Jamaika 5.103 −11,7 %
100   Fidschi 4.995 −18,7 %
101   Tonga 4.979 −3,3 %
102   Paraguay 4.918 −7,2 %
103   Surinam 4.787 −28,2 %
104 Moldawien  Moldawie 4.523 1,3 %
105   Marshallinsle 4.413 2,8 %
106 Kosovo  Kosovo 4.348 −2,6 %
107   Guatemala 4.317 −1,2 %
108   Jordanie 4.286 −3,1 %
109   Namibia 4.276 −16,3 %
110   Georgie 4.275 −8,9 %
111   Armenie 4.267 −7,2 %
112   Aserbaidschan 4.232 −12,3 %
113   Irak 4.223 −29,4 %
114   Samoa 4.090 −4,7 %
115   Belize 4.077 −16,0 %
116   Indonesie 3.922 −6,5 %
117   Mongolei 3.916 −7,8 %
118   Mikronesie 3.892 −1,5 %
119   El Salvador 3.799 −8,8 %
120 Ukraine  Ukraine 3.741 1,4 %
121   Sri Lanka 3.682 −4,4 %
122   Ägypte 3.601 17,8 %
123   Eswatini 3.533 −11,9 %
124   Vietnam 3.523 3,7 %
125   Dschibuti 3.482 1,3 %
126   Bhutan 3.359 −0,4 %
127   Algerie 3.337 −15,3 %
128 Philippinen  Philippine 3.323 −5,4 %
129   Tunesie 3.295 −0,9 %
130 Marokko  Marokko 3.188 −5,4 %
131   Bolivie 3.168 −11,8 %
132   Vanuatu 3.090 −1,8 %
133   Kap Verde 3.065 −14,9 %
134   Libye 2.891 −51,8 %
135   Libanon 2.785 −63,5 %
136   Papua-Nöiguinea 2.651 −8,2 %
137   Laos 2.587 −1,2 %
138   Honduras 2.397 −6,7 %
139   Salomone 2.281 −3,2 %
140   Elfebeiküschte 2.271 1,9 %
141   Ghana 2.226 −1,8 %
142   Republik Kongo 2.206 −21,2 %
143   São Tomé und Príncipe 2.190 8,3 %
144   Kenia 2.104 −0,3 %
145   Nigeria 2.083 −6,6 %
146   Bangladesch 1.962 5,8 %
147   Mauretanie 1.956 0,6 %
148   Nicaragua 1.943 0,4 %
149 Indien  Indie 1.930 −8,1 %
150   Angola 1.881 −32,9 %
151   Usbekistan 1.767 −1,9 %
152 Venezuela  Venezuela 1.691 −26,5 %
153   Kiribati 1.673 −1,3 %
154   Kambodscha 1.607 −7,5 %
155   Myanmar 1.527 17,3 %
156   Kamerun 1.505 −0,2 %
157   Senegal 1.474 3,1 %
158 Simbabwe  Simbabwe 1.443 9,8 %
159   Komore 1.355 −0,3 %
160   Osttimor 1.348 −13,6 %
161   Benin 1.291 5,9 %
162   Pakistan 1.255 −7,2 %
163   Haiti 1.235 −3,3 %
164   Kirgisistan 1.189 −14,4 %
165   Nepal 1.178 −1,9 %
166   Tansania 1.110 2,8 %
167   Guinea 1.102 11,1 %
168   Sambia 1.023 −19,6 %
169   Äthiopie 994 2,7 %
170   Lesotho 970 −10,8 %
171   Uganda 925 −3,0 %
172   Togo 916 2,5 %
173   Mali 890 −1,8 %
174   Tadschikistan 844 −3,4 %
175   Burkina Faso 831 5,6 %
176 Ruanda  Ruanda 816 −2,3 %
177   Guinea-Bissau 790 −2,6 %
178   Sudan 776 −0,1 %
179   Gambia 770 0,1 %
180   Tschad 660 −3,8 %
181   Liberia 647 −3,8 %
182   Afghanischtan 611 4,3 %
183   Eritrea 588 3,7 %
184   Jemen 580 −16,1 %
185   Niger 568 2,6 %
186   Malawi 568 4,4 %
187 Demokratische Republik Kongo  Demokratischi Republik Kongo 544 −6,3 %
188   Sierra Leone 527 −0,1 %
189   Zentralafrikanischi Republik 494 3,0 %
190   Madagaskar 462 −9,8 %
191   Mosambik 449 −11,4 %
192   Somalia 332 −4,2 %
193 Sudsudan  Südsudan 322 −6,1 %
194   Burundi 256 −2,0 %
Liste vo de Länder noch em Bruttoinlandsbrodukt (BIP)
(kaufkraftbereinigt) bro Chopf (2020)[7]
Rang Land BIP bro Chopf
(Chaufkraftparitäat)
Internat. $ (2020)
Veränderig
zum Joor vorhäär
1 Luxemburg  Luxeburg 117.984 −2,1 %
2   Singapur 98.512 −4,0 %
3   Katar 96.607 1,7 %
4 Italien  Irland 95.994 6,2 %
5 Schweiz  Schwiz 73.246 −2,0 %
6   Vereinigti Arabischi Emirat 71.139 −2,7 %
7 Norwegen  Norwege 65.841 −0,1 %
8 Vereinigte Staaten  Vereinigti Staate 63.358 −2,6 %
9   Brunei 62.306 2,1 %
10   San Marino 60.490 −5,9 %
11   Hongkong, China 59.656 −3,8 %
12 Dänemark  Dänemark 59.136 −1,2 %
13 Niederlande  Niiderlande 57.665 −3,4 %
14   Island 56.066 −7,2 %
15   Republik China 55.856 4,6 %
16 Osterreich  Öschterriich 55.453 −5,5 %
17   Macau 54.943 −56,0 %
18 Deutschland  Dytschland 54.551 −3,5 %
19 Schweden  Schwede 54.480 −2,1 %
20   Andorra 51.989 −11,4 %
21 Australien  Australie 51.781 −1,7 %
22 Belgien  Belgie 51.180 −5,7 %
23   Bahrain 50.567 −3,2 %
24 Finnland  Finnland 49.806 −1,8 %
25 Kanada  Kanada 48.759 −5,3 %
26   Saudi-Arabie 46.489 −5,2 %
27 Frankreich  FrankriichA2 46.325 −7,1 %
28   Südkorea 44.750 0,2 %
29 Vereinigtes Konigreich  Vereinigts Königriich 44.154 −9,1 %
30   Malta 43.656 −11,0 %
31   Kuwait 43.250 −5,7 %
32   Nöiseeland 42.446 −2,8 %
33 Japan  Japan 42.212 −3,2 %
34   Israel 41.271 −2,7 %
35 Italien  Italie 41.268 −7,5 %
36 Tschechien  Tschechie 40.793 −5,1 %
37 Zypern  Zypere 40.007 −5,3 %
38 Slowenien  Slowenie 39.378 −3,8 %
39 Litauen  Litaue 38.817 0,3 %
40 Spanien  Spanie 38.443 −9,8 %
41   Eschtland 37.277 −2,0 %
42   Puerto Rico 35.660 −1,5 %
43 Polen  Pole 34.165 −1,5 %
44 Portugal  Portugal 33.712 −7,6 %
45 Bahamas  Bahamas 33.233 −14,4 %
46   Ungarn 33.045 −3,8 %
47 Slowakei  Slowakei 32.866 −3,7 %
48 Lettland  Lettland 31.485 −1,8 %
49   Oman 31.312 2,2 %
50 Rumänien  Rumänie 30.517 −2,3 %
51 Türkei  Türkei 30.449 2,5 %
52   Aruba 29.981 −20,6 %
53 Griechenland  Griecheland 28.722 −7,1 %
54 Russland  Russland 28.053 −1,4 %
55 Kroatien  Kroazie 28.029 −6,4 %
56   Malaysia 27.436 −5,7 %
57   Panama 26.999 −18,1 %
58 Kasachstan  Kasachstan 26.551 −2,7 %
59   Seyschelle 25.555 −12,5 %
60   Trinidad und Tobago 25.022 −7,0 %
61   St. Kitts un Nevis 23.877 −14,3 %
62   Bulgarie 23.721 −2,5 %
63 Chile  Chile 23.363 −6,4 %
64   Uruguay 22.423 −5,1 %
65 Argentinien  Argentinie 20.759 −9,7 %
66   Mauritius 20.506 −13,9 %
67   Costa Rica 20.269 −3,9 %
68 Weißrussland  Wiissrussland 20.170 0,4 %
69   Guyana 19.694 44,8 %
70   Maledive 19.682 −32,3 %
71   Montenegro 19.305 −14,1 %
72 Serbien  Serbie 19.168 0,7 %
73 Mexiko  Mexiko 19.089 −8,1 %
74   Dominikanischi Republik 18.620 −6,4 %
75   Antigua un Barbuda 18.238 −20,3 %
76   Thailand 18.231 −5,2 %
77 Äquatorialguinea  Equatorialginea 17.897 −6,9 %
78   ChinaA1 17.104 3,3 %
79 Nordmazedonien  Nordmazedonie 16.770 −3,0 %
80   Surinam 16.292 −15,5 %
81   Gabun 15.951 −1,9 %
82   Botsuana 15.493 −9,3 %
83   Grenada 15.397 −12,4 %
84 Bosnien und Herzegowina  Bosnie un Herzegowina 15.231 −2,5 %
85 Brasilien  Brasilie 14.890 −3,6 %
86   Georgie 14.849 −4,9 %
87   Palau 14.838 −7,3 %
88   Aserbaidschan 14.515 −4,0 %
89 Kolumbien  Kolumbie 14.473 −7,5 %
90   Turkmenistan 14.312 −3,6 %
91 Albanien  Albanie 14.172 −2,0 %
92   Armenie 13.329 −6,2 %
93   Barbados 13.324 −17,2 %
94 Iran  Iran 13.314 3,5 %
95 Südafrika  Südafrika 13.289 −6,6 %
96   Sri Lanka 13.223 −2,9 %
97 Ukraine  Ukraine 13.129 −2,4 %
98 Moldawien  Moldawie 12.935 −4,1 %
99   St. Lucia 12.897 −19,9 %
100   Paraguay 12.852 −0,8 %
101   Ägypte 12.788 2,8 %
102   St. Vincent un d'Grenadine 12.750 −2,2 %
103   Indonesie 12.220 −2,1 %
104   Bhutan 12.058 −0,6 %
105   Fidschi 12.032 −15,2 %
106   Dominica 11.945 −11,3 %
107   Peru 11.881 −10,8 %
108   Mongolei 11.823 −5,8 %
109   Libanon 11.561 −23,8 %
110 Kosovo  Kosovo 11.470 −4,5 %
111   Algerie 11.240 −5,5 %
112   Ecuador 10.977 −7,9 %
113   Vietnam 10.897 3,2 %
114   Jordanie 10.348 −1,7 %
115   Tunesie 10.142 −8,4 %
116   Jamaika 9.993 −9,1 %
117   Irak 9.951 −16,8 %
118   Nauru 9.853 0,0 %
119   Namibia 9.517 −8,6 %
120   Eswatini 9.041 −2,3 %
121   El Salvador 8.498 −7,3 %
122 Philippinen  Philippine 8.449 −9,7 %
123   Bolivie 8.305 −9,0 %
124   Guatemala 8.303 −2,3 %
125   Laos 8.099 −0,7 %
126   Usbekistan 7.809 1,0 %
127 Marokko  Marokko 7.688 −6,1 %
128   Angola 6.825 −7,0 %
129 Indien  Indie 6.510 −6,9 %
130   Kap Verde 6.367 −14,8 %
131   Tonga 6.259 2,0 %
132   Belize 6.132 −15,1 %
133   Mauretanie 6.045 −2,7 %
134   Libye 5.892 −59,6 %
135   Dschibuti 5.833 0,7 %
136   Samoa 5.804 −2,2 %
137   Ghana 5.799 −0,4 %
138   Nicaragua 5.679 −0,3 %
139   Honduras 5.399 −9,5 %
140   Elfebeiküschte 5.349 0,6 %
141   Bangladesch 5.287 −0,8 %
142   Myanmar 5.241 3,7 %
143   Nigeria 5.186 −3,1 %
144 Venezuela  Venezuela 5.177 −29,5 %
145   Pakistan 5.153 −1,1 %
146   Kenia 5.055 −1,4 %
147   Kirgisistan 5.007 −9,3 %
148   Tuvalu 4.999 1,8 %
149   Kambodscha 4.715 −2,5 %
150   São Tomé und Príncipe 4.256 1,9 %
151   Republik Kongo 4.249 −9,3 %
152   Sudan 4.096 −4,9 %
153   Nepal 4.049 −2,2 %
154   Papua-Nöiguinea 3.831 −4,7 %
155   Marshallinsle 3.830 −1,9 %
156   Kamerun 3.687 −2,9 %
157   Tadschikistan 3.675 3,7 %
158   Senegal 3.503 0,0 %
159   Benin 3.499 2,2 %
160   Mikronesie 3.438 −0,8 %
161   Sambia 3.358 −4,8 %
162   Osttimor 3.356 −9,4 %
163   Komore 3.044 −1,9 %
164   Haiti 3.005 −3,6 %
165   Tansania 2.926 3,0 %
166   Äthiopie 2.908 5,6 %
167   Vanuatu 2.659 −7,8 %
168   Guinea 2.651 5,7 %
169   Lesotho 2.624 −4,9 %
170   Uganda 2.591 −3,1 %
171   Afghanischtan 2.456 −3,4 %
172   Mali 2.410 −3,3 %
173   Guinea-Bissau 2.371 −2,4 %
174   Salomone 2.349 −5,3 %
175   Burkina Faso 2.276 0,2 %
176   Gambia 2.274 −1,9 %
177 Ruanda  Ruanda 2.264 −4,2 %
178 Simbabwe  Simbabwe 2.254 −4,7 %
179   Togo 2.222 0,5 %
180   Kiribati 2.199 −1,0 %
181   Jemen 1.844 −9,7 %
182   Eritrea 1.820 −0,8 %
183   Sierra Leone 1.727 −3,0 %
184   Tschad 1.612 −2,6 %
185   Liberia 1.550 −4,2 %
186   Madagaskar 1.515 −8,3 %
187   Malawi 1.460 −0,7 %
188   Mosambik 1.297 −2,9 %
189   Niger 1.289 1,0 %
190 Demokratische Republik Kongo  Demokratischi Republik Kongo 1.142 −0,2 %
191   Zentralafrikanischi Republik 989 0,4 %
192   Somalia 932 −2,3 %
193 Sudsudan  Südsudan 791 −8,2 %
194   Burundi 762 −2,8 %
A1 China: nume bezooge uf s Festland vo dr Volksrepublik China, also ooni Hongkong, Macau und Taiwan.
A2 Frankreich: die franzöösische Überseedepartements Guayana, Guadeloupe, Martinique und Réunion iigschlosse.

FuessnooteBearbeite

  1. BIP pro Kopf (Kaufkraftparität). In: IMF World Economic Outlook. 2020, abgruefen am 4. April 2022.
  2. IMF Country Information Page (änglisch).
  3. Vorlage:Citation
  4. French President seeks alternatives to GDP, The Guardian 14-09-2009.
    European Parliament, Policy Department Economic and Scientific Policy: Beyond GDP StudyVorlage:Small
  5. [:en:Gross_domestic_product#Standard_of_living_and_GDP:_wealth_distribution_and_externalities E Diskussioon vom Brobleem uf dr änglische Wikipedia]
  6. BIP pro Kopf (nominal). In: IMF World Economic Outlook. 2020, abgruefen am 4. April 2022.
  7. BIP pro Kopf (Kaufkraftparität). In: IMF World Economic Outlook. 2020, abgruefen am 4. April 2022.